به همت پژوهشگران جهاددانشگاهي واحد استان سيستان و بلوچستان؛
پروژه مطالعاتي بررسي فون و فلور سواحل دريايي استان سيستان و بلوچستان پايان يافت
پروژه مطالعاتي بررسي فون و فلور سواحل دريايي استان سيستان و بلوچستان در منطقه چابهار به اتمام رسيد.
به گزارش روابط عمومي جهاددانشگاهي واحد استان سيستان و بلوچستان، به همت پژوهشگران اين واحد پس از 11 ماه فعاليت كار پروژه مذكور پايان يافته و نتايج نهائي آن جهت بهره برداري به اداره كل حفاظت محيط زيست اين استان ارائه شد.
عباس صفدري رئيس جهاددانشگاهي واحد سيستان و بلوچستان در بيان اهميت انجام پروژه اظهار داشت: سواحل استان سيستان و بلوچستان بدليل موقعيت جغرافيايي خاص خود داراي اكوسيستمهاي منحصر بفردي مي باشد كه اطلاع از وضعيت آنها نه تنها يك ضرورت بلكه وظيفه ملي است.
وي گفت: اين طرح با هدف گردآوري اطلاعات طرحهاي تحقيقاتي انجام شده مربوط به فون و فلور سواحل استان سيستان و بلوچستان شروع گرديد و حاصل آن گزارش جامع و مدوني است كه امروز در اختيار ماست و در اختيار مسئولين مربوطه قرار مي گيرد.
صفدري افزود: در ابتداي اين گزارش به معرفي اكوسيستمهاي مختلف موجود در منطقه پرداخته شده و سپس گونه هاي شناسائي شده در مناطق مربوطه معرفي گرديده اند و در فصل پاياني نيز جمع بندي كلي از اطلاعات حاصله آورده شده است. بدين ترتيب كه در جداولي گونه دو جنسهاي گروههاي مختلف مانند فيتوپلانكتونها، جلبكها، نرمتنان، سخت پوستان، ماهيان و پرندگاني كه در مناطق ساحلي استان شناسائي شده اند بصورت يكجا آورده شده است.
وي اضافه كرد:درياي عمان از شمال به كشورهاي ايران و پاكستان، از شرق به شبه جزيره دكن، از غرب به شبه جزيره عربستان منتهي مي شود و فقط از سمت جنوب به اقيانوس هند متصل است. كرانه هاي جنوبي ايران از تنگه هرمزتا بندر گواتر را شامل مي شود كه اين مسافت ثلث سواحل ايران را تشكيل مي دهد. طول درياي عمان از تنگه هرمز تا شبه جزيره دكن حدود 610 كيلومتر و ژرفاي آن در پيرامون خليج چابهار 3398 متر مي باشد كه هر چه به سمت غرب مي رويم عمق آن نيز كاهش مي يابد.ح/الف
١٧:٥٦ ٢١/٠٦/١٣٨٦