پژوهشكده ابن سينا جهاددانشگاهي ؛
براي نخستين بار در كشور ، بانك اطلاعاتي دوقلوها و چند قلوهاي ايراني ، راه اندازي كرد
پژوهشكده ابن سينا جهاددانشگاهي ، براي نخستين بار در كشور با همكاري و مشاركت سازمان بهداشت جهاني (WHO) اقدام به راه اندازي بانك اطلاعاتي دوقلوهاي ايراني در كشور كرد .
به گزارش روابط عمومي پژوهشكده ابن سينا، همسان بودن ژنتيكي و شباهتهاي بسيار دوقلوها و يا چند قلوها به يكديگر و استفاده از اين تشابه در بررسي نقش عوامل مختلف ژنتيكي و محيطي در بروز بسياري از صفات ، خصوصيات و بيماريها از طريق انجام طرحهاي پژوهشي با همكاري دوقلوها و چند قلوها از اهداف تاسيس اين بانك است .
دكتر محمدرضا صادقي ، معاون پژوهشي- آموزشي پژوهشكده ابن سينا و مجري طرح پژوهشي «ايجاد بانك اطلاعاتي دوقلوها و چند قلوهاي ايران » در توضيح اين مطلب اظهار داشت : «بسياري از بيماريها داراي زمينه ژنتيكي است و در مواردي نيز عوامل محيطي به همراه زمينه هاي ژنتيكي منجر به بروز بيماري در فرد مي شوند . بنابراين چنانچه دانشمندان بتوانند عوامل ژنتيكي و يا فاكتورهاي محيطي را كه منجر به بروز بيماري مي شود شناسايي نمايند راه براي كنترل اينگونه بيماريها باز شده و پزشكان ميتوانند به درمان و يا حتي پيشگيري از اين بيماريها بپردازند . به همين دليل در سراسر دنيا افراديكه از نظر ژنتيكي همسان هستند و يا شباهتهاي بسياري به يكديگر دارند ، يعني دوقلوها ، به عنوان يكي از عجائب خلقت به كمك دانشمندان آمده اند ، با توجه به وجود مراكز تحقيقاتي و دانشگاه هاي علوم پزشكي كشور و انبوه تحقيقات گسترده در زمينه نقش عوامل محيطي و وراثتي در بروز بسياري از صفات و بيماريها و نياز به كمك دوقلوها و چند قلوها براي شناسايي دخالت عوامل ژنتيكي در بروز بيماريها نياز به وجود يك بانك اطلاعاتي دوقلوها بسيار بارز است ».
وي افزود : « با توجه به عدم وجود چنين بانك اظلاعاتي در ايران و ضرورت تاسيس آن و جلوگيري از اتلاف وقت محققين و طولاني شدن پروژه هاي تحقيقاتي جهت يافتن دوقلوها ، پژوهشكده ابن سينا ( مركز تحقيقات بيولوژي و بيوتكنولوژي توليد مثل و نازايي ، مركز تحقيقات آنتي بادي منوكلونال) با همكاري و مشاركت سازمان بهداشت جهاني (WHO) اين بانك اطلاعاتي را راه اندازي نمود».
معاون پژوهشي- آموزشي پژوهشكده ابن سينا در مورد برنامه هاي آتي اين بانك اطلاعاتي گفت : پس از تكميل اطلاعات دريافتي از دوقلوها و چند قلوهاي سراسر كشور و انجام مكاتبات لازم و كسب رضايت آنهابراي شركت در طرحهاي تحقيقاتي در مرحله بعدي ، فراخواني براي كليه دانشگاه ها و مراكز تحقيقاتي كشور ارسال مي شود كه جهت انجام تحقيقات خود در زمينه مسائل ژنتيكي و عوامل محيطي ، روانشناختي و علوم رفتاري و ساير رشته هاي مرتبط ، از اطلاعات موجود در بانك استفاده كنند .
لازم به ذكر است ، دريافت مرتب اطلاعات مفيد پزشكي از طريق ارسال رايگان نشريات ادواري، بهره مندي از آخرين اخبار و اطلاعات مرتبط با دوقلوها در سراسر كشور ، همكاري در انجام طرحهاي پژوهشي و تحقيقاتي ، آگاهي از سلامت خود از طريق شركت در بررسي هاي سالانه و غربالگري بيماريها از طريق شركت در همايشها و جشنواره ها، ارتباط نزديكتر با ساير دوقلوها ، دريافت رايگان نشريات علمي مفيد براي دوقلوها از مزاياي حاصل از ثبت نام در اين بانك اطلاعاتي است .
گفتني است كه بانك اطلاعاتي دوقلويي داراي سايت اينترنتي است كه دوقلوهاي گرامي مي توانند از طريق آدرس www.persiantwins.com و يا سايت پژوهشكده ابن سينا به آدرس www.avesina.ir در اين بانك اطلاعاتي ثبت نام نمايند.
١٠:٠٨ ٢١/٠٩/١٣٨٤