با همكاري پژوهشكده "رويان"؛
پروژه تحقيقاتي جوانسازي پوست در اصفهان با موفقيت انجام شد
پروژه تحقيقاتي تكثير و تزريق سلولهاي بنيادين پوست به منظور رفع چين و چروكهاي صورت، براي اولين باردر ايران در مركز"تحقيقات بيماريهاي پوستي و سالك" اصفهان با موفقيت اجرا شد.
رئيس مركز تحقيقات بيماريهاي پوستي و سالك دانشگاه علوم پزشكي اصفهان گفت : پروژه تحقيقاتي ياد شده با همكاري پژوهشكده "رويان" و با روش تزريق سلولهاي بنيادين به منظور جوانسازي پوست انجام شد.
" دكتر محمد علي نيلفروش "روز شنبه در جمع خبرنگاران تصريح كرد:در اين روش با گرفتن قطعهاي از پوست بيمار، سلولهاي پوست فرد در محل آزمايشگاه شناسايي شده و پس از تكثير در محل چين و چروك و يا محلهاي نيازمند ترميم، تزريق ميشود.
وي افزود : در اين روش هيچ واكنش ناخواستهي دفعي از سوي سيستم ايمني بيمار در مقابل سلولهاي تزريقي بروز نميكند و پايداري آن نيز تا آخر عمر پيش بيني ميشود.
وي نحوه تزريق سلولها را سرپايي و در زماني اندك عنوان كرد و گفت : اين طرح تاكنون بر روي دو فرد با موفقيت انجام يافته است.
دكتر نيلفروش زاده اضافه كرد: پيش از اين،تنها در يك كشور ديگر جهان اين روش به كار گرفته شده است.
رئيس مركز تحقيقات بيماريهاي پوستي و سالك، در بخشي ديگر از اين گفت و گو اضافه كرد :هم اكنون سالك ( ليشمانيوز)به عنوان مهمترين بيماري پوستي در استان اصفهان مطرح است كه پراكندگي آن بيشتر در جنوب و جنوب شرق ، شهرستانهاي نظنز ،اردستان، اصفهان ، گز و برخوار است و در پارهاي اوقات به عنوان پديدهاي نو ظهور در خميني شهر و مباركه ديده شده است.
وي توسعه شهر به سوي كانونهاي بيماري، شامل ميزبانان و ناقلين را علت عمده شيوع بيماري سالك در استان اصفهان دانست و گفت:ميزبان سالك در استان اصفهان ، موشهاي صحرايي است كه بوسيله پشههاي خاكي به شكل گزش و بروز زخم در محل گزش در پوست ايجاد ميشود.
وي كنترل ميزبانان ، مبارزه باناقل و محافظت در مقابل گزش پشه خاكي را مراحل سه گانه مقابله با سالك عنوان كرد و گفت : باقي ماندن آثارناشي از زخم سالك بر روي صورت و مخدوش شدن زيبايي صورت ، مهمترين عارضه رواني بيماري سالك است.
دكتر نيلفروش زاده افزود : تاكنون طرحهاي تحقيقاتي ساخت واكسن سالك در دنيا با موفقيت قرين نبوده است.
رئيس مركز تحقيقات بيماريهاي پوستيوسالك دانشگاه علومپزشكياصفهان گفت:
اين مركز از سال ۱۳۷۹فعاليت رسمي خود را در اصفهان آغاز كرده و در دو سال گذشته ۳۵طرح تحقيقاتي دانشگاهي و بين دانشگاهي را به انجام رسانده است.
وي گفت : همچنين شماري از مقالات اين مركز در كنگرههاي داخلي و خارجي عرضه شده است و دو طرح تحقيقاتي نيزازسازمان بهداشت جهاني در زمينه كنترل و درمان ليشمانيوز در اين مركز انجام گرفته است.م/د
١٢:٠٣ ١٧/١٠/١٣٨٤