با سخنراني رئيس جهاددانشگاهي؛
نخستين همايش كاربردهاي زيست فناوري در صنعت و معدن گشايش يافت
نخستين همايش كاربردهاي زيست فناوري در صنعت و معدن صبح امروز با حضور دكتر حميدرضا طيبي رئيس جهاددانشگاهي، اساتيد، پژوهشگران و دانشجويان در دانشگاه صنعتي شريف گشايش يافت.
به گزارش روابط عمومي جهاددانشگاهي، دكتر حميدرضا طيبي رئيس جهاددانشگاهي در اين همايش در سخناني با تاكيد بر اهميت توليد علم و فناوري در توسعه كشور گفت: توليد علم و فناوري بومي محور توسعه كشور است .
دكتر طيبي توسعه فناوري بومي را بهترين روش تامين نيازهاي جامعه عنوان كرد و تصريح نمود: هيچ كشوري فناوريهاي نوين و جديد دنيا را در اختيار ما نميگذارد بنابراين بايد بتوانيم توليد علم كنيم و يا زمينه انتقال تكنولوژيهاي روز دنيا را به داخل فراهم آوريم .
وي اتكا به درآمدهاي نفتي را عامل عقب ماندگي كشور عنوان كرد و افزود: كشورهايي كه به توانمنديهاي داخلي و فناوري بومي توجهي نميكنند و تنها به درآمدهاي منابع طبيعي سرشار خود وابسته هستند پيشرفت نميكنند.
رئيس جهاددانشگاهي با اشاره به خريد متعدد تكنولوژي هاي خارجي گفت: اگر نتوانيم به توليد فناوري بومي بپردازيم كارخانجات داخلي وابسته به تكنولوژي خارجي خيلي سريع بازده اقتصادي خود را از دست ميدهند.
عضو شوراي عالي انقلاب فرهنگي با اشاره به تفاوت قيمت تكنولوژي روز و مواد اوليه ، ارزانتر بودن توليدات نفتي را طبيعي دانست و خاطرنشان كرد: كشورهاي وابسته بايد با اتكاء به خود و نگاه به آينده به سوي توليد علم و فناوري بومي حركت كنند.
عضو شوراي عالي انقلاب فرهنگي با اشاره به تاكيدات رهبر معظم انقلاب درخصوص توليد علم يادآور شد: با توجه به عدم سرمايهگذاري بخش خصوصي در حوزه تحقيقات، دولت بايد از تحقيقات پايهاي حمايت كند.
دكتر طيبي در پايان كليد توسعه كشور را توليد علم و فناوري دانست و تصريح كرد: ما بايد با نگاه ويژه به آينده و برنامهريزي جامع در حوزه توليد دانش و فناوري بومي فاصله خود را با دنيا كم كنيم .
براساس اين گزارش، در مراسم افتتاحيه اين همايش همچنين مهندس ميرعلي اصغر زينالي رئيس پژوهشكده صنايع شيميايي جهاددانشگاهي و رئيس سمينار در سخناني با اشاره به روند برگزاري اين همايش گفت: از ميان صد مقاله ارسالي به دبيرخانه همايش، 20 مقاله به صورت سخنراني و بقيه به صورت پوستر و بروشور ارائه ميشود.
وي خاطرنشان ساخت: اين همايش با هدف آشنايي با محصولات و دستاوردهاي نوين زيست فناوري در دنيا و بررسي پيشرفتهاي داخلي در اجراي سند ملي زيست فناوري و همچنين چالشها و موانع توسعه كاربرد زيست فناوري در بخش صنعت و معدن برگزار ميشود.
زينالي در پايان افزود:كاربرد زيست فناوري در صنايع داروئي ، صنايع غذايي ، محيط زيست ، صنايع نفت و گاز، صنايع معدني ، شبيه سازي فرايندهاي زيست فناوري، نانوزيست فناوري، بيوانفورماتيك، بيوپليمر، بيوالكترونيك و بيومكانيك از جمله محورهاي اين همايش دو روزه است.
لازم به ذكر است، نخستين همايش كاربردهاي زيست فناوري در صنعت و معدن از سوي پژوهشكده صنايع شيميايي ايران و با همكاري وزارت صنايع و معادن، دانشگاه صنعتي شريف برگزار ميشود.
در اين همايش دو روزه سخنرانيهايي با موضوعات "روند بيوتكنولوژي پزشكي" ، "توليد دارو از كشف تا بازار"، "كاربرد بيوتكنولوژي در نفت، گاز و پتروشيمي"، "شبيه سازي فرايندهاي زيستي" و "نانوتكنولوژي پزشكي" از سوي صاحبنظران اين حوزه ارائه ميشود.
همچنين "كاربرد بيوتكنولوژي در صنايع شيميايي" ، "نانوبيوتكنولوژي" ، "كاربرد بيوتكنولوژي در محيط زيست" و "بيوانفورماتيك " از ديگر مقالات ارائه شده در اين همايش است.
گفتني است، اين همايش بعد از ظهر فردا با سخنراني دكترمعنوي معاون علوم زيستي دفتر همكاريهاي فناوري رياست جمهوري به كار خود پايان ميدهد.ح/الف
١٨:٠٣ ٢٥/٠٧/١٣٨٦