برگزاري نشستهاي تخصصي در مرکز خدمات تخصصی مالكيت فكري جهاددانشگاهی واحد تهران
مرکز خدمات تخصصی و مشاوره ای مالكيت فكري جهاددانشگاهي دانشكده حقوق و علوم سياسي دانشگاه تهران پاييز سال جاري سه نشست تخصصي را با حضور كارشناسان، اساتيد دانشگاه و نمايندگان تعدادي از شركتهاي مستقر در پارك علم و فناوري دانشگاه تهران برگزاركرد.
به گزارش روابط عمومي جهاددانشگاهي واحد تهران،در نخستين نشست كه با موضوع «جایگاه ایران در اقتصاد دانش محور جهانی» برگزار شد، دکتر باقری،از اساتيد دانشگاه، ضمن ارائه تصویری کلی از جامعۀ جهانی و جایگاه دانش محوری در آن به بيان جايگاه ايران در اين سيستم پرداخت و گفت: برای رسیدن به یک نظام اقتصادی در سطح ملی و جهانی ابزارهای حقوقی نقش تعیین کننده داشته و به نوبه خود منبعث از تئوریهای مختلف بوده و بخصوص در جامعه ما ریشه در متون فقهی – کلامی و فرهنگ دینی دارند.
دکتر باقری ضمن طرح مبنای نظری حمایت از مالکیت فکری در نظام حقوقی كشور، به برخی بنیانهای حقوقی و فقهی در دستگاه حقوقی جمهوری اسلامی ایران پرداخت و افزود: یک رژیم حقوقی کارآمد در «تعریف»، «کنترل» و «حمایت» حقوق مالکیت معنوی باید قادر باشد خود را با تحولات دائمی این حوزه اقتصاد که محل ظهور و افول اشکال متعدد و پیچیده مالکیت معنوی است تطبیق دهد و راه حل ارائه نماید به نحوی که منجر به بهره گیری عادلانه تمامی طرفهای درگیر شود.
بر اساس اين گزارش،دومين نشست اين مركز نيز با عنوان «مالكيت فكري در ايران از منظر قاضي» و با سخنراني دكتر پورنوري قاضي دادگستري برگزارشد.
در اين نشست دكتر پورنوري ضمن بيان تاريخچه و روند پيدايش مالكيت معنوي در جهان و ايران گفت: دستگاه قضايي در زمينه مالكيت معنوي عملاً قانون جامعي ندارد كه بتوان در رسيدگي به پروندهها از آن استفاده نمود و قوانين موجود فعلي نيز حقوقي بوده و خيلي بازدارنده نيستند، اميدواريم كه با تهيه قانون جامع مالكيت معنوي و تصويب آن بسياري از مسائل موجود مرتفع گردد.
اين گزارش مي افزايد،در نشست سوم با عنوان «حقوق مالكيت فكري نرم افزارهاي كامپيوتري» دكتر ستار زركلام ضمن ارائه تعريفي از نرمافزار و اجزاي آن ، به بيان شرايط حمايت از نرمافزارها، نحوه حمايت از پديدآورندگان نرم افزارهاي رايانه اي و اشخاص مورد حمايت پرداخت.ح/الف
١٤:٠٧ ١١/١٠/١٣٨٥