٢٠:٠٠ ٠٤/٠٩/١٤٠٣
پژوهشي
با تلاش پژوهشگران جهاددانشگاهي؛
برنامه آموزشي بهبود کيفيت زندگی مبتلايان به كمردرد مزمن تدوين شد

به همت پژوهشگران پژوهشكده علوم بهداشتي جهاددانشگاهي برنامه آموزشي جهت بهبود کيفيت زندگی مبتلايان به كمردرد مزمن تدوين شد.
به گزارش روابط عمومي جهاددانشگاهي،محققان پژوهشکده علوم بهداشتی باتکيه بر سه جنبه جسمي، رواني و اجتماعي كمردرد ،برنامه آموزشي جهت بهبود کيفيت زندگی مبتلايان به كمردرد مزمن را تدوين نمودند.
براساس اين گزارش،هسته اصلی و مرکزی اين برنامه آموزشی فرد بيمار است که در برنامه ريزی،اجرا و ارزش يابی نقش فعال ايفا می نمايد و بدين منظور در تدوين اين برنامه از ديدگاه‌ها، دانش، نگرش، باورها و مهارتهاي افراد مبتلا به كمردرد مزمن استفاده شده است.
اين گزارش حاكيست،ماهيت اين برنامه به گونه ای است که علاوه بر تمرينات ورزشي و جسماني فيزيوتراپي، تاكيد روي درك سندرم درد،‌ درك بيمار از موقعيت كمرش، درك تشخيص بيماري و چگونگي كاهش استرس و راههاي مقابله با آن و استفاده از حل مساله در برخورد با مشكلات زندگي را نيز دربرمي گيرد.
اين گزارش مي افزايد، اثر برنامه آموزشی مذكور در مطالعه‌اي بر روی 102نفر مبتلا به کمر درد طی 3  ماه  مورد بررسی قرار گرفت كه نتايج آن نشان داد، كيفيت زندگي، در گروه مبتلايان استفاده کننده از برنامه آموزشی تدوين شده (گروه مداخله)  نسبت به ساير مبتلايان (گروه كنترل)،  بعد از گذشت 3 ماه در تمامی ابعاد به شكل چشمگيري بالاتر بود.
 براساس اين نتايج، برنامه آموزشي تدوين شده مي‌تواند در ارتقاء كيفيت زندگي افراد مبتلا به كمردرد مزمن موثر واقع گردد.
گفتني است،كمردرد مزمن از جمله شايعترين پديده‌هاي جسمي – رواني و اجتماعي است كه تقريباً‌ 70 تا 80 درصد بزرگسالان را در برهه‌اي از زندگي خود گرفتار مي‌كند.
 مطالعات نشان داده است،كساني كه از كمردرد مزمن رنج مي‌برند در معرض آسيبهاي روحي، جسمي، اجتماعي و شغلي بيشتري مي‌باشند كه بسياري از اين آسيبها به دليل عدم استقلال و وابسته شدن افراد به اطرافيان و احساس بي‌قدرتي ناشي از ناتواني مي‌باشد.#

١٥:٠٢ ٢٨/١١/١٣٨٥
عناوين اصلي
معرفي جهاد دانشگاهي
تشکيلات جهاد دانشگاهي
اخبار جهاد دانشگاهي
انتشارات
اعضاء
نام کاربر
رمز عبور
نظر خواهي
کدامیک از فعالیت های جهاددانشگاهی در پیشبرد توسعه همه جانبه کشور موثرتر می باشند؟
تمامي حقوق متعلق به جهاد دانشگاهي مي باشد