٢١:٠٨ ٠٤/٠٩/١٤٠٣
پژوهشي
نخستين همايش سراسري كودك سالم برگزار شد

نخستين همايش سراسري كودك سالم 3 و4 اسفند ماه با همت جهاددانشگاهي علوم پزشكي ايران در مركز همايش‌هاي پژوهشكده رويان جهاددانشگاهي برگزار شد.
به گزارش خبرنگار بهداشت و درمان خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا)، دكتر شاهزاده فاضلي رييس جهاد دانشگاهي واحد علوم پزشكي ايران با اشاره به كمبود تحقيقات در حوزه سلامت كودك گفت: اين در حاليست كه همايش‌هاي تخصصي زيادي در خصوص تشخيص درمان بيماري‌هاي اطفال برگزار شده است.
وي با تاكيد بر اينكه جامعه سالم با كودك سالم ساخته مي‌شود در ادامه افزود: جامعه سالم نيز زيربناي توسعه است.
به اعتقاد شاهزاده فاضلي، انجام تحقيقات راهي در جهت رفع چالشها و نيازها و شناسايي عوامل آسيب رسان به سلامت كودك است.
رييس جهاد دانشگاهي  واحد علوم پزشكي ايران با اشاره به ضرورت انجام مشاوره قبل از ازدواج و ‌بارداري، حين بارداري و بعد از تولد در ادامه يادآور شد:‌ نتايج تحقيقات و پژوهشها دست مايه خوبي براي برنامه ريزي كلان در سطوح ملي براي سلامت كودكان است. 
وي در بخش ديگري از سخنان خود در خصوص اهداف برگزاري کنگره مذکور اظهار داشت: پس از 4 سال تجربه در ارائه خدمات تخصصي در خصوص پايش سلامت کودک در مرکز مطالعات رشد و سلامت کودک، تصميم بر آن شد تا در راستاي فعاليت هاي اين نهاد و از طريق برگزاري کنگره، نتايج علمي مرتبط با سلامت کودک مورد تبادل نظر قرار گرفته و به اين ترتيب علاوه بر بررسي چالش هاي موجود در اين زمينه، سرفصل هايي براي تحقيقات آتي محققان فراهم شود.
وي رشد و تکامل کودک سالم و نقش مشاوره و آموزش در سلامت کودک را از جمله محورهاي اين کنگره ذکر و تصريح کرد: علاوه بر آن، نقش تغذيه و فعاليت بدني در کودک سالم، نقش بهداشت روان در کودک سالم، نقش مشاوره ژنتيک در کودکان عادي و نيز کودکان حاصل از درمان هاي ناباروري و در نهايت بررسي اقدامات پيشگيرانه براي سلامت کودکان از ديگر موضوعات مورد بحث اين کنگره خواهد بود.
دکترشاهزاده فاضلي با بيان اين كه مجموع مقالات ارسال شده به دبيرخانه کنگره 370 مقاله است، درادامه گفت: به اين ترتيب در بررسي اوليه تعدادي از اين مقالات حذف و در مجموع 140 مقاله پذيرفته شد.
وي افزود: در داوري بعدي نيز 35 مقاله جهت ايراد سخنراني و 40 مقاله نيز به صورت پوستر انتخاب شد که در دو روز برگزاري کنگره ارائه  شد؛ ضمن آنکه در پايان جلسات، پنل پرسش و پاسخ نيز برگزار گرديد.
دکتر شاهزاده فاضلي در ادامه، کنگره را داراي 6 امتياز باز آموزي جهت متخصصان بيماري هاي کودکان، روانپزشکي کودکان، زنان و زايمان، دندانپزشکي کودکان، روانشناسي و روانپزشکي باليني، دکتراي ژنتيک، آموزش بهداشت، اپيدميولوژي، بهداشت مادر و کودک و پزشکان عمومي دانست.
رييس جهاد دانشگاهي واحد علوم پزشکي ايران ضمن اظهار اميدواري از تداوم برگزاري اين کنگره همچون همايش بهداشت خانواده اعلام داشت: همچنين، در نظراست در سال هاي آينده همايش هاي ديگري در خصوص موضوعات مرتبط با گروه هاي پژوهشي اين واحد از جمله فيزيوتراپي و درد نيز برگزار شود.
وي در پايان با اشاره به تفاوت اين کنگره با کنگره هايي که تاکنون در خصوص کودکان برپاشده است، اظهار داشت: اين کنگره براي اولين بار به بررسي شيوه هاي حفظ و ارتقاء سلامت کودک پرداخت؛ در حالي که در کنگره هاي ديگر به طور منحصر به بيماري هاي کودکان پرداخته شده است.
به گزارش ايسنا، دكتر رامين مظفري دبير علمي همايش سراسري كودك سالم، آشنايي با عوامل موثر در سلامت كودك و ارتقاي سطح سلامت كودك را از اهداف عمده اين همايش برشمرد و اظهارداشت: آشنايي با نيازهاي جسماني، اجتماعي، رواني، ‌فرهنگي و عاطفي كودكان و خانواده، آگاهي والدين از لزوم ارزيابي پايش رشد روان و تكامل كودك سالم، آگاهي از نحوه تغذيه، مشاوره در دوره‌هاي مختلف زندگي از ديگر اهداف است.
وي موضوعات مقالات را در حيطه رشد و تكامل كودك، ‌آموزش و نقش مشاوره در سلامت كودك،‌ تغذيه و فعاليت بدني عنوان كرد و يادآور شد: موضوعات مقالات در روز دوم نيز در زمينه نقش مشاوره و روانشناسي و روانپزشكي،‌ مشاوره ژنتيك، مشاوره در سطوح مختلف زندگي و سلامت كودكان حاصل از درمان ناباروريست.
به گفته دكتر مظفري، 385 مقاله به دبيرخانه علمي همايش سراسري كودك سالم ارسال و از اين تعداد 142 مقاله در راستاي اهداف همايش شناخته شد كه از اين ميان 35 مقاله به صورت سخنراني و 40 مقاله به صورت پوستر ارايه مي‌شود. 
رييس همايش سراسري كودك سالم با اشاره به وجود 20 ميليون كودك مبتلا به اضافه وزن در دنيا در ادامه چاقي مادر را مهم ترين فاكتور در بروز چاقي و اضافه وزن كودك برشمرد و افزود: تغذيه با شير مادر، وضعيت اجتماعي و اقتصادي از ديگر عوامل موثر در بروز اضافه وزن و چاقي كودك است.
دكترعلي منتظري در همايش سراسري كودك سالم در سخنراني خود با عنوان اضافه وزن و چاقي در كودك سالم با بيان اينكه اضافه وزن و چاقي در كشورهاي پيشرفته در افراد مرفه اجتماع و در كشورهاي در حال توسعه غالبا در افراد محروم جامعه ديده مي شود،‌ گفت: طبقه اجتماعي از عوامل موثر و قابل انتساب در بروز چاقي است.
وي ادامه داد: نتايج تحقيقات حاكي از آن است كه بسياري از عوارض بهداشتي و سلامت كه در دوران ميانسالي و جواني و سالمندي گريبانگير افراد مي‌شود ريشه در اضافه وزن و چاقي دوران كودكي دارد.
رييس همايش سراسري كودك سالم با بيان اينكه كودكان چاق غالبا در خواب به عارضه تنگي نفس دچار مي‌شوند، ‌گفت: اين درحاليست كه اضافه وزن و چاقي در كودكان خطر بروز ابتلا به ديابت تيپ II در بزرگسالي را افزايش مي‌دهد.
وي گفت: كودكان در حال رشد و افزايش قد هستند و بنابراين نمي‌توان به درستي ملاكي را براي اضافه وزن كودك تعيين كرد اما سازمان جهاني بهداشت استانداردي را براي تعريف چاقي كودكان تا سنين پنج سال تعريف كرده كه براساس معيارهاي كشورهاي آمريكايي است.
رييس همايش سراسري كودك سالم با تاكيد براينكه در دنياي كنوني پديده چاقي به اپيدمي تبديل شده است، گفت: در تعريف BMI بين 25 تا 9/29 اضافه وزن و BMI بيشتر از 30 را چاقي عنوان مي‌كنند كه عوارض اضافه وزن و چاقي از ابتلا به بيماريهاي كرونيك و مرگهاي زود هنگام متغير است.
دكتر منتظري در پايان به وجود يكهزار ميليون فرد بالغ مبتلا به اضافه وزن در دنيا اشاره كرد و در پايان گفت: از اين تعداد 300 ميليون نفر چاق هستند.ح/الف
 
 

١٢:٢٢ ٠٥/١٢/١٣٨٥
عناوين اصلي
معرفي جهاد دانشگاهي
تشکيلات جهاد دانشگاهي
اخبار جهاد دانشگاهي
انتشارات
اعضاء
نام کاربر
رمز عبور
نظر خواهي
کدامیک از فعالیت های جهاددانشگاهی در پیشبرد توسعه همه جانبه کشور موثرتر می باشند؟
تمامي حقوق متعلق به جهاد دانشگاهي مي باشد