١٥:٥٩ ٠٥/٠٩/١٤٠٣
پژوهشي
محققان پژوهشكده فن‌آوري‌هاي نوين علوم پزشكي بررسي كردند؛
ارتباط ريز عناصر موجود در «سيمن» با ناباروري مردان

محققان پژوهشكده فن‌آوري‌هاي نوين علوم پزشكي جهاد دانشگاهي ــ ابن سينا در پژوهشي غلظت عناصر كمياب را در مايع مني (سيمن) مردان بارور و نابارور مقايسه و ارتباط آن عناصر را با ناباروري بررسي كردند.
به گزارش سرويس پژوهشي خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا)، غلظت عناصر كمياب در مايع مني مردان بارور و نابارور متفاوت بوده و ميزان غلظت اين عناصر در باروري مردان مؤثر است.
دكتر صدرالدين محمدي، متخصص بيوشيمي و عضو گروه فرآورده‌هاي تشخيص طبي پژوهشكده فن‌آوري‌هاي نوين علوم پزشكي جهاد دانشگاهي ــ ابن سينا اظهار داشت: هدف از اين گونه مطالعات، مقايسه غلظت عناصر كمياب در مايع مني (سيمن) مردان بارور و نابارور و بيان تاثير اين عناصر در باروري مردان مي‌باشد.
در اين بررسي، مشخص شد غلظت كلسيم در همه گروه‌هاي بارور و نابارور بيشتر از غلظت عناصر ديگر بوده و تاثير آن بر متيليتي اسپرم و القاء واكنش سلول جنسي در اسپرم پستانداران مي‌باشد.
دومين عنصري كه بعد از كلسيم از بيشترين غلظت در مايع مني برخوردار است، عنصر روي مي‌باشد كه همراه با منيزيم، اثرات تحريك كنندگي و مهار كنندگي بر حركت اسپرم اعمال مي‌كند.
مس به عنوان عنصري كه سميت زيادي بر اسپرم ايجاد مي‌كند در گروه‌هاي نابارور بيشتر از گروه‌هاي بارور گزارش شده است.
گفتني است ناباروري در مردان ممكن است با ناهنجاري‌هايي مثل انسداد اپيديديميس،‌اختلال ايمونولوژيكي و عفونت موضعي همراه باشد.
با توجه به اين كه در حال حاضر درك درستي از نقش فيزيوژيك عناصر كمياب و ارتباط آن با ناباروري وجود ندارد با پيشرفت تكنيك‌هاي مربوط به آناليز عناصر كمياب در سيمن و مايعات بيولوژيك ديگر، پژوهش‌ها در اين حوزه افزايش يافته است.ح/الف

١٢:٤١ ٢٥/٠٦/١٣٨٦
عناوين اصلي
معرفي جهاد دانشگاهي
تشکيلات جهاد دانشگاهي
اخبار جهاد دانشگاهي
انتشارات
اعضاء
نام کاربر
رمز عبور
نظر خواهي
کدامیک از فعالیت های جهاددانشگاهی در پیشبرد توسعه همه جانبه کشور موثرتر می باشند؟
تمامي حقوق متعلق به جهاد دانشگاهي مي باشد