در فصلنامه علمي - پژوهشي باروري و ناباروري عنوان شد:
استفاده از متفورين در درمان تخمدان پليكيستيك توصيه ميشود
در آخرين شماره فصلنامه علمي - پژوهشي باروري و ناباروري پژوهشكده فناوريهاي نوين علوم پزشكي جهاددانشگاهي-ابن سينا ضمن ارائه نتايج بررسي اثر متفورين در دختران مجرد مبتلا به سندرم تخمدان پلي كيستيك در مقايسه با ساير داروها عنوان شد كه متفورين اثرات چشمگيري در بهبود معيارهاي آزمايشگاهي و علائم باليني اين بيماري دارد.
به گزارش سرويس «بهداشت و درمان» خبرگزاري دانشجويان ايران، در بخشي از آخرين شماره اين فصلنامه تحت عنوان «بررسي اثر متفورين در دختران مجرد مبتلا به سندرم تخمدان پلي كيستيك» ميخوانيم:
«سندرم تخمدان پلي كيستيك شايعترين اختلال غدد درونريز در زنان است كه با علائم افزايش هورمونهاي اندروژني، عدم تخمك گذاري، ناباروري و چاقي مشخص ميشود.
تظاهرات اين سندرم در هنگام بلوغ بروز كرده و تصور ميشود كه با افزايش وزن در هنگام بلوغ در ارتباط باشد. متفورين از داروهايي است كه در درمان اين بيماران توصيه ميشود و با توجه به اين كه بيماران مبتلا به اين سندرم در درازمدت دچار عوارضي مانند ناباروري، سرطان اندومتر و پستان و بيماريهاي قلبي - عروقي ميشوند ضروريست كه مطالعهاي جهت تاثير داروها بر اين عوارض انجام شود كه به نظر ميرسد با استفاده از متفورين تمام اين اهداف تامين ميشود.
اين مطالعه كه در 36 دختر مجرد مبتلا به سندرم تخمدان پلي كيستيك تحت درمان با متفورين انجام شد نشان داد اين دارو داراي اثرات بسيار مفيد و قابل قبولي چه در سطح خوني و چه در سطح باليني بر اين بيماران است و از آنجايي كه اكثر اين افراد دختران جوان هستند اين دارو از لحاظ روحي و رواني نيز تاثير بسيار مثبتي داشته و خطرات ناشي از بهم خوردگي هورمونهاي جنسي را نيز در آينده از بين خواهد برد.
همچنين از آنجا كه درمان با متفورين هزينه بالايي نداشته و عوارض جانبي زيادي نيز از آن گزارش نشده است لذا استفاده از آن در دختران جوان توصيه ميشود.
علاقمندان ميتوانند جهت تهيه اين فصلنامه به نشاني تهران - بزرگراه شهيد چمران - اوين - دانشگاه شهيد بهشتي - انتهاي بلوار - پژوهشكده فناوريهاي نوين علوم پزشكي جهاددانشگاهي(ابن سينا) مراجعه نمايند.م/د
١٣:٤٢ ٠١/١٢/١٣٨٤