٢٣:١٣ ٠٤/٠٩/١٤٠٣
پژوهشي
عناوين سه طرح خاتمه يافته در جهاددانشگاهي واحد تهران اعلام شد

اجراي سه طرح پژوهشي در جهاددانشگاهي واحد تهران به همت پژوهشگران اين واحد خاتمه يافت.
به گزارش روابط عمومي جهاددانشگاهي واحد تهران،اين طرحها با عناوين" مقاومت الكتريكي فيلد كاميون معدن"،"امكان‌سنجي بازيابي پره‌هاي توربين گازي (قراضه) توسط فرآيند ESR وتبدیل  آن به شمش سوپرآلياژ" و "تهيه پودر گوجه‏فرنگي"در مراكز مختلف اين واحد اجرا شدند.
بر اساس اين گزارش،آلياژهاي مقاوم به حرارت و المنت‌هاي حرارتي مورد استفاده در كوره‌هاي صنعتي آلياژهاي گران قيمتي هستند و به دليل مشكلات ساخت (ذوب و ريخته‌گري و شكل دادن) از يك سو و خواص متعدد مورد انتظار در دماي بالا و پيچيدگي‌هاي كنترل و بهينه‌سازي خواص از سوی دیگر، توليد اين آلياژها منحصر به كشورهاي صنعتي مانند آمريكا، آلمان و سوئد بوده است که جهاد دانشگاهی دانشکده فنی دانشگاه تهران پروژه ساخت و توليد آلياژ مقاوم به حرارت تا دماي (ºC 800) با تركيب (Fe - 14Cr - 4Al) مشابه آلياژ Al SICHROM 10So را با موفقيت به پايان رساند.
گفتنی است اين آلياژ در كاميون‌هاي معدن مس سرچشمه و نيز در لوكوموتيو راه‌آهن مورد استفاده قرار می گیرد. این طرح با اجرای گروه پژوهشي فرآوري مواد فلزي و به کارفرمایی شركت خدمات فني و مهندسي صنايع و معادن كاني مس انجام گرفت.
همچنين طرح"امكان‌سنجي بازيابي پره‌هاي توربين گازي (قراضه) توسط فرآيند ESR وتبدیل  آن به شمش سوپرآلياژ"از آنجا که توليد شمش سوپرآلياژ در داخل كشور، به عنوان يك ضرورت راهبردي در سالهاي اخير مطرح شده و با توجه به در دسترس بودن قراضه پره توربين‌هاي گازي و نيز دستگاه ESR در جهاددانشگاهي دانشكده فني دانشگاه تهران و با امكان‌سنجي فرآيند بازيابي پره‌ها با روش ESR و نيز انجام آزمايشات اوليه اجرا شد كه اطلاعات بسيار ارزشمندي در زمينه ساخت شمش سوپرآلياژها به دست آمده است.
هدف اين طرح امكان‌سنجي فرآیند بازيابي قراضه پره‌هاي توربين از رده خارج‌‌شدة موجود در نيرو‌گاه‌هاي گازي از جنس سوپرآلياژهاي پايه نيكل توسط فرآيند ESR و تبديل به شمش سوپرآلياژ با ساختار يكنواخت و تركيب شيميايي مورد نظراست. با توجه به اين مسئله که پره‌هاي توربين قبلاٌ تحت عمليات خلاء قرار گرفته و براي بازيابي آنها نيازي به استفاده از سيستم‌هاي خلاء وجود ندارد.
طرح فوق توسط گروه پژوهشي فرآوري مواد فلزي به کارفرمایی معاونت پژوهش و فناوري جهاددانشگاهي انجام شد.
لازم به ذكر است،طرح"تهيه پودر گوجه‏فرنگي"توسط گروه پژوهشي فرآيندهاي شيميايي جهاد دانشگاهي دانشكده فني و  به كارفرمایی سازمان همیاری اشتغال فارغ التحصیلان اجرا شد.
شايان ذكر است،گوجه‏فرنگي از سيفي‏جاتي است كه در زمستان طعم و مزه خود را از دست مي‌دهد و به جهت اينكه در ربهاي توليد شده در بازار بايد مواد افزودني به آن افزود تا از خراب شدن آن جلوگيري گردد به همين منظور اگر تمام آب گوجه (رب‏گوجه) گرفته شود و تبديل به پودر گردد ديگر نيازي به مواد افزودني نگهدارنده نبوده و مي‎توان آنرا در مدت زمان بيشتري نگهداري كرد و ديگر نيازي به ظرفهاي فلزي با پوششهاي خاص نداشته و مي‎توان آن را در كيسه‎هاي نايلوني تحت خلاء بسته‎بندي نمود.ح/الف

١٣:٣٦ ٢٢/١٢/١٣٨٥
عناوين اصلي
معرفي جهاد دانشگاهي
تشکيلات جهاد دانشگاهي
اخبار جهاد دانشگاهي
انتشارات
اعضاء
نام کاربر
رمز عبور
نظر خواهي
کدامیک از فعالیت های جهاددانشگاهی در پیشبرد توسعه همه جانبه کشور موثرتر می باشند؟
تمامي حقوق متعلق به جهاد دانشگاهي مي باشد