١٢:٠٥ ٠٥/٠٩/١٤٠٣
پژوهشي
تلاش محققان پژوهشكده «رويان» براي ترميم ضايعات استخواني با پيوند سلول‌هاي بنيادي

محققان پژوهشكده «رويان» جهاد دانشگاهي در راستاي طرح استفاده از سلول‌هاي بنيادي در ترميم ضايعات استخواني موفق به توليد و پيوند بافت‌ استخواني از سلول‌هاي بنيادي مزانشيمي در نمونه حيواني شدند.
دكتر حميد گورابي، رييس پژوهشكده رويان جهاد دانشگاهي در گفت‌وگو با خبرنگار «پژوهشي» خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) اظهار داشت: در حال حاضر براي ترميم ضايعات و تومورهاي استخواني كه بعد از برداشتن آنها حفره‌هايي در بافت استخوان ايجاد مي‌شد از مواد خاصي براي پر كردن آنها استفاده مي‌شود كه در مواردي اثربخشي لازم را نداشته و با مشكلات متععدي همراه است. با اين حال در سال‌هاي اخير محققان به استفاده از سلول‌هاي بنيادي بالغ تمايز يافته در ترميم اين ضايعات روي آورده‌اند.
وي تصريح كرد: اين زمينه تحقيقاتي در پژوهشكده رويان نيز مورد توجه قرار گرفته و آزمايشاتي بر روي مدل آزمايشگاهي سگ انجام شد كه نتايج مطلوبي را در بر داشته است و در حال حاضر در پي جمع‌آوري اطلاعات و آزمايش بر روي نمونه انساني هستيم.
دكتر اسلامي، عضو هيات علمي پژوهشكده رويان و مجري اين طرح نيز در گفت‌وگو با خبرنگار ايسنا اظهار داشت: در ارتوپدي نوين دسته‌اي از بيماريها نظير حفره‌هاي بزرگي كه در بافت استخوان ايجاد شده و با روش‌هاي معمول قابل درمان نيست با استفاده از سلول‌هاي بنيادي قابل درمان خواهد بود .
وي ادامه داد: در اين روش با اندازه گيري دقيق حفره ايجاد شده و با ثبت اطلاعات آن نظير شكل و عمق آن، با استفاده از مهندسي بافت، داربست استخواني ساخته مي‌شود.
دكتر اسلامي در ادامه افزود: بعد از انجام مراحل اندازه‌گيري و ساخت داربست سلول‌هاي بنيادي از مغز استخوان فرد گرفته مي‌شود و پس از سه هفته كشت در محيط آزمايشگاهي به بافت متخلخل داربست تزريق شده و به استخوان تبديل مي‌شود.
وي تاكيد كرد: اين روش با استفاده از سلولهاي بنيادي بالغ امكان پذير است و در مدل حيواني سگ در محل استخوان فك آزمايش شده است كه نتايج مطلوبي در پي داشته است.
دكتر اسلامي يك نرم‌افزار فوق پيشرفته اسكن و اندازه‌گيري‌هاي بسيار دقيق را ملزومات اين روش دانست و گفت: نگارش و تهيه اين نرم افزار از مراحل آينده طرح است.
اين محقق پژوهشكده رويان در عين حال تاكيد كرد كه اين طرح هنوز در مرحله تحقيقاتي بوده و استفاده از آن در درمان بيماران مستلزم انجام تحقيقات بيشتر است.ح/الف 
 
 

١٤:٤١ ٢٤/٠٥/١٣٨٦
عناوين اصلي
معرفي جهاد دانشگاهي
تشکيلات جهاد دانشگاهي
اخبار جهاد دانشگاهي
انتشارات
اعضاء
نام کاربر
رمز عبور
نظر خواهي
کدامیک از فعالیت های جهاددانشگاهی در پیشبرد توسعه همه جانبه کشور موثرتر می باشند؟
تمامي حقوق متعلق به جهاد دانشگاهي مي باشد