رييس و معاونان جهاد دانشگاهي با اعضاي كميسيون آموزش و تحقيقات مجلس ديدار كردند
رييس و معاونان جهاد دانشگاهي 25 دي ماه با حضور در كميسيون آموزش و تحقيقات مجلس شوراي اسلامي گزارشي از عملكرد اين نهاد ارايه كردند.
به گزارش روابط عمومی ، در ابتداي اين ديدار دكتر علي منتظري رييس جهاد دانشگاهي در سخناني ضمن گرامي داشت نام و ياد دكتر سعيد كاظمي آشتياني بر ضرورت استمرار حركت علمي كه توسط وي پايهگذاري شده تاكيد كرد و گفت: دكتر كاظمي همواره با ارايه گزارش دستاوردهاي علمي جهادگردان دانشگاهي، موجبات خرسندي و رضايت مسوولان نظام به ويژه رهبر معظم انقلاب را فراهم مينمود و تعابير بلند مقام معظم رهبري در پيام تسليت به مناسبت درگذشت اين جهادگر دانشگاهي شاهدي بر اين مدعاست.
وي افزود: جهاد دانشگاهي به عنوان مولود انقلاب فرهنگي و يك نهاد عمومي غيردولتي يكي از مجموعههاي علمي و تحقيقاتي فعال كشور است و تاكنون خدمات بسياري را در اين زمينه به جامعه ارايه نموده است.
رييس جهاد دانشگاهي به امكانات محدود اين نهاد اشاره كرد و يادآور شد: تنها حدود 15 تا20 درصد بودجه اين نهاد از طريق دولت تامين ميشود و مابقي آن از طريق اجراي پروژهها و طرحهاي پژوهشي و ارايه خدمات تخصصي در واحدها، پژوهشكدهها و مراكز خدمات تخصصي جهاددانشگاهي تامين ميگردد.
دكتر منتظري در ادامه خواستار افزايش بودجه جهاد دانشگاهي و اهتمام مجلس شوراي اسلامي به اين امر شد و اظهار داشت: ما فرزندان جنبش و حركتي هستيم كه بر اساس خواسته امام خميني(ره) در ايجاد تحول اساسي در دانشگاهها شكل گرفت و هنوز هم به آرمانهاي امام راحل(ره)، رهبر معظم انقلاب و شهداي انقلاب اسلامي وفادار هستيم و تلاش ميكنيم تا در اين مسير استوار و محكم حركت كنيم.
عضو شوراي عالي انقلاب فرهنگي تصريح كرد: بازدهي هرگونه سرمايهگذاري دولت و مجلس در اين نهاد انقلابي، به مراتب بيش از ساير نهادها و دستگاهها است. زيرا جهادگران ثابت كردند كه ميتوانند در حوزههاي مختلف به مرزهاي دانش و فناوري دست پيدا كنند.
وي خاطرنشان ساخت: در حال حاضر در پژوهشكده رويان جهاد دانشگاهي طرحي در دست اجرا است كه نتايج آن ميتواند به عنوان يك نظريه علمي در علوم زيستي تحولي بزرگ ايجاد كند، به علاوه در ساير زمينهها نظير بيوتكنولوژي نيز پژوهشگران اين نهاد توانستهاند به موفقيتهاي چشمگيري دست يابند.
دكتر منتظري در ادامه گفت: براي حفظ نيروهاي انقلابي و متخصص بايد حداقل امكانات را فراهم نمود و مجلس شوراي اسلامي ميتواند در اين زمينه نقش موثري داشته باشد.
رييس جهاد دانشگاهي با اشاره به فعاليتهاي مختلف اين نهاد در حوزههاي فرهنگي، آموزشي، پژوهشي و اشتغال ادامه داد: در حال حاضر در اغلب استانهاي محروم كشور واحدهاي جهاد دانشگاهي تاسيس شدهاند و اين موضوع ميتواند منشا بركات و مواهب بسياري براي استانهاي محروم كشور باشد.
وي تاكيد كرد: اگر امكانات بيشتري در اختيار واحدهاي استاني جهاد دانشگاهي قرار گيرد روند توسعه علمي در سراسر كشور سرعت بيشتري به خود خواهد گرفت و بايد توجه داشت كه توسعه علمي جامعه از مهمترين دغدغههاي رهبر معظم انقلاب و مسوولان نظام است.
وي به فعاليتهاي اين نهاد در حوزه اشتغال اشاره نمود و يادآور شد: سازمان همياري اشتغال فارغ التحصيلان جهاد دانشگاهي در زمينههاي اطلاع رساني، مطالعه و پژوهش و آموزشهاي كوتاه مدت و ارايه طرحهاي الگويي فعاليت ميكند و ورود جهاد دانشگاهي به اين عرصه حركتي داوطلبانه و بر اساس احساس وظيفه ملي بوده است.
رييس جهاد دانشگاهي با بيان اين كه "ايسنا" توانست تحولي عظيم در عرصه اطلاعرساني كشور ايجاد كند و به عنوان يك الگو مطرح شود، افزود: بسياري از فعاليتهاي فرهنگي اين نهاد با هدف انتقال تجربيات و شناساندن و تبيين آرمانها و دستاوردهاي انقلاب اسلامي به دانشجويان و جوانان صورت ميگيرد.
وي ادامه داد: براي شناساندن آرمانها و اصول انقلاب اسلامي به جوانان بايد از ابزارهاي نوين و جديد استفاده كرد و راهاندازي مراكز علمي و فرهنگي در جهاد دانشگاهي با همين هدف انجام شده است.
وي در خاتمه حمايت بيش از پيش نمايندگان مجلس شوراي اسلامي از جهاد دانشگاهي را خواستار شد و گفت: راهاندازي خبرگزاري "ايكنا" به چهار زبان فارسي، انگليسي، فرانسوي و عربي به عنوان نخستين خبرگزاري قرآن كريم در جهان، انتشار حدود 10 مجله علمي پژوهشي، راهاندازي 12 پژوهشكده و ... از جمله فعاليتهاي برجسته اين نهاد است.
در اين مراسم همچنين دكتر علي عباسپور رييس كميسيون آموزش و تحقيقات مجلس شوراي اسلامي در سخناني از جهاد دانشگاهي به عنوان نهادي انقلابي كه خدمات بسياري را به جامعه علمي كشور ارايه نموده ياد كرد و گفت: با همت جهادگران دانشگاهي، كشور ما در زمينه سلولهاي بنيادي در مرزهاي دانش حركت ميكند و رهبر معظم انقلاب نيز به اين مساله توجه ويژهاي دارند.
وي با گرامي داشت ياد و خاطره دكتر كاظمي افزود: بسياري از موفقيتهاي پژوهشكده رويان جهاد دانشگاهي مرهون تلاشهاي شبانه روزي اين جهادگر دانشگاهي است.
دكتر عباسپور در ادامه سخنان خود خواستار استمرار فعاليتهاي علمي و تحقيقاتي در اين نهاد شد و در خصوص بازنگري رديف بودجه ساليانه جهاد دانشگاهي قول مساعد داد.
لازم به ذكر است در اين جلسه تني چند از اعضاي كميسيون آموزش و تحقيقات مجلس به ارايه نظرات و پيشنهادات خود در رابطه با فعاليتهاي جهاد دانشگاهي پرداختند.
١٥:٥٩ ٢٦/١٠/١٣٨٤