٠٥:١٦ ٠٥/٠٩/١٤٠٣
پژوهشي
نخستين سمپوزيوم سلول‌هاي بنيادي و بيماري‌هاي قلبي در مشهد برگزار شد
رييس پژوهشکده رويان:
ايجاد عزم ملي براي پيشرفت علمي کشور وظيفه نانوشته پژوهشکده است

نخستين سمپوزيوم سلول‌هاي بنيادي و بيماري‌هاي قلبي به همت جهاددانشگاهي واحد مشهد در بيمارستان رضوي اين شهرستان برگزار شد.
به گزارش خبرنگار فن آوري خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) ـ منطقه خراسان، اين سمپوزيوم به منظور تبادل آخرين يافته‌هاي علمي در زمينه سلول‌هاي بنيادي با کاربرد در درمان بيماري‌هاي قلبي به همت جهاد دانشگاهي مشهد، پژوهشکده رويان جهاد دانشگاهي، دانشگاه علوم‌ پزشکي مشهد، سازمان نظام پزشکي مشهد و بيمارستان رضوي برگزار شد.
در اين همايش دکتر گورابي، رييس پژوهشکده رويان جهاد دانشگاهي مشارکت در ايجاد عزم ملي براي پيشرفت علمي کشور را از وظايف نانوشته پژوهشکده رويان خواند و گفت: اين پژوهشکده براي ارتقاي سطح علمي و پژوهشي دانشمندان ايراني رقابت و همکاري‌هاي علمي را در دستور کار خود قرار داده است.
وي افزود: رقابت و همکاري با دانشمندان ايراني براي دست يافتن به مرزهاي دانش باعث افزايش شتاب پيشرفت علمي کشور مي‌شود.
ريس پژوهشکده رويان افتتاح بانک عمومي خون بند ناف را يکي از اين زمينه‌هاي اين پيشرفت عنوان کرد و افزود: پس از تاسيس اولين بانک خون بند ناف کشور، تا کنون سه مرکز جديد تحقيقاتي در کشور چنين بانک‌هايي را تاسيس کرده‌اند که اين موضوع نويد بخش آينده قوي در اين زمينه است.
وي با بيان اينکه نمي‌توانيم و نبايد حوزه فعاليت‌هاي تحقيقاتي در زمينه سلول‌هاي بنيادي را به حصارهاي پژوهشکده رويان محدود کنيم افزود: چنانچه مي‌خواستيم اين فعاليت را انجام دهيم بايستي تنها در زمينه علوم‌ پايه فعاليت کرده و اندک بودجه و امکانات خود را به اين زمينه اختصاص دهيم.
دکتر گورابي با اشاره به اينکه پيوند بين علوم‌ پايه و علوم باليني در دستور کار محققان پژوهشکده رويان قرار دارد گفت: زماني که چنين فضايي را ايجاد کرديم توانستيم تحقيقات را نه تنها در پژوهشکده رويان که در کل مراکز علمي تحقيقاتي کشور گسترده کنيم.
وي همچنين از انجام پروژه‌هاي تحقيقاتي مشترک با همکاري مراکز علمي - دانشگاهي کشور خبر داد و گفت: پژوهش‌هاي کاربردي سلول‌هاي بنيادي در زمينه چشم با دانشگاه شهيد بهشتي و در زمينه کبد با دانشگاه تهران به انجام رسيده است و قصد داريم در آينده نزديک با دانشگاه شيراز نيز اين فعاليت‌ها پايه‌ريزي کنيم.
گورابي در ادامه ضمن گراميداشت ياد و خاطره دکتر سعيد کاظمي آشتياني، وي را نويد دهنده پيشرفت علوم در کشور خواند و گفت: زحمات و فعاليت‌هاي زنده ياد دکتر کاظمي هنوز هم نتايج مثبتي را براي ما در پي دارد و احساس مي‌کنم به رغم اينکه ايشان در ميان ما نيستند، اما هنوز هدايت پژوهشکده به عهده دستان توانمندش صورت مي‌گيرد.
دکتر صراف، رييس سازمان نظام پزشکي مشهد نيز در سخناني دسترسي به سلول‌هاي بنيادي را از راهکارهاي نوين درمان بيماري‌ها برشمرد و گفت: اين دانش جديد در آينده نزديک، انقلاب بزرگي در زمينه درمان بيماري‌ها به پا خواهد کرد.
وي افزود: ايران از جمله معدود کشورهاي داراي اين فن آوري است و پيش‌بيني مي‌شود که با گسترش پژوهش‌هاي علمي و تحقيقات دانشمندان جوان کشور، در اين زمينه به پيشرفت‌هاي خوبي دست يابيم.
گفتني است،در اين همايش مقالات علمي در زمينه‌هاي تمايز سلول‌هاي بنيادي جنيني، کاربرد سلول‌هاي بنيادي در درمان بيماري‌هاي قلبي و کاربرد سلول‌هاي بنيادي در درمان بيماري‌هاي عروق محيطي ارايه شد.
 
 

٠٨:٥٧ ١٢/٠٣/١٣٨٦
عناوين اصلي
معرفي جهاد دانشگاهي
تشکيلات جهاد دانشگاهي
اخبار جهاد دانشگاهي
انتشارات
اعضاء
نام کاربر
رمز عبور
نظر خواهي
کدامیک از فعالیت های جهاددانشگاهی در پیشبرد توسعه همه جانبه کشور موثرتر می باشند؟
تمامي حقوق متعلق به جهاد دانشگاهي مي باشد