برگزيدگان جشنواره بين المللي رويان معرفي شدند
رييس جهاد دانشگاهي:
برگزاري جشنواره «رويان» در ايران بر آمده از انديشه تحقق آيندهاي روشن و صلح و سعادت بشريت است
مراسم تقدير از برگزيدگان بخش ملي و بينالمللي هشتمين جشنواره بينالمللي پزشكي «رويان» 15 شهريور ماه با حضورمتخصصان و پژوهشگران داخلي و خارجي شركت كننده در اين جشنواره در محل پژوهشكده «رويان» جهاد دانشگاهي در تهران برگزار شد.
به گزارش خبرنگار «پژوهشي» خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)،در مراسم اختتاميه اين جشنواره رييس جهاد دانشگاهي برگزاري جشنواره بينالمللي تحقيقاتي «رويان» را نمادي از ارجگذاري به علم و عالم در كشور ايران خواند كه به آيندهاي روشن براي بشريت و صلح و سعادت براي همه انسانها ميانديشد.
دكتر حميدرضا طيبي اظهار داشت: اين جشنواره كه يك رخداد در سطح بينالمللي است و با ابتكار دانشمند جهادگر، زندهياد دكتر سعيد كاظمي آشتياني طراحي و پايه گذاري شده، فرصتي را براي ارج نهادن به تحقيقات طب توليد مثل و سلولهاي بنيادي در سطح ملي و بينالمللي به وجود آورده است.
وي خاطرنشان كرد: طب توليدمثل و سلولهاي بنيادي در سالهاي اخير به پيشرفتهاي مهم و شگرفي دست يافته و جاي بسي خوشوقتي است كه جمهوري اسلامي ايران با تكيه بر تمدن غني فرهنگي و سرزميني خود، هم رديف كشورهاي تراز اول اين گونه تحقيقات، جاي گرفته است.
اين جشنواره نماد ارج گذاري به علم و عالم است كه همواره در كشور جمهوري اسلامي ايران به پيروي از آموزههاي دين رحمت آميز اسلام در تكريم دانشمندان برگزار ميشود.
به گزارش ايسنا، دكتر طيبي تصريح كرد: مقام علم و عالم در نظرگاه پيامبر اعظم (ص) از چنان اهميتي برخوردار است كه از ديدگاه ايشان، «علم را بايد جستوجو كرد حتي اگر در دور ترين نقطه جهان باشد» و فرمودهاند كه «ارزش قلم دانشمند از خون شهدا والاتر است» و امام علي (ع) نيز در اهميت آموختن ميفرمايند كه «هر كس به من چيزي آموخت مرا بنده خود ساخته است» و در كلام ديگري درباره اهميت كاربردي كردن علم ميفرمايند كه «دانش با كاربردش همراه است. هر كه علم به دست آورد، بايد بدان عمل كند؛ علم، فراخوان عمل است، علم اگر كاربردي شد، پايدار ميشود و الا رخت بر ميبندد.»
وي خاطرنشان كرد: در حوزه فرهنگ و تمدن ايراني - اسلامي در سرزمين ما، دانشمنداني چون ابن سينا، ابوريحان بيروني، زكرياي رازي، امام محمد غزالي، خوارزمي، فردوسي، عطار، مولوي، سعدي، حافظ شيرازي و ملاصدرا تربيت شده چنين مكتبي در ايران بودهاند؛ لذا تدارك و برنامهريزي در جهت تكريم مقام عالمان و دانشمندان از وظايف ديني ما بوده و سنت حسنهاي است كه براي ترويج آن اهتمام كامل مصروف خواهيم داشت.
دكتر طيبي در ادامه، جهاد دانشگاهي را مهد دانشمندان جوان متعهد و ديندار خواند كه در همين مسير گام بر ميدارد و با انتخاب اين موضوع كه محور بخشي از تحقيقات پژوهشكده رويان جهاد دانشگاهي است، ميكوشد تا گستره اين تكريم را از عرصه كشور جمهوري اسلامي ايران توسعه داده و در سطح بينالمللي وسعت ببخشد.
رييس جهاد دانشگاهي خاطرنشان كرد: براي ما مايه مباهات است كه ميزبان دانشمنداني گرانقدر از هر پنج قاره دنيا باشيم. اين كنگره فرصتي را براي تمام شركت كنندگان به وجود ميآورد تا در آرامش خاطر به بحث و تبادل نظر بپردازند و ضمن تبادل اطلاعات، موضوعات جديدي را براي تحقيقات بعدي در اين عرصه كشف كنند و بديهي است كه برگزاري اين گونه محافل و فرصتها را تنها در ميان كشورهايي ميتوان جست كه به آيندهاي روشن براي بشريت و صلح و سعادت براي همه انسانها ميانديشند.
وي افزود: سعي ما بر آن است تا به دور از هرگونه مسايل جنبي، جشنوارهاي را با كيفيتي در خور و در سطح علمي و بينالمللي و با حضور پرشور جمعي گرانسنگ از محققان و دانشمندان، هر ساله در كشورمان برگزار كنيم و اميدواريم در جهت شكوفايي و پايداري آن از ديدگاههاي شما بهرهمند شويم.
رييس پژوهشكده رويان:
غرب باعدم فروش مواد وتجهيزات آزمايشگاهي درپي خشكاندن ريشههاي توليد علم در ايران است
رييس پژوهشكده «رويان» جهاد دانشگاهي نيز در اين مراسم با بيان اين كه غرب پس از شكست در وادار كردن مجلات علمي بينالمللي در عدم پذيرش مقالات محققان ايراني در تلاش است با جلوگيري از فروش تجهيزات و مواد آزمايشگاهي به مراكز علمي ايران ريشههاي توليد آنها را در ايران بخشكاند از تمامي دانشمندان آزاده جهان خواست براي جلوگيري از اين امر تلاش كنند.
دكتر حميد گورابي اين مطلب را در جمع دانشمندان و پژوهشگران 48 كشور جهان كه در مراسم اختتاميه هشتمين جشنواره بينالمللي تحقيقاتي «رويان» گرد هم آمده بودند، عنوان كرد كه به گفته وي با استقبال گسترده از اين جشنواره علمي، خود، اين نكته را به اثبات رساندهاند كه دانش و دانشمند به كل جهان تعلق دارد و در انحصار صاحبان ثروت و سياستمداران كج انديش نيست.
رييس هشتمين جشنواره تحقيقاتي رويان در بخش ديگري از سخنان خود خاطرنشان كرد: امشب براي من و همكارانم در پژوهشكده «رويان» يادآور نام و خاطره يك دانشمند، يك مدير توانا، يك دوست خوب و يك عاشق خدمت به بشريت زنده ياد دكتر سعيد كاظمي آشتياني است.او در 17 سال پيش با دستاني تهي از سرمايه وليكن با قلبي مالامال از عشق و ايمان پايهگذار اين حركت علمي بزرگ در كشور شد. حركتي كه هر روز پربارتر از گذشته ادامه مييابد و خوشبختانه در ساير مراكز علمي كشور نيز رسوخ كرده است.
گورابي اضافه كرد: از رهگذر تلاشهاي اين دانشمند و مدير برجسته، امروزه در كشور نغمه خوش آهنگ صدها كودك نورسته در خانه زوجين نابارور طنين انداز شده و چشم اندازي كه او براي عرصه تحقيق و پژوهش در زمينه سلولهاي بنيادي تبيين كرده است، ما را به درمان بيماران صعب العلاج در آيندهاي نه چندان دور نويد ميدهد.
وي با بيان اين كه جامعه بشري امروزه دستخوش تحولات سريع و باور نكردني است، اظهار داشت: اين تحولات در تمام عرصههاي اجتماعي، سياسي، اقتصادي و علمي افقهاي جديدي را پيش روي همگان ميگشايد، مرزهاي جغرافيايي را در مينوردد و جهاني سازي را مطرح ميكند.
شعار جهاني سازي از سويي، ايجاد شرايط اقتصادي عادلانه و رفع تبعيض را در سطح همه جوامع انساني نويد ميدهد، همانگونه كه هدف اديان الهي بوده است و از سوي ديگر استيلاي نظامهاي سلطه و گروههاي خاص را به شكل نگران كنندهاي مطرح ميكند.
گورابي خاطرنشان كرد: آنچه كه امروزه به عنوان جهاني كردن مطرح شده و مرزهاي جغرافيايي را كمرنگ ميكند در زمينه علوم به واسطه روحيه زلال دانشمندان و فراهم آمدن امكانات ارتباطي سريع و ارزان از همه نمايانتر است. دنياي امروز از نوآوري «بسته» كه در آن دانشي اندك و محدود، به سازماني خاص اختصاص دارد، به سوي مدل «باز» كه اطلاعات به سرعت در اختيار همگان قرار ميگيرد حركت ميكند.
به گزارش ايسنا، وي گفت: امروزه در زمينه علوم جديد، شاهد روند تشكيل جوامع علمي جهاني، قبل از جوامع علمي ملي هستيم و دانشمندان بيش از آن كه خود را متعلق به مرزهاي جغرافيايي خاصي بدانند، عرصه فعاليت خود را گستردهتر از پيش ميبينند؛ در چنين فضايي است كه بخشنامههايي سياستمداران غربي در خصوص عدم پذيرش مقالات دانشمندان ايراني براي چاپ درمجلات علمي بينالمللي به يكباره با انتقاد جهاني روبرو ميشود و عملا در بايگاني تاريخ جاي ميگيرد و اين گونه است كه 100 برنده جايزه نوبل هم صدا «صلح جهاني را نه در خطر ناشي از اعمال نامعقول كشورها و يا افراد خاص، بلكه در خطر درخواستهاي به ظاهر قانوني براي محروم سازي جهانيان از حقوق حقه خود ميدانند».
رييس پژوهشكده «رويان» جهاد دانشگاهي با تاكيد بر اين كه اعتقاد به يكپارچگي و جهاني شدن علوم به مفهوم اثربخشي نتيجه يك پژوهش علمي در هر نقطه از جهان بر كل جامعه علمي بينالملل بوده و اگر خللي در اين تحقيق علمي به وجود آيد، تمام جامعه علمي جهان متضرر خواهد شد، اظهار داشت: اكنون كه به بهانههاي گوناگون عدم فروش تجهيزات و مواد آزمايشگاهي، پژوهشكده رويان و ساير مراكز تحقيقاتي كشور ايران را در مضيقه قرار داده است، مي بايست براي برون رفت از آن، همه دانشمندان ازاده جهان تلاش نمايند، چرا كه آنان كه در توقف انتشار نتايج تحقيقات دانشمندان ايران ناكام ماندند، اكنون قصد خشكانيدن ريشههاي توليد كننده آن را دارند.
دكتر گورابي تصريح كرد: كنگرهها و جشنوارههاي علمي همچون كنگره و جشنواره بينالمللي رويان كه با هدف گسترش روابط علمي بين محققين، دانشمندان در سطح بينالمل، توسعه تحقيقات و شناسايي پژوهشهاي برتر طراحي و به اجرا در ميآيند، ميتوانند جهاني سازي علم را استحكام بخشند.
وي خاطرنشان كرد: استقبال جامعه علمي بينالملل از 48 كشور جهان با ارسال 248 طرح به اين جشنواره و شركت فعال در آن يكبار ديگر اين نكته را به اثبات رسانيد كه دانش و دانشمند به كل جهان تعلق دارد و در انحصار صاحبان ثروت و سياستمداران كج انديش نيست و احترام و اعتماد به جشنواره بينالمللي رويان ناشي از همين نگرش است.
بر اساس اين گزارش، در اين مراسم كه در پايان دومين روز برگزاري هشتمين كنگره بينالمللي باروري و ناباروري «رويان» و سومين كنگره بينالمللي فنآوري سلولهاي بنيادي برگزار شد، از پنج تن از پژوهشگران خارجي شركتكننده در بخش بينالمللي جشنواره و سه پژوهشگر برگزيده بخش داخلي جشنواره تقدير شد.
در بخش بينالملل، در گروه ناباروري زنان، طرح «دكتر سيد محمد موذني»، استاديار گروه ايمونولوژي دانشكده پزشكي دانشگاه تربيت مدرس با عنوان «نقش سلولهاي دندريتيك در حاملگي»، در گروه ناباروري مردان، طرح «استاد رددانا پالو» از كشور هندوستان و از مدرسان دانشكده علوم زيستي دانشگاه حيدرآباد هند با عنوان «نقش سيكلوكسيژنازها در باروري مردان »، در گروه جنين شناسي، پژوهش «دكتر بجورن جوهانس ابك»، محقق برجسته مركز تحقيقاتي «روكورا» در نيوزيلند با عنوان «انتخاب هسته مناسب اهداء كننده، فعال سازي با به كارگيري اسپرم و تجمع جنيني، روش چند عاملي در بهبود شبيه سازي احشام»، در گروه ژنتيك، طرح «دكتر فرانسسكو دنتزر» از فرانسه (از محققان گروه ژنوم اينتگريتي) با عنوان «نقش آنزيم POLY(ADP-ribose)POLYMERASE-2 در حفظ تقسيم ميوزيك در مردان و توليد اسپرم» و در گروه سلولهاي بنيادي، پژوهش ارائه شده از سوي «دكتر شيگرو چيبا»، عضو هيات علمي گروه سلول درماني و طب پيوند دانشگاه و بيمارستان توكيو ژاپن با عنوان «نقش سيگنال رساني Notch در سلولهاي بنيادي خون ساز سالم و سرطاني، كاربرد باليني عوامل تغيير دهنده آن» به عنوان طرحهاي برتر تقدير شدند.
در بخش ملي نيز از «دكتر محمدابراهيم پارسا نژاد»، رييس گروه زنان و زايمان دانشگاه شيراز با طرح «روش جراحي سپتوم رحمي، سپتوم واژينال و واژن دو قلو»، «دكتر رامين رادپور» از اعضاي گروه ژنتيك پژوهشكده رويان با طرح «جهشهاي جديد ژنتيكي در مردان ايراني مبتلا به فقدان مادرزادي مجراي دفران» و «دكتر مهري آزاد بخت»، استاديار گروه بيولوژي دانشگاه رازي كرمانشاه با عنوان «مرگ سلولي در هم كشتي جنين با بافت قطبي و غير قطبي رحمي با استفاده از محيطهاي كشت متوالي » به عنوان رتبههاي برتر تقدير شد.
تعداد طرحهاي تحقيقاتي ارائه شده به هشتمين جشنواره بينالمللي تحقيقاتي رويان، 248 طرح بود كه 17 طرح از محققان داخلي و بقيه از سوي محققان 48 كشور خارجي به اين جشنواره بينالمللي ارائه شدهاند.
طرحهاي راه يافته به مرحله دوم داوري جشنواره در شش گروه سلولهاي بنيادي، زنان، ژنتيك، جنين شناسي، اپيدميولوژي و اندرولوژي ارزيابي شدند كه در نهايت پنج طرح در بخش بينالمللي و سه طرح در بخش ملي به عنوان پژوهشهاي برگزيده انتخاب شدند.ح/الف
١٧:٥٨ ١٧/٠٦/١٣٨٦