معاون پژوهشي جهاد دانشگاهي واحد علوم پزشکي ايران:
هزينه كردن براي سلامت کارکنان16برابرسوددارد
مرخصي ناشي ازبيماري شغلي سالانه زيانهاي سنگيني به اداراتوارد ميكند
کارگاه يک روزه سلامت در مشاغل دفتري به همت مرکز خدمات بهداشت جهاد دانشگاهي واحد علوم پزشکي ايران در اين مرکز و با حضور اساتيد فن و کارکنان و مسوولان ادارات ، سازمانها و بانکها برگزار شد.
افسانه آذري معاون پژوهشي جهاد دانشگاهي واحد علوم پزشکي ايران و مسوول برگزاري اين کارگاه در گفت وگو با خبرنگار « بهداشت و درمان » ايسنا واحد علوم پزشکي ايران، در خصوص اهميت برگزاري اين کارگاه گفت: با توجه به اين که امروزه کارهاي اداري در سازمان ها و ادارات به نوعي وابسته به وسايل و تجهيزات خاصي از جمله ميز، صندلي، رايانه و وسايلي از اين قبيل است، در نظر گرفتن وضعيت بدني و آنتروپومتري افراد شاغل اهميت ويژه اي دارد چرا که استفاده ناصحيح از اين وسايل باعث بروز انواع مشکلات مختلف و نارضايتيهاي عضلاني اسکلتي در فرد مي شود.
آذري ادامه داد: از سوي ديگر، ماهيت کار اداري که با تحرک کم و حفظ يک وضعيت ثابت به مدت طولاني همراه است باعث ضعف عضلات و بروز انواع ناراحتيهاي اسکلتي براي افراد شاغل در بخش اداري مي شود که هر ساله هزينههاي بسيار زيادي در اثر از دست رفتن ساعات کاري به علت مرخصيهاي استعلاجي که ناشي از بيماريهاي شغلي است صرف ميشود.
وي با اشاره به اينکه بيماريهاي شغلي علاوه بر عدم رضايت شغلي باعث استرس و اضطراب در فرد و درگيرشدن زندگي فردي و خانوادگي وي با مسائل کاري مي شود، ادامه داد: داشتن اطلاعاتي در زمينه ارگونومي (برقراري و هماهنگي در رابطه مناسب ميان بدن انسان با وظايف کار و تجهيزات انجام کار) در محيطهاي کاري مي تواند فوايد بسياري داشته باشد که از آن جمله کاهش حوادث، صدمات و بيماريهاي شغلي، کاهش غيبتهاي کاري، کاهش خطاهاي انساني، افزايش توليد، افزايش کيفيت محصول، افزايش بهره وري و افزايش رضايت شغلي است.
آذري ادامه داد: مطالعات اخير نشان مي دهد، هر يک دلار هزينه براي سلامت کارکنان در محيط کاري 16 دلار سود در پي دارد. بنابراين هزينه کردن براي سلامت شاغلين در اصل صرف هزينه نبوده بلکه به نوعي سرمايه گذاري براي حفظ سرمايه ها و کسب سود بيشتر است.
لازم به ذکر است، مدرسان اين کارگاه که توسط مرکز خدمات بهداشت جهاد دانشگاهي واحد علوم پزشکي ايران برگزار مي شود، دکتر سوسن صالح پور متخصص طب کار و مدرس گروه بهداشت حرفه اي دانشگاه شهيد بهشتي و همچنين مهندس خديجه رحماني کارشناس ارشد ارگونومي از دانشگاه لوله آ سوئد و مدرس دانشکده حفاظت و بهداشت کار هستند که موضوعات مختلفي از جمله ارگونومي در محيط هاي کار اداري، بيماريهاي مرتبط با کار در محيط هاي اداري و ارگونومي و استرس شغلي را مورد بحث و بررسي قرار مي دهند.
آذري مسوول برگزاري کارگاه مذکور در پايان تاکيد کرد:با توجه به استقبالي که از اين کارگاه به عمل آمد و محدوديت پذيرش استقبال کنندگان، در نظر است تا دورههاي بعدي اين کارگاه نيز به زودي برگزار شود که تاريخ برگزاري آن متعاقبا اعلام خواهد شد.ح/الف
١٢:٠١ ٢١/٠٣/١٣٨٦