١٦:٢٠ ٠٤/٠٩/١٤٠٣
پژوهشي
در نشست مركز رشد جهاد دانشگاهي (رويش) عنوان شد؛
90درصد سرمايه سازمان‌هاي موفق را نيروي انساني كارآفرين و كارآمد تشكيل مي‌دهد

در گذشته تنها ده درصد سرمايه سازمانها را نيروي انساني تشكيل مي داد در حاليكه امروزه90درصد سرمايه سازمان‌هاي موفق را سرمايه انساني كارآفرين و كارآمد تشکیل می دهد.
به گزارش روابط عمومي مركز رشد فناوري اطلاعات و ارتباطات جهاد دانشگاهي (رويش) ، در نشست تخصصي مديريت منابع انساني در پارك‌ها و مراكز رشد كه به ابتكار نشريه "رشد فناوري" برگزار شد شركت كنندگان ضمن  بررسی چالش‌ها و فرصت‌هاي موجود در عرصه بنگاه‌ها و سازمان‌هاي دانش محور به ويژه پارك‌ها و مراكز رشد بر مقوله توسعه نيروي انساني كارآفرين و ارزش آفرين در عرصه كسب و كار تأكيد كردند.
بر اساس این گزارش ، مهندس عباس غفاري در اين نشست با تأكيد بر اهميت نيروي انساني در اقتصاد كشورها گفت:‌در گذشته سرمايه مادي و دارايي‌هاي منقول و غير منقول ثروت اصلي سازمان‌ها تلقي مي‌شد ولي امروزه سرمايه فكري و نيروي انساني و به طور كلي از سرمايه‌هاي دانشي به عنوان سرمايه و دارايي سازمان‌ها نام برده مي‌شود.
معاون نيروي انساني سازمان گسترش و نوسازي صنايع ايران با تأكيد بر اينكه بايد ريسك‌پذيري كشورمان برصنايع و سرمايه‌هاي نوين افزايش يابد، خاطر نشان كرد: در صورت سرمايه‌گذاري براي توسعه منابع انساني و توجه به عرصه‌هاي نوين در امر كارآفريني و سرمايه‌هاي دانشي است كه مي‌توانيم از فرار مغزها و سرمايه‌ها جلوگيري كنيم و آنها را داخل كشور به كار بگيريم.
وي ادامه داد: ايجاد رضايت براي سرمايه‌هاي فكري و نخبگان صرفاً به ارائه تسهيلات به آنها خلاصه نمي‌شود. بلكه مهمترين نكته در اين زمينه ايجاد بستر مناسب براي تبديل ايده‌آنها به محصول و يا تبديل ايده‌هايشان به عملي است كه آنها احساس رضايت نمايند.
مهندس غفاري از اقدام سازمان گسترش و نوسازي صنايع ايران در امر خريد ايده از طريق ايجاد شركت‌ها كوچك به عنوان روشي براي توسعه سرمايه‌هاي دانشي در كشور ياد كرد و افزود: سازمان‌هاي مادر مي‌توانند از طريق ايجاد شركت‌ها و بنگاه‌هاي كوچك صاحب ايده در تجاري كردن ايده‌ها نقش‌آفريني كنند و خود نيز سهام‌دار آن گردند.
دكتر محمودرضا چراغعلي عضو هيات علمي دانشگاه شهيد بهشتي نيز به تجربه گذشته و توجه سازمان‌ها به نيروي انساني به عنوان عامل تعيين كننده در ايجاد ثروت و ارزش آفريني پرداخت و گفت: از 120 سال پيش كه بحث صنعتي شدن در حال اوج‌گيري بود، نيروي انساني تنها 10 درصد سرمايه شركت‌ها و بنگاه‌ها را تشكيل مي‌داد ولي اين نسبت در سال‌هاي اخير كاملاً معكوس شده و امروزه سرمايه‌هاي انساني كارآفرين بيش از 90 درصد سرمايه‌ها را به خود اختصاص مي‌دهد.
وي به توسعه نيروي انساني كارآفرين در پارك‌ها و مراكز رشد اشاره كرد و اظهار داشت: به نظر مي‌رسد قبل از مراكز رشد بايد مراكزي تحت عنوان مراكز پيش رشد بوجود بيايد تا بتواند زمينه‌هاي لازم را براي كارآفريني مخاطبان فراهم نمايد.
دكتر چراغعلي اضافه كرد: امروزه بحث آموزش كارآفريني در كشورهاي مختلف از كلاس اول دبستان آغاز مي‌شود. بنابراين آموزش و پرورش و وزارت علوم،‌تحقيقات و فناوري بايد در روش‌هاي خود تجديد نظر كنند.
دكتر اسماعيل ساعي‌ور ايراني‌زاد، مدير مركز رشد واحدهاي فناوري دانشگاه تربيت مدرس نيز با اشاره به سند چشم‌انداز و برنامه چهارم توسعه كشور گفت: اين دو برنامه كاملاً بر اساس توجه به نيروي انساني شكل گرفته و بايد در تمامي عرصه‌ها به ويژه پارك‌ها و مراكز رشد، بحث توجه و توسعه نيروي انساني را در اولويت قرار دهيم.
مدير مركز رشد واحدهاي فناوري دانشگاه تربيت مدرس افزود: در حال حاضر فقط 5 درصد نيروهايي كه از دانشگاه فارغ‌التحصيل مي‌شوند مي‌توانند كارآفرين باشند و بايد تلاش كنيم اين شاخص به لحاظ ايده‌محوري، كارآفريني و خلاقيت به سطح بالايي ارتقا يابد.
دكتر نسرين جزني عضو هيات علمي دانشگاه شهيد بهشتي و مدير يك شركت مستقر در مركز رشد دانشگاه شهيد بهشتي نيز گفت: هنوز سياست‌هاي كلان و خرد كشور براي توسعه منابع انساني هماهنگ و همسو نيست و ريسك سرمايه‌گذاري در نيروي انساني بالا است.
مهندس حسين صابري مدير سرمايه‌گذاري و تأمين مالي پارك فناوري پرديس نيز گفت: همانطور كه نيروي انساني جوان و خوش فكر توانستند عرصه‌هاي جنگ و سازندگي را مديريت كنند و امروزه هم مي‌توانند در عرصه هاي مختلف علمي ،اجتماعي و ورزشي ما را به سطح مطلوب در آسيا و حتي جهان برسانند.
مهندس رامين‌نواب‌پور عضو هيات تحريريه نشريه رشد فناوري نيز بر امر توسعه منابع انساني در پارك‌ها و مراكز رشد تأكيد كرد وگفت :برنامه چهارم توسعه ظرفيت هاي خوبي را براي توسعه منابع انساني در پاركها ومراكز رشدفناوري پيش بيني كرده است.

١٧:١٢ ٢٣/١٠/١٣٨٥
عناوين اصلي
معرفي جهاد دانشگاهي
تشکيلات جهاد دانشگاهي
اخبار جهاد دانشگاهي
انتشارات
اعضاء
نام کاربر
رمز عبور
نظر خواهي
کدامیک از فعالیت های جهاددانشگاهی در پیشبرد توسعه همه جانبه کشور موثرتر می باشند؟
تمامي حقوق متعلق به جهاد دانشگاهي مي باشد