١٢:١٨ ٠٥/٠٩/١٤٠٣
پژوهشي

پژوهشکده برنامه ریزی و توسعه جهاددانشگاهي در استان آذربایجان شرقی راه اندازی می شود

جهاددانشگاهی واحد آذربایجان شرقی در راستای تحقق اهداف سند چشم انداز 20 ساله کشور و با هدف ساماندهی گروههای پژوهشی خود،پژوهشکده برنامه ریزی و توسعه را راه اندازی می کند.
به گزارش روابط عمومی جهاددانشگاهی واحد آذربایجان شرقی،دکتر نجف قراچورلو رئیس اين واحد با اعلام این مطلب افزود :با راه اندازی پژوهشکده برنامه ریزی و توسعه ،جهاددانشگاهی به عنوان بازوی اجرائی ومشاوره ای مدیریت استان ،مسایل استراتژیک و مهم تدوین شده در سند چشم انداز 20 ساله ی کشور را در سطح استان پیگیری خواهد کرد.
وی با اشاره به فعالیت های گروههای پژوهشی مهندسی صنایع و مدیریت صنعتی ،مدیریت استراتژیک ،علوم اجتماعی و ژنتیک انسانی در جهاددانشگاهی واحد آذربایجان شرقی،بر ساماندهی این گروهها به منظور همسوسازی فعالیت آنها  تأکید کرد و افزود:در همین راستا ،با پیشنهاد ایجاد دو گروه پژوهشی مطالعات منطقه ای و مدیریت استراتژیک موافقت اصولی صورت گرفته و امید است تا پایان سال جاری و با ارسال مدارک لازم ،راه اندازی این گروهها به تصویب نهایی برسد.
وی انجام بیش از 15 طرح تحقیقاتی ملی و منطقه ای را از جمله فعالیت های حوزه پژوهشی جهاددانشگاهی واحد آذربایجان شرقی اعلام و اظهار امیدواری کرد با اجرای برخی طرح های مبتکرانه در سه سال آتی ،این بخش جایگاه واقعی خود را پیدا کرده و حداقل در میان 5 کلان شهر کشور قرار گیرد.
دکتر قراچورلو ،در خصوص اعتبارات مربوط به حوزه پژوهشی گفت :در حالی که هر سال بالغ بر یک سوم بودجه جهاددانشگاهی به حوزه پژوهشی اختصاص می یابد  اما این میزان تکافوی فعالیت های صورت گرفته را نمی دهد و در مقاطعی حتی تا 4 برابر در این بخش هزینه می شود .
وی تنگناهای موجود در سطح استان را عامل روند کند پژوهش محوری در جامعه دانست و با اشاره به قابلیت ها و پتانسیل های  بالقوه جهاددانشگاهی در نهادینه ساختن این مقوله ،خواستار همکاری و تعامل مقامات ارشد استان و نمایندگان مجلس با این نهاد شد.
رئیس جهاددانشگاهی واحد آذربایجان شرقی ، در ادامه با اعلام آمادگی جهاددانشگاهی در پیگیری مسایل مربوط به تحقق "منطقه ویژه اقتصادی تکنولوژی های برتر "در این استان ،از عدم پیگیری سایر مدیران در این زمینه اظهار تأسف کرد و افزود :جهاددانشگاهی می تواند ضمن ارائه مشاوره های لازم ،برخی کارهای اجرائی را در کنار سازمانهای مسئول در جهت راه اندازی سریع این منطقه انجام دهد .
وی با اشاره به موفقیت های بزرگ جهاد دانشگاهی در زمینه دستیابی  به سلول های بنیادین  ،بازدید اخیر مقام معظم رهبری از پژهشکده رویا ن را ، الگوی مناسبی برای مسئولان در جهت ارتقای تعاملات با این نهاد انقلابی عنوان کرد  .
دکتر قراچورلو همچنین از راه اندازی سایت استانی ایسنا در استان خبرداد و گفت:به رغم اینکه "ایسنا"ی آذربایجان شرقی همزمان با سراسر کشور فعالیت خود را به صورت رسمی آغاز کرد اما هنوز موفق به راه اندازی سایت استانی نشده است که امید می رود این مهم ،تا 6 ماه آینده محقق شود.
وی با تأکید بر پر رنگتر شدن نقش رسانه ها در اطلاع رسانی اظهار داشت:راه اندازی سایت استانی ایسنا ،در انتقال و انعکاس سریع اخبار و اطلاعات بسیار تأثیر گذار خواهد بود .
وی خاطر نشان کرد :ایسنای آذربایجان شرقی در طول فعالیت خود جایگاه  شایسته ای در میان سایر دفاتر ایسنا و سایر رسانه های منطقه کسب کرده و موفقیت های چشمگیری در معرفی توانمندی های منطقه در زمینه های فرهنگی ،اجتماعی ،اقتصادی و سیاسی  داشته است به طوری که طبق اعلام اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی آذربایجان شرقی در دوسال گذشته بیش از 55 درصد تیتر نخست روزنامه های تبریز به نقل از این خبرگزاری بوده است .
رئیس جهاددانشگاهی واحد آذربایجان شرقی همچنین با بیان این که مرکز افکار سنجی دانشجویان ایران (ایسپا) شعبه آذربایجان شرقی ،در طول فعالیت خود همواره جزو شعب برتر کشوری معرفی شده است افزود :این مرکز طی سالهای گذشته اجرای بیش از 55 طرح خویش فرمایی و خود فرمایی را در کارنامه خود قرار داده است  .
وی ضمن اشاره به فعالیت 3 مرکز آموزش عالی علمی کاربردی جهاددانشگاهی در سطح استان افزود :هم اکنون بیش از 800 دانشجو در مقاطع کاردانی و کارشناسی رشته های سخت افزار کامپیوتر ،فناوری اطلاعات و ارتباطات ،نرم افزار سیستم ،نرم افزار کامپیوتر و مهندسی  تکنولوژی کامپیوتر مشغول به تحصیل هستند .
دکتر قراچورلو ،سیاست جهاددانشگاهی استان در ایجاد رشته های تحصیلی جدید  را سوق دادن آن به مرتبط بودن رشته ها با گروههای پژوهشی فعال این واحد اعلام کرد و با اشاره به هماهنگی ایجاد رشته های مهندسی کامپیوتر ،مدیریت و مطالعات منطقه ای و رشته های وابسته به مهندسی صنایع  در مقطع کارشناسی  با دفتر مرکزی  جهاد دانشگاهی  ، تصریح کرد : تصویب نهایی ایجاد این رشته ها در مرکز آموزش علمی کاربردی جهاددانشگاهی  منوط به تامین  فضای فیزیکی می باشد  که رایزنی های اولیه برای خرید یک زمین 5000 متر مربعی در این خصوص  صورت گرفته و توافق هایی نیز حاصل شده است .
به گفته وی با راه اندازی رشته های جدید ،شمار دانشجویان شاغل به تحصیل در این مرکز به هزارو پانصد تن خواهد رسید .
وی سیاست بلند مدت جهاددانشگاهی واحد آذربایجان شرقی را  تاسیس یک دانشگاه یا موسسه آموزش عالی غیر انتفاعی عنوان کرده و افزود :در این راستا ،در مرحله نخست به منظور راه اندازی  شعبه ای از دانشگاه علم و فرهنگ جهاددانشگاهی در تبریز پس از  رایزنی  مسائل مربوط به راه اندازی دانشگاه غیر انتفاعی جهت پذیرش  دانشجویان دوره های تحصیلات تکمیلی پیگیری خواهد شد.
وی با اشاره به فعالیت های آموزشی مورد نیاز جامعه و دانشجویان از سوی جهاددانشگاهی ،خاطرنشان کرد :معاونت آموزشی جهاددانشگاهی واحد آذربایجان شرقی در حال حاضر دارای 6 مرکز آموزش کوتاه مدت کامپیوتر و زبان انگلیسی در سطح شهر تبریز و شهرستان های مرند ،میانه و مراغه  است که تاکنون توانسته بیش از 115 هزار نفر را در سطح استان تحت آموزش های خود قرار داده دهد .
دکتر قراچورلو ، برگزاری دوره های عمومی و تخصصی کامپیوتر و زبان انگلیسی در مقاطع مختلف  ،برگزاری دوره های ویژه آموزش کارکنان دولت در قالب دوره های مصوب سازمان مدیریت و برنامه ریزی و برگزاری دوره های آمادگی آزمون کاردانی به کارشناسی و کارشناسی ارشد در کلیه رشته ها را از جمله توانمندی های معاونت آموزشی جهاددانشگاهی استان آذربایجان شرقی برشمرد.
رئیس جهاددانشگاهی واحد آذربایجان شرقی در بخش پایانی این کنفرانس مطبوعاتی با تبریک فراسیدن 17 مرداد ماه روز خبرنگار از حرفه خبرنگاری به عنوان یکی از مشاغل سخت نام برد و در تبیین اهمیت نقش رسانه ها در توسعه و اعتلای جامعه گفت :در عصر فناوری و انفجار اطلاعات هر حرکتی که با اطلاع رسانی صحیح و شفاف توأم باشد می تواند آثار مثبتی را داشته باشد.ح/الف

١٤:٤٤ ١٥/٠٥/١٣٨٦
عناوين اصلي
معرفي جهاد دانشگاهي
تشکيلات جهاد دانشگاهي
اخبار جهاد دانشگاهي
انتشارات
اعضاء
نام کاربر
رمز عبور
نظر خواهي
کدامیک از فعالیت های جهاددانشگاهی در پیشبرد توسعه همه جانبه کشور موثرتر می باشند؟
تمامي حقوق متعلق به جهاد دانشگاهي مي باشد