٠٧:٣٥ ٠٥/٠٩/١٤٠٣
پژوهشي
مروري بر زندگي و تلاش‌هاي علمي شادروان دكتر سعيد كاظمي آشتياني‏، رييس پژوهشكده «رويان» جهاددانشگاهي

دكتر سعيد كاظمي آشتياني ، رييس پژوهشكده رويان جهاد دانشگاهي ، شامگاه چهارشنبه به دليل عارضه قلبي در بيمارستان بقيه‌الله الاعظم(عج) تهران دعوت حق را لبيك گفت.
به گزارش سرويس «علمي» خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا) ، اين دانشمند جهادگر در سال‌هاي حضور پربار خود به عنوان رييس جهاد دانشگاهي واحد دانشگاه علوم پزشكي ايران و پژوهشكده «رويان» نقشي راهبردي در هدايت تحقيقات توليد سلول‌هاي بنيادي، شبيه‌سازي و درمان ناباروي داشته است.
دكتر سعيد كاظمي آشتياني‏‌، در اول فروردين سال 1340 در تهران چشم به جهان گشود.
وي پس از طي دوران متوسطه در رشته فيزيوتراپي وارد دانشگاه علوم پزشكي ايران شد و در همين رشته و در همين دانشگاه موفق به كسب مدرك كارشناسي ارشد شد.
دكتر كاظمي تحصيلات دكتريش را نيز در اسفند ماه 1376 در رشته علوم تشريحي در دانشگاه تربيت مدرس به پايان برد.
وي از آبان ماه 1363 هم زمان با گذراندن دوران دانشجويي وارد جهاد دانشگاهي شد و در سي‌ام آبان سال 1371 با حكم رييس وقت جهاد دانشگاهي‏، به عنوان رييس جهاد دانشگاهي واحد علوم پزشكي ايران منصوب شد.
دكتر كاظمي آشتياني در سال 1376 طي حكمي از سوي رييس جهاد دانشگاهي هم زمان با مسووليت واحد علوم پزشكي ايران به عنوان مشاور رييس جهاد دانشگاهي منصوب شد.
دكتر كاظمي آشتياني پس از پي گيري و تلاش فراوان در خصوص راه اندازي موسسه رويان‏، نهايتا موفق به راه‌اندازي اين مركز شد و در بيست و سوم آبان سال 1377 با حكم دكتر منتظري رييس جهاد دانشگاهي و با حفظ سمت به عنوان رييس پژوهشكده رويان جهاد دانشگاهي منصوب شد.
پژوهشكده رويان كه ابتدا به عنوان مركز جراحي محدود با هدف درمان، پژوهش و آموزش ناباروري افتتاح شد و در سال 1377 مجوز مركز تحقيقات علوم سلولي را از شوراي گسترش دانشگاه‌هاي علوم پزشكي وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكي دريافت كرد، فعاليت‌هاي پژوهشي و آموزشي و نيز درماني خود را در قالب شش گروه پژوهشي جنين شناسي، ناباروري مردان، ناباروري زنان، ژنتيك توليد مثل، اپيدميولوژي و بهداشت باروري و نيز سلول‌هاي بنيادي (بن‌ياخته ها) انجام مي دهد.
اين پژوهشكده داراي تعداد ده‌ها نفر عضو هيات علمي بوده و يك فصل‌نامه علمي پژوهشي در زمينه علوم سلولي منتشر مي‌كند.
محققان اين پژوهشكده از سال 1996 تا 2005 در مجموع 127 مقاله چاپ شده در مجلات داخلي، 51 مقاله چاپ شده در مجلات بين المللي، 165 مقاله ارائه شده در كنگره هاي ايراني، 209 مقاله ارائه شده در كنگره هاي بين‌المللي، 171 طرح‌ خاتمه يافته و 76 طرح در حال انجام داشته‌اند.
زنده ياد دكتر كاظمي همچنين از سال 1371 به عضويت شوراي علمي جهاد دانشگاهي درآمد كه تا زمان فوت اين مسووليت‌ها را بر عهده داشت.
به گزارش ايسنا، توسعه تحقيقات در زمينه باروري و ناباروري، توليد‏، تكثير و انجماد سلول‌هاي بنيادي جنيني، اجراي نخستين طرح همانندسازي حيوانات در خاورميانه، راه اندازي و برگزاري شش دوره جشنواره بين المللي رويان‏، برگزاري دو دوره جشنواره آسيايي «بهداشت خانواده» و ده‌ها فعاليت ارزنده علمي ديگر، دستاورد عمر كوتاه اما پرثمر اين جهادگر متعهد و خستگي‌ناپذير است.
وي سال گذشته به دليل تلاش‌هاي فراوان در زمينه تحقيقات سلول‌هاي بنيادي جنيني به عنوان يكي از چهره‌هاي ماندگار كشور معرفي و تقدير شد.

٢٠:١٣ ١٦/١٠/١٣٨٤
عناوين اصلي
معرفي جهاد دانشگاهي
تشکيلات جهاد دانشگاهي
اخبار جهاد دانشگاهي
انتشارات
اعضاء
نام کاربر
رمز عبور
نظر خواهي
کدامیک از فعالیت های جهاددانشگاهی در پیشبرد توسعه همه جانبه کشور موثرتر می باشند؟
تمامي حقوق متعلق به جهاد دانشگاهي مي باشد