١٩:٥١ ٠٤/٠٩/١٤٠٣
پژوهشي
همزمان با كنفرانس سراسري غذاي عملگر؛
تنديس ملي "سيب طلايي" به چهارده شركت صنايع غذايي داخلي اعطا مي‌شود

نخستين كنفرانس ملي غذاي عملگر همزمان با كنفرانس مديريت و مهندسي صنايع غذايي ايران صبح امروز در دانشگاه تربيت مدرس گشايش يافت.
به گزارش روابط عمومي جهاددانشگاهي، مهندس مهدي آقاجاني دبير كنفرانس ملي غذاي عملگر طي سخناني در مراسم افتتاحيه به ارائه گزارشي از روند برگزاري اين كنفرانس پرداخت و با اشاره به اهداف آن گفت: هدف اصلي كنفرانس جمع‌آوري اطلاعات و ارائه آخرين دستاوردهاي مرتبط با علوم صنايع غذائي و همچنين  ايجاد ارتباط و تبادل نظر بين انديشمندان دانشگاه و پژوهشگران صنايع غذايي است .
وي گسترش فضاي علمي، تحقيقاتي و صنعتي، ارزيابي توان علمي و توسعه مرزهاي دانش و افزايش سطح سلامت جامعه را از ديگر اهداف اين كنفرانس برشمرد و گفت: افزايش عمر سلامت سرلوحه كشورهاي پيشرفته است و براي نيل به آن بايستي سطح آگاهي جامعه را نسبت به صنايع غذايي و به ويژه غذاي عملگر بالا برد.
مهندس آقاجاني محورهاي اين كنفرانس دو روزه را شامل سه بخش مديريت، مهندسي و غذاي عملگر دانست و افزود: در بخش مديريت مباحث مديريت پخش و فروش محصولات غذايي، مديريت كيفيت ، ايمني و توليد، بسته‌بندي نوين و تجارت الكترونيك بررسي مي‌شوند.
دبير كنفرانس ملي غذاي عملگر يادآور شد: بررسي كاربرد بيوتكنولوژي ، نانوتكنولوژي، فناوري اطلاعات، رياضيات و آمار در صنايع غذايي، ارائه روشهاي مختلف و نوين براي افزايش عمر ماندگاري مواد غذايي، بازيافت دورريزهاي صنايع غذايي، توليد محصولات نوين در صنايع تبديلي كشاورزي و توليد نرم افزارهاي قابل استفاده در صنايع غذايي از جمله محورهاي مورد بحث در بخش مهندسي است.
مهندس آقاجاني در ادامه به محورهاي مورد بحث در بخش غذاي عملگر اشاره كرد و خاطرنشان ساخت: تعريف غذاي عملگر و نقش آن در كاهش ابتلا به بيماري، افزايش ارزش تغذيه و افزايش عمر سلامت، روشهاي تحقيق و توليد غذاهاي عملگر و بازدهي اقتصادي آنها و معرفي حجم غذاهاي عملگر در ايران و جهان از جمله مباحثي است كه در اين كنفرانس ارائه مي‌شود.
دبير اين كنفرانس در بخش ديگري از سخنان خود با ارائه آماري از مقالات ارسالي به كنفرانس گفت: از بين 130 مقاله ارسالي به دبيرخانه، 40 مقاله برگزيده به صورت سخنراني ارائه مي‌شود، وهمزمان 7 كارگاه آموزشي نيز برگزار خواهد شد.
مهندس آقاجاني ادامه داد: براي نخستين بار در جهان و ايران تنديس ملي "سيب طلايي" به عنوان جايزه ويژه غذاي عملگر طراحي شده است كه در اين كنفرانس به 14 شركت صنايع غذايي داخلي اعطا مي‌شود و در سال آينده اين جايزه در سطح بين المللي و با مشاركت دانشگاههاي خارجي اهدا خواهد شد.
دبير كنفرانس ملي غذاي عملگر در پايان گفت: در اين كنفرانس براي اولين بار در ايران تقديرنامه مديريت بازاريابي صنايع غذايي كشور به 17 شركت فعال در اين زمينه اهدا مي‌شود.
براساس بخش ديگري از اين گزارش، در مراسم افتتاح اين كنفرانس دكتر فتح الهي معاون پژوهشي دانشگاه تربيت مدرس با ارائه گزارشي از فعاليتهاي پژوهشي اين دانشگاه گفت: مهمترين دغدغه ما توسعه ارتباط بين دانشگاه و صنعت است و در اين راستا بايد بتوانيم بخش صنعت را با علم و فناوري بومي تقويت كنيم.
وي با تاكيد بر ضرورت تدوين برنامه راهبردي دانشگاه براي تحقق سند چشم انداز توسعه كشور گفت: با برنامه ريزي انجام شده سعي بر اين است كه دانشگاه تربيت مدرس از سطح فعلي به سطح بين‌الملللي ارتقاء يابد.
همچنين در اين كنفرانس دكتر سيدعباس شجاع الساداتي استاد دانشگاه تربيت مدرس طي سخناني به ارائه مقاله‌اي با عنوان نقش بيوتكنولوژي در صنايع غذايي پرداخت و با تاكيد بر بكارگيري فنون مهندسي ژنتيك در توليد مواد غذايي گفت: با توجه به عزم كشورها براي توسعه غذاهاي مهندسي شده، افزايش آگاهي عمومي و اجراي طرح‌هاي كاربردي و مطالعاتي در اين زمينه از اهميت ويژه اي برخوردار است .
عضو هيات علمي دانشگاه تربيت مدرس با اشاره به نقش صنايع غذايي در تامين سلامت جامعه اظهار داشت: هدف از بكاربردن بيوتكنولوژي بهبود ارزش غذائي و بالا بردن ايمني محصولات توليدي است تا جايي كه بتوان براي درمان بجاي دارو از غذا استفاده كرد.
اين گزارش حاكيست، در اين سمينار مقالاتي با عناوين "بررسي پربيوتيك‌ها به عنوان غذاي عملگر"، "بررسي توليد چيبس سيب زميني كم چربي با استفاده از پوشش هيدروكلوئيدي آلژينات"، "بررسي تركيبات سلامتي بخش موجود در آب انار به عنوان يك نوشيدني عملگر ارزشمند" و "فرمولاسيون غذاهاي دريايي باارزش افزوده از ماهيان پرورشي استان فارس" ارائه مي شود.
براساس اين گزارش،  "اندازه گيري اسيدهاي چرب اشباع، غيراشباع و ويتامين E در گياه ماريتيغال به عنوان يك دانه روغني"، "اندازه گيري تغييرات ويتامين C در سه رقم گوجه فرنگي در طول مدت نگهداري" ، "كاربرد بيوتكنولوژي در صنايع غذايي شيلات"، "عملكرد خشك كن خورشيدي در خشك كردن ليموترش و ارزش داروئي و تغذيه اي فندق در ايران" از ديگر مقالاتي است كه در اين كنفرانس ارايه مي‌شود.
شايان ذكر است ، در جريان اين كنفرانس ملي كارگاه‌هاي  آموزشي با عناوين "اثربخشي تبليغات محصولات غذايي"، "EFQM" ، "پروبايوتيكها" و "غذاهاي عملگر در محيط رقابتي و مديريت پخش مواد غذايي" برگزار مي‌شود.
گفتني است، اين كنفرانس دو روزه با همكاري دانشگاه تربيت مدرس، پژوهشكده توسعه صنايع شيميايي جهاددانشگاهي و شهرداري تهران برگزار مي‌شود.
خاطرنشان مي‌كند، اين كنفرانس عصر فردا طي مراسمي با حضور جمعي از مسؤولان و اهداء جوايز به شركت‌هاي برگزيده خاتمه مي‌يابد.#

١٧:٠٧ ٢٤/١١/١٣٨٥
عناوين اصلي
معرفي جهاد دانشگاهي
تشکيلات جهاد دانشگاهي
اخبار جهاد دانشگاهي
انتشارات
اعضاء
نام کاربر
رمز عبور
نظر خواهي
کدامیک از فعالیت های جهاددانشگاهی در پیشبرد توسعه همه جانبه کشور موثرتر می باشند؟
تمامي حقوق متعلق به جهاد دانشگاهي مي باشد