١٣:٢٨ ٠٥/٠٩/١٤٠٣
پژوهشي
معاون پژوهشي جهاد دانشگاهي:
بيش از 131 هزار خلاصه مقاله و 29 هزار اصل مقاله در پايگاه SID ارائه مي‌شود
حمايت ملي و دولتي از پايگاه اطلاعات علمي جهاد دانشگاهي ضروري است

دكتر محمد صادق حاجي تاروردي، معاون پژوهشي جهاد دانشگاهي در گفت‌وگو با خبرنگار «علمي» خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) اظهار كرد: اين مركز در كنار پايگاه‌هاي درج داده‌ها با هدف دسترسي تمامي اعضاي هيات علمي دانشگاه و مراكز تحقيقاتي به نشريات علمي به عنوان تنها پايگاه جامع و روز آمد تاسيس شد كه تا پيش از اين كاربران از نبود اين دو فاكتور در پايگاه‌هاي داخلي گله‌مند بوده و به سراغ پايگاه‌هاي خارجي مي‌رفتند و نشريات ايراني به وفور در معرض ديد و استفاده دانشگاهيان كشور قرار نمي‌گرفت.
به گزارش ايسنا،وي در اين باره افزود: مركز اطلاعات علمي جهاد دانشگاهي، نشريات علمي كشور را به صورت فرابخشي و ملي و بدون وابستگي به وزارتخانه‌اي خاص، در تمامي رشته‌ها جمع‌آوري كرده كه در حال حاضر 193 نشريه وابسته به وزارت علوم و 119 نشريه وابسته به وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكي به دو زبان فارسي و انگليسي با تعداد شمارگان بيش از 5 هزار را روي سايت خود قرار داده و با احتساب شماره‌هاي مختلف هر نشريه در طول سال تعداد نشريات پايگاه به 5 هزار و 50 عدد مي‌رسد.
معاون پژوهشي جهاد دانشگاهي با اشاره به آمادگي درج مقالات به زبان عربي در سايت به ايسنا گفت: در حال حاضر 131 هزار خلاصه مقاله و 29 هزار اصل مقاله در سايت وجود دارد كه پايگاه‌هاي مشابه چنين امكاني را ندارند. 89 درصد نشريات پزشكي، 70 درصد نشريات انساني، 64 درصد نشريات علوم پايه، 60 درصد نشريات فني و مهندسي و 57 درصد نشريات كشاورزي در مجموع 73 درصد از نشريات علمي كشور با درج متن كامل مقاله‌هايشان در SID موافقت كرده‌اند.
دكتر حاجي تاروردي خاطر نشان كرد: دانشجويان تحصيلات تكميلي با دسترسي به اصل مقالات از نشريات ايراني استفاده كرده و بدين ترتيب ميزان استناد به محققان ايراني به عنوان شاخص ارزيابي نشريه ضريب تاثير در كنار شاخص هاي كيفي هيات تحريريه، نظرات داوري، دانشگاه منتشر كننده و غيره افزايش مي‌يابد.
همچنين نشريات انگليسي خارج از ايران كه با پايگاه قرار داد بسته‌اند امكان دسترسي ايرانيان را افزايش داده و آمار استناد به مقالاتشان نيز ارتقاء مي‌يابد.
وي خاطر نشان كرد: بر اساس آمار تنها در ماه مه 2007 دو ميليون مراجعه به سایت، يك ميليون مشاهده صفحات ، 52 هزار عدد بازديد صفحات و 100 هزار برداشت مقاله (دانلود) به مقالات نمايه شده در پايگاه انجام شده و در دوره شش ماهه ژانويه تا جولاي 2007 نيز 50 درصد مراجعه كنندگان پايگاه از آمريكاي شمالي، 46 درصد از آسيا به علاوه ايران و 4 درصد از اروپا بوده است.
دكتر حاجي تاروردي در پايان با اشاره به اين كه امكان جست و جو در آمار، موضوع و كليد واژه در پايگاه تاكيد كرد: جهاد دانشگاهي به تنهايي نمي‌تواند تمامي هزينه‌هاي به روز شدن سايت را بپردازد و تحقق آن حمايت ملي و دولتي را مي‌طلبد و اميدواريم به زودي به ISI منطقه و جهان اسلام تبديل شويم.ح/الف

١١:٤٦ ٢٧/٠٥/١٣٨٦
عناوين اصلي
معرفي جهاد دانشگاهي
تشکيلات جهاد دانشگاهي
اخبار جهاد دانشگاهي
انتشارات
اعضاء
نام کاربر
رمز عبور
نظر خواهي
کدامیک از فعالیت های جهاددانشگاهی در پیشبرد توسعه همه جانبه کشور موثرتر می باشند؟
تمامي حقوق متعلق به جهاد دانشگاهي مي باشد