٢١:٠٨ ٠١/٠٩/١٤٠٣
پژوهشي
رييس جهاد دانشگاهي خراسان شمالي:
بومي سازي پژوهش، زنجيرهاي وابستگي را از بين مي‌برد

رييس جهاد دانشگاهي خراسان شمالي گفت: با بومي سازي پژوهش‌هاي موفق، زنجيره‌هاي وابستگي به كشورهاي ديگر، يك به يك گسسته خواهد شد.
به گزارش خبرنگار سرويس «پژوهشي» خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، دكتر رضا شاهين فر در اولين جشنواره هفته پژوهش استان خراسان شمالي تصريح كرد: در شرايطي كه امكانات و تجهيزات استان براي انجام پژوهش و تحقيق اندك است، انسجام و همكاري تمام مراكز دخيل در امر پژوهش امري ضروري است.
دكتر شاهين فر خاطر نشان كرد: پژوهش عامل ايده آل براي توسعه پايدار يك جامعه است و به عنوان عنصر گره‌گشا و فاكتور مولد فن‌آوري جديد براي مردم يك منطقه محسوب مي‌شود و بهره‌وري را افزايش مي‌دهد.
وي ياد آور شد: با توجه به وارداتي بودن بسياري از آموخته‌ها و اثرات دراز مدت و زيانبار آن، ايجاب مي‌كند تا به روش‌هاي موثرتري در اين عرصه انديشيده شود.
اين مقام مسوول با اشاره به اعمال تحريم‌هاي مختلف از طرف اصحاب سلطه اظهار داشت: امروز ما شاهد اين هستيم كه اين سلطه گري تا سرحد تحريم‌هاي علمي و پژوهشي پيش رفته است، به گونه‌اي كه پايگاه‌هاي اطلاعات علمي نيز از پذيرش مقالات كشورهاي اسلامي و نمايه آن در نشريات ISI ممانعت مي‌كنند ولي به همت محققان ايراني اعمال اين تحريم‌ها از طرف دولت‌هاي قدرتمند نه تنها باعث فلج اين ملت نشد، بلكه سبب رونق فزاينده و رو به رشد در اكثر زوايا شده است و در حال حاضر مي‌بينيم بسياري از صنايع و علومي كه تا پيش از اين حتي فكر دسترسي به آن جزو محالات به نظر مي‌رسيد، هم اكنون به عنوان فن‌آوري بومي شده تلقي مي‌شود كه از آن جمله مي‌توان به توانمندي انرژي هسته‌يي، علم سلولي بنيادي و فن‌آوري شبيه سازي كه ايران را جزو معدود كشورهاي دارنده اين علوم قرار داده است، اشاره كرد.
رييس جهاد دانشگاهي واحد استان خراسان شمالي اظهار داشت: توليد و ترويج دانش به عنوان وظيفه‌اي براي همه مراكز علمي و دانشگاهي محسوب مي‌شود كه در اين ميان توجه به پژوهش از اهميت ويژه‌اي برخوردار است .
تربيت پژوهشگر، بايد در جنبه‌هاي مختلف آموزش به همراه تامين امكانات مورد نياز صورت گيرد و افراد از دوران دانش‌آموزي به گونه‌اي آموخته شوند كه روحيه كارآفريني و تحقيق در آنها ايجاد شود.
دكتر شاهين فر تاكيد كرد: اين امر اهميت سرمايه‌گذاري در بحث پژوهش را دو چندان مي‌نمايد، اما چون ظاهر فعاليت‌هاي تحقيقاتي ديربازده هستند در كشور ما نيز همانند بسياري از كشورهاي جهان سوم، سرمايه‌گذاري مناسبي در اين خصوص صورت نمي‌گيرد.
وي گفت: هدف جهاد دانشگاهي در امر پژوهش ايجاد قالب‌هاي جديد رو به رشد و مطرح كردن الگوهاي عملي و ايجاد بسترهاي پژوهش و تدوين برنامه‌هاي بلند مدت مي‌باشد كه در اين راستا حضور جواناني كه با تمام توان در جهت توسعه و پيشرفت علوم، تحقيقات و فن آوري جديد و آباداني كشور مي‌كوشند پويايي، نشاط و پايداري را به اين نهاد علمي، فرهنگي و پژوهشي اعطاء كنند قابل تقدير مي‌باشد.
شاهين فر با اشاره به نزديك بودن سالگرد تاسيس جهاد دانشگاهي در خراسان شمالي ياد‌آور شد: همزمان با تاسيس اين واحد مركز افكار سنجي دانشجويان ايران به عنوان تنها مركز داراي مجوزهاي لازم افكار سنجي در سطح استان به عنوان يك مركز پژوهش و با هدف گام نهادن در جهت رفع نيازهي فرهنگي و مديريتي استان و ارائه خدمات پژوهشي فعاليت خود را آغاز كرده و در طول اين مدت با وجود امكانات محدودي كه در اختيار دانسته عملكرد قابل قبولي را ارائه كرده است.
وي افزود: پژوهشگران اين مركز با صداقت و دقت و تمام تلاش خود، براي خدمت رساني به جامعه را به كار گرفته‌اند به گونه‌اي كه با گذشت كمتر از يك سال از فعاليت آن موفق به انجام هشت طرح استاني و ملي شده و بيش از ده‌ها طرح و پروپوزال نيز به ادارات، ارگان‌ها موسسات مختلف ارائه شده است و با وجود نوپا بودن به كسب لوح تقدير به عنوان يكي از مراكز افكار سنجي برتر كشور در اولين جشنواره مراكز افكار سنجي ايران موفق شد.
شاهين فر با يادآوري فعاليت‌هاي يك سال گذشته جهاد دانشگاهي واحد خراسان شمالي خاطرنشان كرد: در اوايل فعاليت اين واحد به منظور ايجاد هماهنگي در مطالعات و پايان نامه‌هاي سطح استان با تاسيس مركز مطالعات و تحقيقات خراسان شمالي حركتي جهت پيشگيري از اتلاف سرمايه‌هاي ملي و تحقيقاتي و نيروي انساني محقق به خصوص دانشجويان آغاز و با ايجاد بانك اطلاعات پژوهش استان به فعاليت خود سرعت بخشيد تا در آينده بتواند با همكاري مراكز علمي و پژوهشي پايه‌اي براي مطالعات استان ايجاد كند.
وي افزود: اين مركز كه پذيراي بسياري از اساتيد، دانشجويان و محققان مي‌باشد، فعاليت خود را با گردآوري مطالب پيرامون استان خراسان شمالي آغاز و اولين نرم افزار گردشگري استان را تدوين كرد كه اميد است در آينده نزديك با مشاركت مراكز علمي و محققان و اساتيد، اولين نرم افزار جامع اطلاعات خراسان شمالي و وب سايت مربوطه را نيز براي استفاده محققان و مديران استان طراحي و تدوين كنند و جهت معرفي استان و استفاده تمامي علاقه‌مندان به روي شبكه جهاني اينترنت قرار دهد.
رييس جهاد دانشگاهي واحد خراسان شمالي با اشاره به برگزاري طرح ملي ايران مرز پر گهر و كسب مقام سوم از سوي اين واحد تصريح كرد: اين طرح با دو هدف اصلي تقويت روحيه خود باوري در بين دانشگاهيان و دانشجويان و زمينه‌سازي جهت توسعه فرهنگ پژوهش و خلق ايده‌هاي نو در ميان اين قشر فريخته برگزار شد تا دانشجويان از نزديك بيينند و بدانند كه ايراني مي‌تواند؛ تنها كافي است كه بخواهد، كه اين خواستن نيز بايد همراه با بسترسازي مناسب و حمايت همه جانبه از سوي مسوولان و متوليان باشد.

١٨:٥٩ ٢١/٠٩/١٣٨٤
عناوين اصلي
معرفي جهاد دانشگاهي
تشکيلات جهاد دانشگاهي
اخبار جهاد دانشگاهي
انتشارات
اعضاء
نام کاربر
رمز عبور
نظر خواهي
کدامیک از فعالیت های جهاددانشگاهی در پیشبرد توسعه همه جانبه کشور موثرتر می باشند؟
تمامي حقوق متعلق به جهاد دانشگاهي مي باشد