به همت جهاد دانشگاهي ؛
ميزان شيوع مصرف مواد مخدر ، قرصهاي روانگردان و مشروبات الكلي در استان مركزي بررسي مي شود
طرح پژوهشي بررسي ميزان شيوع مصرف مواد مخدر ، قرصهاي روانگردان و مشروبات الكلي در ميان جوانان و نوجوان شهرهاي استان مركزي از سوي جهاد دانشگاهي واحد تربيت معلم اجرا مي شود.
به گزارش روابط عمومي جهاددانشگاهي واحد تربيت معلم ، ايرج فيضي ، رئیس جهاد دانشگاهي واحد تربيت معلم با اعلام اين خبر گفت : « گسترش مواد مخدر به يكي از مشكلات مبتلابه بيشتر كشورهاي جهان تبديل شده است و جنگ عليه مواد مخدر موضوعي مهم در سياست داخلي و برنامه هاي ملي كشورهاست. گسترش امكان دسترسي و مصرف مواد مخدر در جامعه، و به خصوص پايين آمدن ميانگين سن معتادان در سالهاي اخير، نگرانيهايي درباره شيوع اين پديده در ميان جوانان و نوجوانان ايجاد كرده است. عليرغم اهميت و حساسيت اين مساله و نيز عليرغم پيامد هاي بسيار زياد اقتصادي, اجتماعي, فرهنگي و ... آن ,اما متاسفانه كمتر پژوهش روشمند و دقيقي در زمينه شيوع شناسي اين مساله انجام شده است و اين ضعف به يك خلاء عمده در اين زمينه تبديل شده است و باعث شده كه واقعاً اطلاع دقيقي از ميزا ن شيوع اين مواد وجود نداشته باشد. »
وی درباره اهداف اصلي اين پژوهش گفت:« در سطح توصيفي اين پژوهش از نوع اكتشافي است و هدف اصلي آن اين است كه ميزان و ابعاد مصرف مواد مخدر و اعتياد در بين جوانان و نوجوانان شهرهای استان مرکزی و نيز نگرش آنان نسبت به موضوع را مشخص نمايد. در سطح تبييني پرسش اصلي اين است كه به چه دلايلي و تحت تاثير چه عواملي برخي از جوانان و نوجوانان به سوي استفاده و مصرف مواد مخدر و مشروبات الكلي روي ميآورند و يا معتاد ميشوند.»
وي در ادامه ميزان آشنايي جوانان و نوجوانان شهرهای استان مرکزی با انواع مواد مخدر و مشروبات الكلي و داروهاي روانگردان ، ميزان دسترسي آنان به انواع مواد مخدر و مشروبات الكلي و داروهاي روانگردان ، ميزان استفاده آنان از انواع مواد مخدر و مشروبات الكلي و داروهاي روانگردان ، سن آشنايي و استفاده آنان از مواد مخدر و مشروبات الكلي و داروهاي روانگردان ، نگرش جوانان و نوجوانان نسبت به مصرف مواد مخدر و پيامدهاي آن و زمينهها و شرايط مصرف مواد مخدر (خوابگاه، منزل دوستان و ...) را از اهداف ويژه اين طرح پژوهشي دانست.
وي در ادامه به اهداف كاربردي این طرح پژوهشی اشاره كرده و گفت : « شيوعشناسي مصرف مواد مخدر و مشروبات الكلي و داروهاي روانگردان ميتواند تصويري واقعي از وضعيت موجود را نشان دهد. اين امر در صورت بالا بودن ميزان شيوع نياز به برنامهريزي جديتر را نشان ميدهد و در صورت پايين بودن نيز ميتواند ضمن رفع نگرانيهاي بياساس، زمينه برنامهريزي براي جلوگيري از شيوع اين داروها را فراهم آورد. همچنين با شناسايي علل و عوامل موثر بر مصرف داروهاي روانگردان ميتوان گروههاي آسيب ديده، در معرض خطر گروههاي سالم را شناسايي كرد. اين امر منجر به تمركز برنامهريزي ها، متناسب با نيازها، شرايط و اقتضائات هر كدام از گروهها ميشود و نهايتاً با صرفهجويي در زمان و بودجه ميتواند دستيابي به نتيجه مطلوب را آسانتر و سريعتر نمايد.»
وي خاطر نشان كرد: « نتايج اين طرح هم ميتواند براي دستگاههاي مسئول و مرتبط (آموزش و پرورش، ستاد مبارزه با مواد مخدر و ...) و هم براي خانوادهها مفيد باشد.»ح/الف
١٠:٥٢ ٠١/٠٧/١٣٨٦