عضو هيات علمي اين نهاد:
پژوهش یکی از ارکان مهم جهاد دانشگاهی است
مدیر گروه صنایع جهاد دانشگاهی واحد آذربایجان شرقی گفت:پژوهش یکی از ارکان مهم جهاد دانشگاهی است و بخشهای دیگر در جهت حمایت از این بخش عمل می کنند.
به گزارش روابط عمومی جهاد دانشگاهی واحد آذربایجان شرقی،دکتر نجف قراچورلو افزود:یکی از عوامل مهم مطرح بودن جهاد دانشگاهی به عنوان یک قطب علمی ،پیشرو بودن در پژوهش است ،به طوری که همواره در ديدار با مسوولان نظام برآن تاكيد شده است و در این راستا سیاست جدید جهاد دانشگاهی در سطح کلان تشكيل قطب هاي علم و فناوري است.
وي با اشاره به پتانسیل موجود در آذربایجان شرقی گفت:به نظر مي رسد دو قطب در این منطقه می تواند تشکیل شود که یکی شاخه مهندسی صنایع و مباحث پژوهشی مرتبط با آن و دیگری بحث ژنتیک می باشد .
عضو هیئت علمی جهاد دانشگاهی واحد آذربایجان شرقی افزود: در کشور به پژوهش از جنبه های مختلفی نگاه می شود که یکی تولید علم است که در این زمینه با کشورهای پیشرفته قابل مقایسه نیستیم و ازبرخی از کشورهای در حال توسعه نیز عقب تریم لذا باید تلاش بیشتری در این زمینه انجام دهیم .اما در بحث پژوهش های کاربردی به عنوان مثال در سلولهای بنیادی جز 5کشور دارای این دانش فنی می باشیم.همچنین در بحث زیست فناوری و ژنتیک موقعیت نسبتا خوبی داریم این در حالی است که کشور به این علوم جدید نیاز دارد و جهاد دانشگاهی یکی از بازوهای اجرائی پژوهش در کشور میتواند باشد.
وی در خصوص موانع و مشکلات فراروی پژوهش در کشوراظهار داشت:کمبود بودجه های پژوهشی یکی از مهمترین موانع فراروی پژوهش است و وجود حلقه مفقوده بین موسسات پژوهشی اعم از جهاد دانشگاهی ،دانشگاهها و مراکز پژوهشی خصوصی با ارگانها و سازمانهایی که به پژوهش نیاز دارند و همچنین بخش صنعت جزو مهمترین موانع می باشد.
دکتر قراچورلو يادآور شد:بودجه پژوهشی بر اساس درصدی از درآمد نا خالص ملی محاسبه می شود و با توجه به اینکه بودجه ناخالص ملی ایران در مقابل کشورهای پیشرفته بسیار ناچیز است و کمتر از 5 درصد کشورهای پیشرفته می باشد که از این میزان نیز مقدار ناچیزی به پژوهش اختصاص داده شده و در اغلب موارد با کمبود بودجه مواجه هستیم .مسأله مهم دیگر نحوه هزینه کردن بودجه است و متأسفانه در سالهای گذشته این بودجه به صورت پراکنده و بدون برنامه مصرف شده است.
وي در پایان با اشاره به طرح های انجام گرفته در گروه مهندسی صنایع این واحد گفت:در سال 85از جمله طرحهایی که به مرحله اجرا در آمد طرح"مکان یابی جایگاههای نفت"بود که برای اولین بار در کشور اجرا شد، این طرح با تکنیک های ترکیبی که به صورت تکنیکهای تصمیم گیری با اهداف جداگانه و GIS اجرا شد که به صورت مشترک با همکاری گروه پژوهشی جهاد دانشگاهی دانشکده مدیریت دانشگاه تهران به سرپرستی دکتر سعید صفری اجرا شد که اغلب بخش های مدل سازی طرح توسط واحد تبریز و تهیه نرم افزار و بخش های نیاز سنجی توسط واحد تهران انجام شد.
وی افزود:"طرح تکریم ارباب رجوع برای کلیه دستگاههای اجرایی استان"،طرح" سنجش میزان رضایتمندی ارباب رجوع مربوط به شرکت برق منطقه ای آذربایجان در سال 85 "،"میزان رضایت مراجعین از کارکنان شرکت برق منطقه ای در سال 86 "و همچنین طرح "میزان رضایت مشترکین برق منطقه ای در سه استان آذربایجان شرقی ،آذربایجان غربی و اردبیل" از جمله طرحهایی بودند که در سال گذشته اجرا شده است.
قراچورلو افزود: در سال جاری نیز "طرح مشارکت مردم در طرح های شهرداری"و " تعیین اولویتهای صنایع غذایی در حوزه زیست فناوری"از جمله طرحهای در دست اجرای این گروه می باشد.ح/الف
٠٩:٣٧ ١٧/٠٤/١٣٨٦