با همت جهاددانشگاهي؛
نخستين سمينار مديريت درد در بيمارستان رسول اكرم(ص) گشايش يافت
نخستين سمينار مديريت درد از سوي جهاددانشگاهي واحد علوم پزشكي ايران صبح امروز با حضور اساتيد، پژوهشگران و صاحبنظران حوزه پزشكي در بيمارستان رسول اكرم(ص) گشايش يافت.
به گزارش روابط عمومي جهاددانشگاهي، در مراسم افتتاحيه اين سمينار دو روزه دكترابوالحسن شاهزاده فاضلي رئيس جهاددانشگاهي واحد علوم پزشكي ايران در سخناني با برشمردن اهداف برگزاري اين سمينار گفت: سمينار مديريت درد حاصل تعامل گروه پژوهشي درد جهاددانشگاهي واحد علوم پزشكي ايران و انجمن بررسي و مطالعه درد در ايران است كه با هدف شناسائي روشهاي درمان و ارائه آخرين اطلاعات در زمينه مديريت درد برگزار ميشود.
دكتر شاهزاده فاضلي افزود: آگاهي بيشتر پزشكان در سه مرحله شناخت، ارزيابي و درمان سبب ارتقا كيفيت معالجه بيماران ميشود.
رئيس سمينار مديريت درد در پايان با اشاره به سابقه 8 ساله فعاليتهاي پژوهشي جهاددانشگاهي واحد علوم پزشكي ايران گفت: تشكيل گروههاي پژوهشي و راهاندازي مراكز خدمات تخصصي در اين واحد مرهون توان مديريتي و علمي دكتركاظمي آشتياني است كه افتخار اين نهاد ادامه راه اين عزيز است .
براساس اين گزارش، در اين سمينار همچنين دكتر محمد شريفي در سخناني به تعريف درد و تبيين انواع آن پرداخت و گفت: درد يك احساس خوشايند حسي و يك تجربه روحي و احساسي همراه با آسيب هاي بافتي است.
دكتر شريفي افزود: درد بايد در ابعاد بيولوژيك ، سايكولوژيك ، عرفاني و رواني بررسي شود.
رئيس انجمن بررسي و مطالعه درد در ايران در ادامه به برشمردن انواع درد پرداخت و گفت: درد به 5 نوع حاد، مزمن ، سرطان ، راجعه و گذرا تقسيم ميشود كه درد حاد مهمترين علل مراجعه به پزشك است .
دكتر شريف در پايان با تاكيد بر نقش مهم بيمار در معالجه خاطرشنان كرد: بيماران درمان خود را نبايد فقط از سيستم پزشكي طلب كنند تجويز دارو بخشي از درمان است بخش ديگر رفتارها و همت خود مريض است كه نقشي اساسي را بازي ميكند.
اين گزارش ميافزايد، در اين سمينار همچنين دكتر علي بيداري دبير علمي سمينار در سخناني به تبيين اهميت و روشهاي ارزيابي درد پرداخت و گفت: نحوه ارزيابي نقش مهمي در درمان درد دارد و درد ميتواند عواقب فيزيولوژيك و سايكولوژيك داشته باشد.
دكتر بيداري با تاكيد بر ارزيابي شدت درد براساس روشهاي استاندارد گفت: نحوه برخورد با بيماران در پيشرفت سير درماني مبتلا به درد از اهميت ويژهاي برخوردار است .
دبير اين سمينار در پايان باتاكيد بر شناسائي ابعاد داروئي و غيرداروئي روشهاي مديريت درد گفت: اين سمينار در 4 بخش علمي تدوين شده است و درپايان يك رقابت علمي براساس مقالات ارائه شده بين شركت كنندگان برگزار ميشود.
لازم به ذكر است ، سمينار مديريت درد در 4 بخش علمي و طي دو روز برگزار ميشود كه در روز نخست مقالاتي با عناوين «روش منطقي تجويز داروهاي ضدالتهابي غيراستروئيدي و استامينوفن» ، «كنترل درد توسط داروهاي ناركوتيك»، «درمانهاي داروي كمكي در تخفيف درد» و «ارزيابي سايكولوژيكال ، سايكولوژيك و ارزيابي عملكرد و ناتواني در بيمار مبتلا به درد » ارائه شد.
شايان ذكر است ، همچنين «كاربرد درمانهاي روان شناختي در كنترل درد» ، «نقش تزريقات موضعي در كنترل درد»، «رويكرد چندتخصصي به بيمار مبتلا به درد» و «تعريف طب مكمل و كاربرد هوميوپاتي ، "طب سوزني و كايروپركتيك در كنترل درد» مقالات روز دوم سمينار ميباشند.
گفتني است ،اين سمينار بعد از ظهر فردا با برگزاري رقابت علمي بين شركت كنندگان و اعطاي جوايز برگزيدگان به كار خود پايان ميدهد.#
١٧:٤٢ ٣٠/٠٣/١٣٨٦