همايش تخصصي"سلولهاي بنيادي انقلاب دوم جهان در علم ژنتيک و پزشکي"در دانشگاه اروميه برگزار شد
همايش تخصصي" سلولهاي بنيادي انقلاب دوم جهان در علم ژنتيک و پزشکي" از سوي معاونت فرهنگي جهاددانشگاهي واحد آذربايجان غربي در دانشکده علوم دانشگاه اروميه برگزار شد.
به گزارش روابط عمومي جهاددانشگاهي واحد آذربايجان غربي،اين همايش بزرگ به مناسبت روز دانشجو و با هدف آشنا ساختن دانشجويان با آخرين پژوهش هاي کشور در زمينه ي بيولوژي و بيوتکنولوژي به ويژه در زمينه سلول هاي بنيادين و شبيه سازي با حضور محققان پژوهشکده رويان و اساتيد و روساي دانشگاه هاي اروميه و جمع كثيري از دانشجويان برگزار شد.
در ابتداي اين مراسم امين رستم زاده سرپرست معاونت فرهنگي جهاد دانشگاهي واحد آذربايجان غربي طي سخناني اظهار داشت: پژوهشگران جوان ، متعهد و متخصص جهاد دانشگاهي ثابت کردند که ايرانيان مي توانند با اعتقاد و اعتماد به نفس ، خود باوري و با اتکا با ارزشهاي الهي و معنوي قله هاي علم و فناوري را درنوردند.
وي افزود: جهادگران در عرصه هاي پژوهشي دستاوردهاي مهمي را به كشور هديه كرده اند و اين روحيه و نشاط علمي توام با معنويت در پژوهشکده ي رويان جهاد دانشگاهي موج مي زند که باعث شده ايران جزء 10 کشور برتر جهان داراي اين تکنولوژي قرار گيرد.
در ادامه همايش دکتر هوشيار قهرمانلو رئيس دانشکده علوم دانشگاه اروميه نيز با اشاره به موفقيت پژوهشگران جهاد دانشگاهي خاطر نشان ساخت: توسعه علمي ضرورت امروز جامعه است و در اين راستا بايد پژوهش هاي دانشگاهي به صورت کاربردي و کيفي تعريف و اجرا شود.
وي ادامه داد: تعهد و تخصص و ايمان و اعتقاد از عوامل مهم موفقيت در فعاليت هاي علمي و تحقيقاتي است.
دکتر رضا ساماني عضو هيئت علمي پژوهشکده رويان نيز در اين مراسم گفت: بايد با برگزاري اين چنين همايش هايي زمينه و بستر اعتماد به نفس را در بين دانشجويان و دانشگاهيان براي حضور در عرصه هاي علمي فراهم نمود.
وي افزود:دانشجويان بايد با شناسايي فرصت ها و نيز شناسايي زمينه هاي کاربردي تحقيقاتي در زمينه هاي مختلف به فعاليت بپردازند.
وي اظهار داشت: جهادگران دانشگاهي با اعتقاد به کار پژوهش و اعتماد به نيرو هاي جوان ، متعهد و متخصص توانستند به موفقيت هاي بين المللي دست يابند و اين دستاوردها محصول دانش بومي است كه توسط جوانان متعهد و انقلابي بدست آمده است.
دکتر ساماني ادامه داد:نشاط و همدلي و روحيه جهادي در ميان پژوهشگران اين نهاد موج مي زند و خدمت و تلاش در راستاي توسعه جامعه و ارتقاء علمي کشور و از بين بردن خلا هاي و نيازهاي جامعه از جمله اهداف پژوهشگران جهاددانشگاهي است.
وي در ادامه با تشريح بحث هاي تخصصي در خصوص سلول هاي بنيادين و مراحل توليد اولين گوسفند شبيه سازي شده در پژوهشکده رويان گفت: در مهر ماه سال جاري کار شبيه سازي بر روي حيوانات با موفقيت کامل به پايان رسيد و از اين به بعد توليد حيوانات ترا ريخته يا حيواناتي که ژنتيک آن ها تغيير يافته آغاز خواهد شد.
وي گفت: با وجود گذشت 2 ماه از تولد اولين گوسفند شبيه سازي شده در رويان وزن آن به 40کيلوگرم رسيده و از لحاظ فيزيکي و جسماني در وضعيت مطلوبي به سر مي برد.
گفتني است، اين مراسم با ارايه مباحث تخصصي در خصوص سلول هاي بنيادين به صورت پرسش و پاسخ با حضور اساتيد ودانشجويان پايان يافت.ح/الف
١٧:٤١ ٢٨/٠٩/١٣٨٥