٠٢:٥٩ ٠٥/٠٩/١٤٠٣
پژوهشي
در گردهمايي بررسي راه هاي ارتقاء كيفي و كمي رشته طراحي لباس در ايران اعلام شد :
تدوين 140 رشته ميان رشته اي در مقطع كارشناسي ارشد و دكتري

گردهمايي بررسي راه هاي ارتقاء كيفي و كمي رشته طراحي لباس در ايران از سوي جهاددانشگاهي واحد الزهرا عصر ديروز با حضور اساتيد، دانشجويان و طراحان لباس در دانشگاه الزهرا برگزار شد.
به گزارش روابط عمومي جهاددانشگاهي ، در اين گردهمايي دكتر رحيم زاده مشاور فرهنگي وزارت علوم تحقيقات و فناوري در سخناني با تاكيد بر اهميت و ضرورت راه اندازي رشته هاي ميان رشته اي از تدوين 140 رشته ميان رشته اي در مقطع كارشناسي ارشد و دكتري خبر داد و گفت : رشته طراحي لباس از جمله رشته هاي ميان رشته اي است كه در بستر پيوند دانشگاه و جامعه شكل مي گيرد وداراي ابعاد بومي – ايراني ، توسعه اي – كاربردي ، اسلامي – ارزشي و الگوسازانه است.
دكتر رحيم زاده با اشاره به اهميت سياسي و اجتماعي طراحي لباس گفت : بخش اعظم طرح امنيت اجتماعي به رشته طراحي لباس مربوط است كه بايد مسائل تئوريك آن از طريق محمل هاي آكادميك مانند دانشگاه الزهرا رهبري شود.
مشاور فرهنگي وزارت علوم در ادامه با تاكيد بر پرهيز از نگرش تك بعدي به رشته طراحي لباس تصريح كرد: طراحي لباس علاوه بر بعد تكنيكي و صرفا آكادميك تابعي از فاكتورهاي فرهنگي ، ارزشي ، هنري و زيبا شناختي است كه اگر به آنها توجه نشود بعنوان رشته اي مهجور باقي خواهد ماند.
دكتر رحيم زاده در پايان تدوين كاربردي رشته طراحي لباس را يك ضرورت ملي دانست و گفت : موضوع طراحي لباس يك مساله ملي است و علاوه بر تلاش حوزه هاي آكادميك بايد حمايت مراجع سياستگذار را مي طلبد.
براساس اين گزارش ، در اين گردهمايي همچنين دكتر مباشري رييس دانشگاه الزهرا در سخناني با اشاره به جايگاه ويژه طراحي لباس در فرهنگ اسلامي و تمدن ايراني گفت : عرضه طرح ها و ژورنال هاي غربي باعث فراموشي فرهنگ اصيل ملي و اسلامي شده است .
رييس دانشگاه الزهرا با اشاره به غناي فرهنگي كشورمان تصريح كرد: بايستي با ارائه فرهنگ اصيل ملي،  خودباوري و اعتماد به نفس را در بين جوانان تقويت كنيم .
دكتر مباشري در ادامه به خطرات تهاجم فرهنگي غرب اشاره كرد و گفت : امروز ما به خاطر هجمه همه جانبه فرهنگي از فرهنگ ملي و اسلامي خود فاصله گرفته ايم و خود باخته شده ايم .
رييس دانشگاه الزهرا در پايان ابراز اميدواري كرد: اميد است  گردهمايي رشته طراحي لباس افقي نو در بازگشت جامعه به تنوع فرهنگي نهفته در تمدن اسلامي و ملي بگشايد.
اين گزارش مي افزايد، در اين گردهمايي همچنين سركار خانم محمدزاده رييس جهاددانشگاهي واحد الزهرا در سخناني ايجاد ارتباط تنگاتنگ بين دانشگاه ، صنعت و هنر در حوزه طراحي لباس را از اهداف اين گردهمايي خواند و گفت : باتوجه به خلاء پژوهش هاي علمي و تخصصي در حوزه طراحي لباس ارتقاء سطح كيفي و كمي اين رشته به همت بلندي نياز دارد و توجه مسوولان را مي طلبد.
محمدزاده با بيان اينكه پژوهش از مباني توسعه رشته هاي دانشگاهي است گفت : پژوهش در رشته طراحي لباس بسيار محدود است ما براي ارائه آموزش هاي تخصصي و پژوهش هاي علمي اين رشته به افراد متخصص نياز داريم .
رييس جهاددانشگاهي واحد الزهرا در پايان با تاكيد بر لزوم ارتباط جدي دانشگاه و صنعت، گفت : انتظار مي رود توليد كنندگان و اصناف در طراحي ژورنال ها و طرح هاي جديد از فارغ التحصيلان رشته طراحي لباس استفاده كنند.
اين گزارش حاكيست ، در اين گردهمايي همچنين دكتر رام پناهي مدير مركز اطلاعات آمار زنان در سخناني با تاكيد بر پيام فرهنگي لباس گفت : لباس به دليل گستردگي تنوع و در معرض ديد بودن در يك قالب هاي تعريف شده محدود نمي شود و به مثابه نمايشگاهي دائمي همواره در معرض بازديد است .
وي افزود: طرح ها و لباس ها از يك طرف نشان دهنده نشاط، قدرت ، عشق و نفرت فردي هستند و از طرف ديگر كنش هاي اجتماعي و خصوصيات تاريخي ، فرهنگي يك قوم را منتقل مي كنند.
دكتر رام پناهي با اشاره به تاثير پديده جهاني شدن بر نوع پوشش جوانان گفت : پديده راحت طلبي منبعث از پوچ گرايي باعث به وجود آمدن مدل هاي نامتعارف لباس مي شود.
وي لباس را بارزترين شاخصه فرهنگي ملت ها خواند و گفت : ايران داراي سابقه ژرف و تمدني در رابطه با طراحي لباس است در بعضي از نقاط كشور بيش از 50 مدل طراحي لباس وجود دارد.
مدير مركز اطلاعات آمار زنان در پايان نبود متخصص رايكي از نقيصه هاي مهم رشته طراحي لباس دانست و گفت : بايد كرسي طراحي مدل ها و لباس هاي ايراني در عرصه هاي علمي و آكادميك بين المللي ايجاد شود.
اين گزارش همچنين مي افزايد، در اين گردهمايي دكتر اخويان مدير دانشكده هنر دانشگاه علم و فرهنگ در سخناني با تاكيد بر لزوم آماده كردن بسترهاي پژوهشي حوزه طراحي لباس گفت : تا پژوهش صورت نگيرد طرح ارتقاي رشته طراحي لباس به نتيجه نمي رسد.
دكتر اخويان بر اهميت پرداختن به بعد هنري رشته طراحي لباس تاكيد كرد و تصريح كرد : رشته طراحي لباس در اساس رشته اي هنري است و اين در حاليست كه سرفصل هاي هنري براي اين رشته تدوين نشده است .
وي در پايان به ابعاد فرهنگي و عرفي طراحي لباس در ايران اشاره كرد و گفت : براي رسيدن به تنوع بومي در طراحي لباس موانع سياسي و فرهنگي بايد رفع شود.

- لازم به ذكر است، متن اين خبر بر روي پايگاه اطلاع رساني جهاددانشگاهي به آدرس www.Acecr.net موجود مي باشد.

١٣:٢٩ ٢٦/٠٢/١٣٨٦
عناوين اصلي
معرفي جهاد دانشگاهي
تشکيلات جهاد دانشگاهي
اخبار جهاد دانشگاهي
انتشارات
اعضاء
نام کاربر
رمز عبور
نظر خواهي
کدامیک از فعالیت های جهاددانشگاهی در پیشبرد توسعه همه جانبه کشور موثرتر می باشند؟
تمامي حقوق متعلق به جهاد دانشگاهي مي باشد