معاون پژوهشي جهاد دانشگاهي:
بيش از 870 پروژه تحقيقاتي توسط پژوهشگران اين نهاد در حال انجام است
معاون پژوهشي جهاد دانشگاهي گفت: امسال بيش از 870 پروژه تحقيقاتي توسط پژوهشگران اين نهاد در دست اجرا مي باشد كه حدود دو سوم آنها كارفرماي مشخص دارد.
حميد امين اسماعيلي در گفتوگو با خبرنگار «پژوهشي» خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، به تشريح فعاليت هاي پژوهشگران جهاد دانشگاهي پرداخت و گفت: فعاليت در زمينه پژوهش يكي از زمينهها و وظايف چهارگانه فعاليت جهاد دانشگاهي است و يكي از بخشهايي است كه بيشترين سهم را در مجموعه فعاليتهاي جهاد دانشگاهي به خود اختصاص داده است.
وي با بيان اينكه تحقيقات ما معطوف به حل مشكلات جامعه مي باشد، اظهار داشت: فعاليت پژوهشي جهاد دانشگاهي در بيش از 87 گروه پژوهشي و حدود 60 مركز خدمات تخصصي در سطح استانهاي مختلف در حال انجام است كه اين پژوهشها در شش گروه تخصصي هنر، علوم انساني، پزشكي، فني مهندسي، علوم پايه و كشاورزي انجام ميشود.
امين اسماعيلي با اعلام اينكه طي 9 ماهه امسال بيش از 870 پروژه تحقيقاتي توسط پژوهشگران جهاد دانشگاهي در سراسر كشور در حال انجام است، گفت: حدود دو سوم اين پروژه ها كارفرماي مشخص دارد يعني كار بر اساس يك مساله و معضل عيني جامعه شروع شده و تحقيقات به حل آن مساله يا معضل كه در بخشي از جامعه وجود دارد، معطوف شده است.
وي با اعلام اينكه تا پايان سال 1383 جهاد دانشگاهي بيش از سه هزار پروژه تحقيقاتي خاتمه يافته داشته است، گفت: در ده ماهه اول امسال نيز حدود 100 پروژه خاتمه يافته داخلي داشتهايم.
امين اسماعيلي به فعاليت هاي شاخص پژوهشگران جهاد دانشگاهي اشاره كرد و گفت: در حوزه پزشكي چندين طرح شاخص در دست انجام داريم كه از مهمترين آنها مي توان به طرح شبيه سازي حيوانات كه از سوي پژوهگشران پژوهشكده «رويان» انجام مي شود، اشاره كرد.
وي افزود: همچنين چهار، پنج سالي است پژوهشگران پژوهشكده رويان روي پروژه توليد، انجماد و تمايز سلول هاي بنيادي متمركز شدهاند و تا كنون چندين پروژه در اين زمينه را به پايان رسانده اند و از سال 1383 با موفقيت فاز اول اين طرح، ايران به جرگه ده كشوري پيوست كه توان دستيابي به اين سلولها را دارد.
معاون جهاد دانشگاهي خاطرنشان كرد: در پژوهشكده ابن سينا نيز يك مجموعه پروژه هايي در حوزه فنآوريهاي نوين پزشكي در حال انجام است.
وي اظهارداشت: در حوزه گياهان دارويي هم چندين پروژه در خصوص گياهان دارويي سنتي ايران در حال انجام داريم كه مربوط به تاثير اين گياهان بر بسياري از بيماريها مي باشد. درحال حاضر فاز اول مطالعاتي و آزمايشگاهي اين طرح انجام شده و ما در حال به توليد رساندن نتايج اين پروژه ها در قالب دارو هستيم.
امين اسماعيلي به پروژه هاي انجام شده در حوزه فني مهندسي اشاره كرد و گفت: گروه فني مهندسي از گروههاي فعال جهاد مي باشد و چند سالي است كه تحقيقات پژوهشگران جهاد دانشگاهي در واحدهاي خواجه نصير، علم و صنعت و پژوهشكده برق بر ساخت تجهيزات UPS متمركز شده و تا كنون چندين پروژه را در اين زمينه به انجام رسانده و اخيرا در اين زمينه قرارداد بزرگي با پارس جنوبي بسته ايم كه به موجب آن براي اولين بار در كشور UPS فازهاي 9 و 10 پارس جنوبي توسط محققان داخلي طراحي مي شود.
امين اسماعيلي اظهارداشت: در حوزه كشاورزي نيز طرح هايي براي بهبود عملكرد محصولات كشاورزي از جمله زيتون، گردو و فندق در حال انجام است كه با به نتيجه رسيدن آنها تحولي جدي در اين بخش به وجود مي آيد.
وي در گفتوگو با ايسنا افزود: همچنين در حوزه علوم انساني طرح هاي خوبي در دست اجرا داريم كه از آن جمله مي توان به پروژه بررسي و تبيين انديشه سياسي در بين متفكرين جهان اسلام كه از فروپاشي عثماني تا كنون را شامل مي شود اشاره كرد، بخش اول اين پروژه كه در خصوص بررسي، تبيين و نقد 63 متفكر بزرگ جهان اسلام است تا هفته آينده در قالب دو جلد كتاب منتشر مي شود و بخش دوم آن شامل سه جلد كتاب ديگر در ماه هاي آتي عرضه ميشود.
امين اسماعيلي در خصوص فعاليتهاي پژوهشي جهاد دانشگاهي در حوزه علوم پايه نيز گفت: سال گذشته طراحي و ساخت سيمان گوگردي براي اولين بار در كشور در پژوهشكده توسعه صنايع شيميايي اجرا شد. همچنين سال قبل در اين حوزه طراحي و توليد كودهاي بيولوژيك فسفاته كه آن هم براي اولين بار در كشور بود توسط پژوهشگران جهاد دانشگاهي واحد تهران به انجام رسيد و در حال حاضر كار توليد آن آغاز شده و اميدواريم با به بازار آمدن اين كودها عوارض نامطلوبي كه كودهاي شيميايي بر تخريب منابع ارضي و آبي ما دارند، برطرف شود.
وي در پايان با گراميداشت ياد و خاطره زندهياد دكتر سعيد كاظمي آشتياني - رييس فقيد پژوهشكده «رويان» جهاد دانشگاهي -، بخش عمده اي از پژوهش هاي شاخص جهاد دانشگاهي در حوزه پزشكي را نتيجه تلاش اين دانشمند جهادگر عنوان كرد.م/د
١٦:١٩ ٠٨/١١/١٣٨٤