رييس جهاددانشگاهي واحد علوم پزشكي شهيد بهشتي؛
فرهنگ سازي مهمترين محور فعاليت اتاق فكر سلامت است
مهمترین موضوعی که اتاق فکر سلامت در سال جاری بر روی آن تمرکز خواهد داشت، مسأله « فرهنگ سلامت» می باشد.
به گزارش روابط عمومي جهاددانشگاهي واحد علوم پزشكي شهيد بهشتي،علی اصغر هدایتی رييس اين واحد در ابتدا با اشاره به فعالیت های سازمان جهاني بهداشت گفت : این سازمان در سال جاري ميلادي با شعار "آينده اي مطمئن، با سرمايه گذاري در سلامت" در تلاش است تا با هـدف جلب توجه جهانی بـه موضوع امنيت بين المللي سلامت، محوريت"سلامت" در سياست هاي اعلاني و اعمالي آنها را گوشزد نموده وضرورت سرمايه گذاري و تـوجه بيشتر مـردم و دولـت ها را بـديـن مقـولـه چند بعدي، پيچيده و فرا رشته اي جلب نمايد
وی افـزود:در اين راستا عمده ترين سياست هاي پيشنهادي سازمان جهاني بهداشت ، جلب تعهد سياسي دولت ها، افزايش فهم عمومي، اعتماد سازي هـرچه بيشتـرميـان بازيگران اصـلي عـرصه سلامت(مردم دولت ها، نهادهاي بين المللي)، تشـويق به افزايش همكاري بين بخشي و هدايت منابع مالـي وانسانـي در جهـت فـوق مي باشد.
رئیس جهاد دانشگاهی واحد علوم پزشکی شهید بهشتی ادامه داد: مفهوم ضمني شعار فوق این است كه بدون توجه و سرمايه گذاري در سلامت نمي توان به آينده مطمئن خوشبين بود.تحقيقات و بررسي هاي صورت پذيرفته از وضعيت سلامت در جهان،بویژه كشور هاي در حال توسعه نيز نشانگر اين امر است.
وي گفت : اینکه سرمایه گذاری در سلامت چیست؟ و مصادیق آن کدامند؟ پرسشی اساسی است که ذهن کارشناسان و دست اندرکاران سلامت را به خود مشغول ساخته است و طبیعی است که با رویکرد های مختلف به این مهم پرداخته شود.
وی با بیان اینکه فعالیت در این عرصه صبوری و حوصله می طلبد اظهار داشت : اعتقاد ما براین است که دستیابی به جامعه سالم بدون سرمایه گذاری در فرهنگ سلامت میسور نیست چرا که فرهنگ سازی از زیربنایی ترین امور جامعه و بنیادی ترین حرکت در نیل به جامعه سالم است.
مسئول اتاق فکرسلامت افزود: سلامت عمده ترین مسئله روزگار ماست، همـه مـردم می خواهند سالم باشند آنان مفهوم سلامت را می فهمند و سلامت را در همه ابعاد زندگی خویش احساس می کنند و موثر می یابند .
هدایتـی در ادامه با اشـاره به اینـکه سـلامت بیش از هرچیز دیگر،مفهـومی فرهنگی است گفت: مشخص ترین چهره سلامت در فرهنگ معنا پیدا می کند. از یک سو فرهنگ باید بتواند بستری برای سلامت و زندگی سالم فراهم کند و از سوی دیگر سلامت باید بتواند در بستر فرهنگی خویش اعتلا یابد.
وی خاطرنشان کرد: با توجه به ویـژگی های مشترک" فـرهنگ" و "سلامت" کـه هـر دو فـرارشته ای، کـل گرا و چنـدبعـدی هستنـد به نظـر می رسـد بنیـادی ترین سرمایه گذاری، سرمایه گذاری در فرهنگ است، با اعتلای کیفی و کمی فرهنگ سلامت می توان به داشتن جامعه ای سالم، اطمینان داشت.
رئیس جهاد دانشگاهی واحد علوم پزشکی شهیدبهشتی با اشاره به اهمیت و نقش مؤثر فرهنگ در سلامت گغت: اتاق فکرسلامت شعارInvest in culture of Health Biuld a Healthier Community را به عنوان شعار سال جاری انتخاب و محور فعالیت های خود برگزیده است.
هدايتي در خاتمه خاطرنشان ساخت: با توجه به اینکه فرهنگ سازی و آمـوزش برای ارتقای سلامت جامعه، امری فرابخشی، بین رشتـه ای و مشارکتی است از فـرهیختگان و صـاحب نظــران عرصه فـرهنگ دعـوت می کنیم تا جهت نهادینه سازی فرهنگ سلامت در جامعه، اتاق فکر سلامت را یاری رسانند.ح/الف
١٠:٥٠ ١٢/٠٤/١٣٨٦