١١:٣١ ٠٥/٠٩/١٤٠٣
پژوهشي
پژوهشكده رويان جهاددانشگاهي در تلاش براي توليد غضروف از سلول‌هاي بنيادي

طي يك طرح تحقيقاتي كه توسط پژوهشگران پژوهشكده رويان در حال انجام است تاثير سلول‌هاي بنيادي در ساخت غضروف و درمان بيماري آرتروز مورد بررسي قرار مي‌گيرد.
"ليلا تقي‌يار" محقق پژوهشكده رويان در گفت‌وگوي اختصاصي با خبرنگار علمي ايرنا گفت يكي از قابليت‌هاي سلول‌هاي بنيادي توان تمايز و تكثير آنها به سلول‌هاي استخواني و غضروفي با هدف نهايي درمان ضايعات استخوان و غضروف و امكان به كارگيري آنها در درمان بيماريها و از جمله آرتروز است.
وي گفت:استفاده از سلول‌هاي بنيادي در استخوان‌سازي و ترميم ضايعات استخواني در پژوهشكده رويان بر روي مدل حيواني انجام شده كه از نتايج موفقيت آميزي نيز برخوردار بوده است.
محقق پژوهشكده رويان افزود استفاده از سلول‌هاي بنيادي مزانشيمي بزرگسال در محيط آزمايشگاه و تبديل آن به غضروف در مقايسه با ساخت استخوان و ترميم ضايعات استخواني دشوارتر است.
وي اضافه كرد:طرح ساخت غضروف در پژوهشكده رويان هم اكنون در دست اجراست در اين تحقيق در محيط آزمايشگاه سلول‌هاي بنيادي جداسازي و بر روي پليمرآلژنيت (ژن تجاري) كشت داده مي‌شود و اين پليمر بصورت زيرپوستي به موش صحرايي پيوند داده مي‌شود.
كارشناس ارشد رشته تكوين گفت سلول بنيادي كشت داده شده بر روي پليمر در محل ضايعه مفصلي زانوي مدل حيواني پيوند زده شده است تا مشخص شود اين سلول‌ها تا چه حد قابليت تبديل به غضروف را دارند.
در آرتروز بافت غضروفي آسيب ديده بطور طبيعي قدرت ترميم را ندارد به همين دليل براي حل اين مشكل به كمك مهندسي بافت مي‌توان راهي براي درمان آن پيدا كرد.
محقق پژوهشكده رويان در ادامه گفت و گو با ايرنا گفت:عمل غضروف‌سازي با استفاده از سلول‌هاي بنيادي به دو صورت انجام مي‌گيرد يكي اينكه سلول‌هاي مزانشيمي در روي پليمر كشت داده مي‌شوند و در محل غضروف پيوند زده مي‌شوند و يا اينكه سلول‌هاي اختصاصي بافت غضروف (كندوسيت) جداسازي و در آزمايشگاه تكثير و در مرحله بعدي بر روي پليمر به محل ضايعه پيوند زده مي‌شوند.
وي در پايان اظهار داشت:هدف از اين كار، امكان تبديل سلولهاي بنيادي به غضروف در شرايط خاص است كه در صورت موفقيت آميز بودن اين طرح مي‌توان به اميدهاي تازه‌اي در درمان آرتروز دست يافت.ح/الف

١٤:٠٧ ١٠/٠٥/١٣٨٦
عناوين اصلي
معرفي جهاد دانشگاهي
تشکيلات جهاد دانشگاهي
اخبار جهاد دانشگاهي
انتشارات
اعضاء
نام کاربر
رمز عبور
نظر خواهي
کدامیک از فعالیت های جهاددانشگاهی در پیشبرد توسعه همه جانبه کشور موثرتر می باشند؟
تمامي حقوق متعلق به جهاد دانشگاهي مي باشد