مشاور رييس جهاد دانشگاهي:
توسعه علمي و پايدار كشور در گرو وجود مديران و محققاني چون دكتر كاظمي است
مشاور رييس جهاد دانشگاهي با اشاره به خدمات و تلاشهاي ماندگار زندهياد دكتر سعيد كاظمي آشتياني كه امروز با تلاش همكارانش در پژوهشكده رويان جهاد دانشگاهي پي گرفته ميشود، توسعه علمي و پايدار كشور را در گرو وجود مديران و محققاني چون مرحوم دكتر كاظمي خواند و ابراز اميدواري كرد راه او كه يك محقق روزامد و مدير بسيار موفق بود، تداوم يابد.
دكتر حميد امين اسماعيلي در گفتوگو با خبرنگار «علمي» خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، اظهار كرد: سابقه آشنايي من با مرحوم كاظمي آشتياني به تور علمي دانشجويي تركيه و سوريه در سال 62 باز ميگردد كه به عنوان نماينده انجمن اسلامي دانشگاه علوم پزشكي ايران در اين برنامه حضور داشتند.
وي عليرغم سن كم خود انساني باهوش، خوشفكر و با بصيرت در مسايل اجتماعي، سياسي و فرهنگي و بسيار صميمي ، صادق و جسور بود.
وي در خانوادهاي آشنا با مسايل سياسي به دنيا آمد و برادرش با جريانات سياسي و مذهبي در ارتباط بود.
مشاور رييس جهاد دانشگاهي خاطرنشان كرد: كاظمي در سال 59 وارد دانشگاه شد و از همان ابتدا در سايه درايت و سختكوشي جزو مسوولان انجمن اسلامي دانشجويان شد از سال 63 وارد فعاليت در جهاد دانشگاهي شد و به سرعت در جهاد رشد كرد و مسوول بخش فرهنگي و سپس مسئول بخش طرح و تحقيقات جهاد دانشگاهي دانشگاه علوم پزشكي ايران شد.
دكتر كاظمي در اواسط سال 71 رييس جهاد دانشگاهي علوم پزشكي ايران شد و با تلاش و جديت وي در سال 73 پژوهشكده رويان تاسيس شد.
دكتر اسماعيلي در ادامه افزود: مرحوم كاظمي انساني معتقد و مومن بود و علاوه بر دانش در رشته تخصصياش (جنينشناسي) در رشتههاي ديگر نظير ادبيات و مسايل قرآني نيز مطلع و صاحب نظر بود. وي در مسايل علمي و مديريتي، شجاع، جسور و در عين حال مبتني بر ضابطه بود كه اين خصيصه براي مديراني كه اهل نوآوري و خلاقيت هستند عنصر بسيار مهمي است.
دكتر كاظمي انساني صبور، اهل كار مداوم و پيگير و بسيار سخت كوش بود به طوري كه تقريبا هر روز و حتي روزهاي پنجشنبه از ساعت 7 صبح تا 9، 10 شب در محل كارش حضور داشت كه بيترديد اين تلاش و پيگيري شبانهروزي نقش مهمي در افتخارات پژوهشكده رويان داشته است. دكتر كاظمي در عين حال با روحيه شاد و بزلهگويي اهل انجام كارهاي بزرگ بود و نه شعارهاي صرف.
وي تصريح كرد: دكتر كاظمي با روحيه جهادي و تيزبيني قادر بود تا فرايند رسيدن از شرايط فعلي به شرايط آينده بهتر را طراحي كند و در حوزه كلونينگ و دانش سلولهاي بنيادي پژوهشكده رويان را جزو نهادهاي پيشتاز جهاني معرفي كند.
دكتر امين اسماعيلي يكي ديگر از ويژگيهاي شخصيتي زندهياد دكتر كاظمي آشتياني را وجود خصايص - عليالظاهر - متعارض در وجود ايشان عنوان كرد و به ايسنا گفت: داشتن ويژگيهاي ظاهرا متضاد كه از خصوصيات بسياري از انسانهاي بزرگ و موفق است، در مرحوم دكتر كاظمي نيز به نحو بارزي وجود داشت به طوري كه در عين شجاعت، صراحت لهجه و قاطعيتي كه در پيگيري برنامهها و اهداف و تامين امكانات و رفع مسائل اداري پژوهشكده داشت در مقابل زيردستان و خصوصا پژوهشگران بسيار صبور، رئوف و اهل نرمش و مدارا بود.
وي خاطر نشان كرد: مرحوم كاظمي با ارتباط بسيار خوبي كه با وزارتخانههاي مختلف داشت طرحهاي بسياري را در حوزه پزشكي ارائه كرد كه از جمله ميتوان به طرح پزشك قطار اشاره كرد كه طي دو سه سال اخير اجرايي شده است. وي همچنين با برگزاري جشنواره هاي مختلفي از جمله جشنواره رويان و جشنواره آسيايي بهداشت خانواده به ترويج فرهنگ بهداشت در جامعه پرداخت.
دكتر كاظمي عليرغم مسووليت زياد خود ــ رياست دو مجموعه جهاد دانشگاهي علوم پزشكي ايران و پژوهشكده رويان جهاد دانشگاهي ــ در كنار فعاليتهاي اجرايي، فعاليتهاي علمي و تحقيقاتي خود را نيز در بالاترين سطح پيگيري ميكرد و و در مدت 15 سال اخير در 20 طرح پژوهشي همكاري كرد.
دكتر امين اسماعيلي در پايان خاطرنشان كرد: زندهياد دكتر كاظمي آشتياني در طول فعاليتهاي علمي چندين ساله خود 25 مقاله علمي داخلي، 11 مقاله منتشره در مجلات بين المللي و هشت مقاله در كنفرانسهاي بينالمللي ارائه داد و در 13 كنفرانس علمي داخلي و 23 كنفرانس علمي بينالمللي شركت داشت.
١٤:٢٦ ١٧/١٠/١٣٨٥