١٨:٣٣ ٠٥/٠٩/١٤٠٣
پژوهشي
عضوهيأت علمي جهاد دانشگاهي واحد علوم پزشكي تهران:
مبتلايان به سرطان پستان10 تا 49 درصد در معرض ابتلا به لنف ادم قرار دارند

عضوهيأت علمي جهاد دانشگاهي واحد علوم پزشكي تهران، با اشاره به ايجاد لنف ادم به دنبال اعمال جراحي سرطان پستان و تجمع مايع سرشار از پروتئين در بافت زير جلدي، گفت: مبتلايان به اين عارضه مي‌توانند جهت درمان و يا شركت در كلاس‌هاي آموزشي، به مركز بيماري‌هاي پستان جهاد دانشگاهي مراجعه كنند.
دكتر شهپر حقيقت در گفت وگو با خبرنگار بهداشت و درمان خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا) واحد علوم پزشكي تهران، گفت: بيماران مبتلا به سرطان پستان به دنبال ماستكتومي (برداشتن سينه)، تخليه غدد لنفاوي زير بغل و راديوتراپي پس از جراحي به دليل اختلال در تخليه لنف اندام فوقاني در محل بيماري، از 10 تا 49 درصد، در معرض ابتلا به لنف ادم قرار دارند.
وي گفت: ادم لنفي به صورت يك بيماري پيشرونده، موجب سنگيني، احساس درد، كاهش عملكرد بازوي مبتلا، عفونت‌هاي مكرر، ترومبوز وريدي و عوارض رواني اجتماعي شده و عليرغم عدم وجود درمان قطعي براي لنف ادم، روشهاي متعددي جهت كنترل آن پيشنهاد شده ‌است.
دكترحقيقت گفت: در روش‌هاي موثر براي كنترل لنف ادم به حركت درآوردن مايع تجمع يافته، به عنوان اولين قدم در درمان محسوب مي‌شود. براي به حركت درآوردن مايع لنف در بافت زيرجلدي از روش‌هايي مانند استفاده از آستين‌هاي كشي همراه با ورزش كردن، پمپ كردن مايع با استفاده از مانورهاي انجام شده با دست و يا دستگاه پمپ فشاري، استفاده مي‌شود.
وي روش درماني احتقان زدايي مختلط (CDT) را از روش‌هاي موفق در كنترل لنف ادم دانست و گفت: روش درماني احتقان زدايي مختلط، داراي چهار ركن اساسي از قبيل ماساژ دستي، بانداژ كم كش، آموزش مراقبت از عضو و ورزش‌هاي بازتواني است كه در دو فاز حاد و نگهدارنده ارائه مي‌شود. ميزان اثر اين روش در كاهش حجم بازوي مبتلا به لنف ادم، در مطالعات انجام شده، در فاز حاد بيماري حدود 40 تا 60 درصد گزارش شده است.
دكترحقيقت گفت: با توجه به سير روز افزون تشخيص و درمان سرطان پستان در كشور و در نتيجه افزايش بروز عارضه لنف ادم در اين بيماران، لزوم وجود كلينيكي جهت درمان مبتلايان به اين عارضه ضرورت دارد. در اين راستا، مركز بيماري‌هاي پستان جهاد دانشگاهي با كمك نيروهاي تخصصي آموزش ديده در مراكز معتبر مربوطه نسبت به راه‌اندازي و تجهيز اولين كلينيك لنف ادم در كشور اقدام كرده است.
وي درپايان توصيه كرد: مبتلايان به عارضه لنف ادم، مي‌توانند جهت درمان و يا شركت در كلاس‌هاي آموزشي به مركز بيماري‌هاي پستان جهاد دانشگاهي واقع در خيابان انقلاب، خيابان ابوريحان، خيابان شهيد نظري، مجتمع درماني تخصصي و فوق تخصصي جهاد دانشگاهي مراجعه كنند.ح/الف

١١:٢٠ ٠٨/٠٧/١٣٨٦
عناوين اصلي
معرفي جهاد دانشگاهي
تشکيلات جهاد دانشگاهي
اخبار جهاد دانشگاهي
انتشارات
اعضاء
نام کاربر
رمز عبور
نظر خواهي
کدامیک از فعالیت های جهاددانشگاهی در پیشبرد توسعه همه جانبه کشور موثرتر می باشند؟
تمامي حقوق متعلق به جهاد دانشگاهي مي باشد