١٨:٥٢ ٠٢/٠٩/١٤٠٣
پژوهشي
در نشست مطبوعاتي آنفولانزاي مرغي مطرح شد:
كليه شهروندان محترم مي‌توانند بدون نگراني، به مصرف فرآورده‌هاي مرغي ادامه دهند

پژوهشكده فناوريهاي نوين علوم پزشكي جهاددانشگاهي ابن سينا با همكاري شركت شهر سالم نشست مطبوعاتي پيرامون بيماري آنفولانزاي پرندگان را برگزار كرد.
به گزارش روابط‌عمومي پژوهشكده فناوریهای نوین علوم پزشکی جهاددانشگاهی ابن سینا (مراکز تحقیقاتی بیوتکنولوژی تولیدمثل، آنتی بادی منوکلونال، نانو فناوری زیستی) در اين نشست كه با حضور جمع كثيري از رسانه‌ها و به منظور ارتقاء سطح آگاهي و دانش عموم مردم پيرامون اين بيماري، رفع نگراني‌ها و احتمالاً مواجهه صحيح با بيماري در جامعه برگزار شد، دكتر ليلي چمني، متخصص بيماريهاي عفوني و گرمسيري و عضو هيأت علمي اين پژوهشكده و دكتر سرور اسدي، متخصص بيماريهاي عفوني و گرمسيري و عضو هيأت علمي دانشگاه علوم پزشكي شهيد بهشتي، به معرفي بيماري پرداخته و به سؤالات مطروحه توسط حاضرين پاسخ دادند.
در ابتدا دكتر چمني با اشاره بر ويژگيهاي بيماري آنفولانزا گفت: "عامل اصلي اين بيماري شايع، معمولاً دستگاه تنفسي را هدف قرار مي‌دهد، همچنين سبب بروز علائم مختلف از جمله تب، سرفه، گلودرد، خشونت صدا، كوفتگي، دردهاي عضلاني مي‌شود. اين ويروس به راحتي از طريق قطرات تنفسي، دست دادن، لمس اشياء آلوده به اين ويروس انتقال يافته و پس از 2-1 هفته از ابتلاء فرد، كل علائم ناپديد مي‌شوند."
دكتر اسدي در ادامه اين سخنراني با اشاره به انواع مختلف ويروس آنفولانزاي پرندگان گفت: "اردك، غاز، بوقلمون و قرقاول جزو ميزبانهاي طبيعي آنفولانزاي پرندگان هستند. خطرناكترين نوع ويروس آنفولانزاي پرندگان كه هم‌اكنون در دنيا ايجاد نگراني كرده است، نوع H5N1 آن است كه انتشار آن در پرندگان بسيار سريع اتفاق افتاده و بسته به نوع پرنده، علائم و شدتهاي متفاوتي را دارا مي‌باشد تا جائيكه ممكن است بدون علامت بوده و يا سبب مرگ سريع پرنده شود."
وي در ادامه افزود: "بيشترين موارد ابتلا به اين ويروس در كشورهايي نظير كامبوج، چين، هنگ‌كنگ، اندونزي، كره جنوبي، تايلند و ويتنام با توجه به مسائل فرهنگي خاص آن مناطق (وجود بازارهايي كه در آنها پرندگان به شكل زنده عرضه مي‌شوند) گزارش شده است.
دكتر اسدي همچنين خاطر نشان كرد كه موج اول اپيدمي آنفولانزاي پرندگان مربوط به سال 1997 در كشور هنگ‌كنگ، موج دوم در سال 2003 و ابتداي 2004 و موج سوم در اواخر سال 2004 تا 2005 بوده، بيشترين شيوع اين بيماري در ويتنام گزارش شده و اولين مرگ و مير نيز در كشور اندونزي رخ داده است.
وي در ادامه ضمن بيان اين مطلب كه پرندگان آبزي وحشي و پرندگان مهاجر، مخزن اصلي اين ويروس هستند گفت:
"اين ويروس از طريق خوك آلوده به آن نيز مي‌تواند به انسان و پرندگان منتقل شود (خوك ميزبان واسط براي آنفولانزاي انساني يا پرندگان است )،
و انتقال ويروس از انسان به انسان بسيار نادر است، مگر آنكه شرايطي فراهم شود كه در ويروس، تغييرات ژني جديد ايجاد شده و موجب انتقال آن از انسان به انسان فراهم شود به گونه‌اي كه ممكن است زمينه‌اي را براي ايجاد يك پاندمي فراهم سازد. لذا لازم است براي مقابله با پاندمي آنفولانزاي پرندگان اقدامات پيشگيري كننده رعايت شود.
ضمناً با اشاره به آخرين آمار ذكر شده توسط سازمان بهداشت جهاني گفت: "تا 29 نوامبر 2005 ، 133 مورد ابتلا به بيماري و 68 مورد مرگ گزارش شده است."
دكتر اسدي در خاتمه گفت:‌ «راههاي انتقال اين ويروس، برقراري تماس نزديك با افرادي است كه علائم بيماري را دارا مي‌باشند و از طريق مصرف پرندگان و مرغ پخته شده به هيچ عنوان انتقال انجام نمي‌پذيرد. لذا كليه شهروندان مي‌توانند به مصرف فرآورده‌هاي مرغي ادامه دهند.
نكته قابل توجه هموطنان، در سفر به مناطق آندميك بيماري نزديك نشدن به بازارهاي روستايي حيوانات و مرغداري‌ها است كه مي‌بايست بطور قطع رعايت شود.
شماره تماس پژوهشكده فناوريهاي نوين علوم پزشكي ابن سينا جهت هماهنگي:
تلفن: 22402011  نمابر: 22403641
Web site:
www.avesina.ac.ir   E- mail: Contact@avesina.ac.ir

٠٨:٤٨ ١٦/١١/١٣٨٤
عناوين اصلي
معرفي جهاد دانشگاهي
تشکيلات جهاد دانشگاهي
اخبار جهاد دانشگاهي
انتشارات
اعضاء
نام کاربر
رمز عبور
نظر خواهي
کدامیک از فعالیت های جهاددانشگاهی در پیشبرد توسعه همه جانبه کشور موثرتر می باشند؟
تمامي حقوق متعلق به جهاد دانشگاهي مي باشد