٢٢:٠٦ ٠٤/٠٩/١٤٠٣
پژوهشي
پرورش گل رز به‌صورت هيروپونيك در مزرعه‌ي جهاد دانشگاهي انجام مي‌شود
چهل‌وچهار نوع درخت ميوه در نهالستان جهاد دانشگاهي كرج پرورش مي‌يابد

مدير جهاد دانشگاهي پرديس كشاورزي و منابع طبيعي دانشگاه تهران گفت: در نهالستان 13 هكتاري جهاد دانشگاهي بيش از 44 نوع از انواع درختان ميوه پرورش مي‌يابد.
دكتر اصغر كهن‌دل در گفت‌وگو با خبرنگار كشاورزي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) افزود: وسعت مزرعه جهاد دانشگاهي پرديس كشاورزي و منابع طبيعي 2/16 هكتار مي‌باشد كه هم اكنون در سه بخش گل، ميوه و سبزي فعاليت‌هاي پژوهشي و آموزشي در آن در حال اجرا مي‌باشد.
وي افزود: بخش گل كاري اين مزرعه داراي يك گلخانه پرورش گل رز به وسعت هزار متر مربع مي‌باشد كه بالغ بر هفت هزار بوته گل رز كه از ارقام اصلاح شده و وارداتي مي‌باشد در داخل آن كشت شده است وسيستم پرورش گل رز در اين گلخانه به صورت هيدروپونيك مي‌باشد كه در اين روش محلول‌هاي غذايي به طور غيرمستقيم براي تغذيه گلها استفاده مي‌شود.
كهن‌دل خاطرنشان كرد: فعاليتهاي اين گلخانه از اوايل سال 85 آغاز شده و تاكنون گلهاي زيادي به رنگهاي مختلف به بازار گل امام رضا (ع) تحويل داده است. علاوه بر فعاليت گلخانه‌يي، بخشي از مزرعه نيز به توليد نهال‌هاي غيرمثمر اختصاص يافته است كه حدود 600 هزار اصله درخت و درختچه زينتي در آن كشت شده كه از مهمترين گونه‌ها مي‌توان به اقاقيا، احزا، توت كاكوزا، زبان گنجشك، ترون و... اشاره كرد.
او تصريح كرد: قسمت اعظم مزرعه پژوهشي و آموزشي جهاد دانشگاهي به طرح ايجاد نهالستان بزرگ درختان مثمر و غيرمثمر اختصاص يافته است كه اين طرح در قالب دو فاز از آذرماه سال 83 آغاز شده است. وسعت فاز اول 2/5 هكتار مي‌باشد كه بهره‌برداري از آن در سال جاري آغاز شده است.
كهن دل در خصوص فاز دوم گفت: فاز دوم نيز به وسعت هشت هكتار ازدي ماه سال 84 آغاز شده است و تا فروردين ماه سال 87 ادامه خواهد يافت. به طوركلي در نهالستان 2/13 هكتاري جهاددانشگاهي بيش از 44 نوع از انواع درختان ميوه و بيش از 15 نوع درخت غيرمثمر كه جمعا صدها هزار اصله نهال را دربر مي‌گيرد، وجود دارد.
مدير جهاد دانشگاهي پرديس كشاورزي و منابع طبيعي تاكيد كرد: از انواع مهم نهال‌هاي ميوه كه در اين نهالستان وجود دارد، مي‌توان به ارقام مختلف هلو و شليل، زردآلو، بادام، آلو، گيلاس، گردو، سيب و گلابي اشاره كرد.
او ادامه داد: بيش از 95 درصد نهالهاي موجود در نهالستان پيوندي بوده و سعي شده است كه از ارقام سازگار به شرايط آب و هوايي ايران و داراي بازارپسندي مناسب استفاده شود.
وي در پايان يادآور شد: در بخش سبزيكاري فعاليتهاي جهاد دانشگاهي به دليل محدودبودن زمين زراعي به زمانهايي اختصاص داده شده است كه پس از خارج كردن نهالها از مزرعه، زمين كافي در اختيار داشته باشد. بنابراين به طور متناوب با كشت نهال صورت مي‌گيرد و در سال 84 بيش از هفت هكتار از اراضي مزرعه به كشت ارقام مختلف كلم و كاهو اختصاص يافت كه طرح ارزيابي اقتصادي كشت كلم و كاهو به عنوان جايگزين كشت گندم و جو در منطقه كرج در قالب همين كشت صورت گرفت.

١١:٤٥ ١٢/١٢/١٣٨٥
عناوين اصلي
معرفي جهاد دانشگاهي
تشکيلات جهاد دانشگاهي
اخبار جهاد دانشگاهي
انتشارات
اعضاء
نام کاربر
رمز عبور
نظر خواهي
کدامیک از فعالیت های جهاددانشگاهی در پیشبرد توسعه همه جانبه کشور موثرتر می باشند؟
تمامي حقوق متعلق به جهاد دانشگاهي مي باشد