ارايه مقاله پژوهشگران جهاددانشگاهي در نشستي علمي
مقاله پژوهشگران جهاددانشگاهي دانشكده كشاورزي و منابع طبيعي دانشگاه تهران در نخستين کارگاه تخصصی "سد و محیط زیست" ارائه شد.
به گزارش روابط عمومي جهاددانشگاهي واحد تهران،در اين كارگاه كه در دانشگاه تربيت مدرس برگزار شد،مقاله دكتر قاسم مرتضایی، دکتر اصغر کهندل و مهندس مرتضی حسینی توسل پژوهشگران جهاددانشگاهي پرديس كشاورزي و منابع طبيعي با عنوان "بررسی وضعیت اکوتوریسم سد گتوند علیا و ارائه مدل گردشگری مناسب" در نشست علمی اثرات اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی كارگاه فوق ارائه شد.
اين مقاله به بررسي سد گتوند عليا واقع در استان خوزستان یکی از پروژه هاي توليد برقابي در دست احداث پرداخته است كه در اثر احداث سدها، آبگیری درياچه پشت آنها و دگرگوني محيط ، مناطق مسكوني نيز تحت تأثير آب قرار گرفته و برخي از سكنه مناطق مجاور سدها منبع درآمد خود را از دست دادهاند.
اين تحقيق از اكوتوريسم به عنوان يكي از منابع درآمد زايي براي مردم منطقه و کاهش مهاجرت نام برده است . اكوتوريسم شكلي از توريسم است كه اثر مخرب كمي روي طبيعت دارد و به صورت مستقيم و غير مستقيم از طريق تأمين درآمد براي اهالي بومي باعث حفظ ميراث طبيعي و حيات وحش آن منطقه ميگردد و زماني امكانپذير است كه سياستها و برنامه توسعه توريسم با سياستهاي زيست محيطي سازگاري و همخواني داشته باشد. وجود درياچه پشت سد جديد و قديم ، چشم اندازهاي طبيعي ، آثار تاريخي ( طبيعي و غير طبيعي ) و فرهنگي ، ميتواند نقش مهمي در توسعه همه جانبه و پايدار اين منطقه ايفا نمايد.در اين بررسي از مدل اكولوژيكي گردشگري براي انتخاب مكان هاي تفرجي استفاده شده كه در آن انواع تفرج به دو دسته تفرج متمركزو گسترده تقسيم بندي شده است.ح/الف
١٦:٤٠ ١٢/٠٣/١٣٨٦