٢٠:٠١ ٠٥/٠٩/١٤٠٣
پژوهشي
در سمينار ميان رشته اي اعلام شد ؛
آسان ترين روش درمان ناباروري استفاده از رحم جايگزين است

سمينار ميان رشته‌اي رحم جايگزين صبح امروز طي مراسمي با حضور دكتر حميدرضا طيبي رييس جهاددانشگاهي، دكتر اميدوار رضايي رييس كميسيون بهداشت و درمان مجلس شوراي اسلامي و جمعي از اساتيد، صاحبنظران ، پژوهشگران و دانشجويان رشته‌هاي پزشكي ، علوم انساني در دانشگاه علوم پزشكي شهيد بهشتي آغاز به كار كرد.
به گزارش روابط عمومي جهاددانشگاهي، دكتر حميدرضا طيبي در مراسم افتتاحيه اين سمينار ميان رشته‌اي در سخناني با اشاره به نگرش دين به خلقت انسان گفت: قرآن به شان والاي  انساني ارج مي نهند  و بر حفظ و ارتقاء اين شان و منزلت تاكيد مي‌كند.
دكتر حميدرضا طيبي ورود به عرصه‌هاي نوين علم و فناوري را اصلي ترين مسووليت جهاددانشگاهي عنوان كرد و افزود: جهاددانشگاهي به توليد علم و فناوري هاي نوين و استفاده از دستاوردهاي آن اهتمام ويژه اي دارد  و كاوش علم و حركت در مرزهاي دانش را يك فريضه ديني مي‌داند .
رييس جهاددانشگاهي افزود: ما بايد همواره با مشعل مكتب و با تكيه بر دين و براساس اصل وحدت علم و دين و با توسل به حبل المتين الهي حركت كنيم .
دكتر طيبي در پايان با اظهار اميدواري نسبت به  تاثير سمينار رحم جايگزين بر نظام حقوقي و خدماتي بهداشتي جامعه گفت: ورود به حوزه‌هاي نوين پزشكي با پايبندي به اصول ديني بسيار مهم و امكان پذير است .
براساس اين گزارش، در اين مراسم همچنين دكتر اميدوار رضايي رييس كميسيون بهداشت و درمان مجلس شوراي اسلامي در سخناني با تاكيد بر اهميت دستيابي نظام اسلامي به عرصه‌هاي نوين علم و فناوري جهاني گفت:جهاددانشگاهي آثاروبركات زيادي رادر جهت اعتلاي جهاني نظام اسلامي ازخود به يادگار گذاشته است .
دكتر رضايي با بيان اينكه وظيفه سنگيني بر دوش مراكز پژوهشي كشور است، تصريح كرد: بايستي با ترسيم افق‌هاي 50 ساله و درازمدت در منطقه و جهان بدرخشيم.
وي با اشاره به پيشرفت كشور در عرصه سلامت و پزشكي گفت: هوش سرشار ايرانيان و رهنمودهاي ديني ، ناكامي‌ها و موانع را با ارائه راهكارهاي علمي و منطقي رفع مي‌كند.
دكتر رضايي ناباروري را از معضلات مهم سلامت عنوان كرد و خاطرنشان كرد: در خانواده‌اي كه معضل ناباروري وجود دارد، بسياري از ابعاد سلامت مانند سلامت روحي و اجتماعي زير سوال مي‌رود .
رييس كميسيون بهداشت و درمان مجلس شوراي اسلامي  از تدوين طرح يك فوريتي رحم جايگزين در مجلس شوراي اسلامي خبر داد و گفت: مجلس آماده پذيرش نقطه نظرات و پيشنهادات روانشناختي ، حقوقي، اخلاقي و پزشكي درخصوص رحم جايگزين است تا بتواند قانوني جامع تدوين و تصويب كند.
دكتر رضايي در پايان توسعه را نيازمند سلامت جامعه وانسان دانست و يادآورشد : سلامت محور بسياري از پيشرفت ها  است و براين اساس مجلس آماده حمايت همه جانبه از پژوهش هاي حقوقي، روانشناختي و پزشكي در حوزه سلامت است.
اين گزارش مي‌افزايد، در اين مراسم همچنين خانم دكتر اردلان مديركل سلامت خانواده و جمعيت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكي درسخناني اظهارداشت : همانطور كه باروري سالم اركان يك خانواده را تحكيم مي‌بخشد ناباروري هم مي‌تواند پايه هاي سلامت يك خانواده را ازهم بپاشد و خانواده ناسالم امنيت اجتماعي را زير سوال مي‌برد.
وي افزود : پيشنهاد وزارت بهداشت تدوين يك برنامه راهبردي منسجم است، وزارت بهداشت نمي‌تواند مجري تمام زمينه‌ها باشد اما مي تواند به عنوان ناظرو حامي مسائل پيش روي فناوري هاي نوين علوم پزشكي باشد.
وي  با تاكيد بر حفظ امنيت روحي و رواني انسان ادامه داد: بايد كاري كنيم كه علاوه بر واژه‌پردازي هاي تئوري، در عمل به هم فكر امنيت حقوقي و اجتماعي زناني باشيم كه از رحم آنها استفاده شده است.
دكتر اردلان افزود: پرداختن به زواياي اخلاقي رحم جايگزين ، حمايت از زن اهداكننده رحم جايگزين ، تدوين نظام حقوقي، تدوين استانداردهاي نظام ارائه خدمات ، راه اندازي بانك اطلاعاتي خصوصي و عمومي و راه اندازي و گسترش مراكز مشاوره از ديگر موضوعاتي است كه بايد مورد توجه قرار گيرد.
اين گزارش حاكيست ، در اين مراسم همچنين دكتر علي رضا زالي رييس دانشگاه علوم پزشكي شهيد بهشتي در سخناني ميان رشته اي بودن و انتخاب عبارت پرمفهوم «رحم جايگزين» را از ويژگي هاي مهم اين سمينار دو روزه عنوان كرد و با اشاره به تشابه رحم جايگزين با دايه گري گفت: رحم جايگزين يك نوع دايه گري است و از يك مدل سازي در آموزه‌هاي ديني برخوردار است .
دكتر زالي رحم جايگزين را مناسب ترين آسان ترين روش درمان ناباروري عنوان كرد و ادامه داد: رحم جايگزين نه تنها به ياري زوج هاي نابارور كه كمك به كساني است كه به دلايل پزشكي ديگر مانند سقط مكرر ، بيماريهاي سرايت كننده و شرايط دشوار ديگر نمي‌توانند صاحب فرزند بشوند.
وي ازفرهنگ غني مردم ايران در اهداي اعضا و حل مشكل همنوعان خود يادكرد و افزود: مبناي رحم جايگزين در دنيا اقتصادي و غيرانساني است، اما درايران با توجه به وجوه فرهنگ غني ايراني و فقه پويا مي‌تواند جايگاه انساني ممتازي بدست آورد.
رييس دانشگاه علوم پزشكي شهيد بهشتي همفكري فقها و مراجع ديني با دانشمندان و پزشكان را عامل پيشرفت‌هاي پزشكي در كشور عنوان كرد و گفت: اگر امروز مي توانيم در زمينه پيوند اعضا سرآمد جهان باشيم،  مديون فتواي امام هستيم و همچنين پيشرفت كشورمان درخصوص سلول‌هاي بنيادي مديون روشن بيني  فقهي علما بوده است .
همچنين در مراسم افتتاحيه اين سمينار دكتر محمد مهدي آخوندي رييس پژوهشكده ابن سينا در سخناني رحم جايگزين را يك مساله مذهبي در كشورهاي اسلامي و يك چالش اخلاقي در كشورهاي غيراسلامي دانست  و گفت: هدف از انتخاب بحث رحم جايگزين كمك به تدوين نظام حقوقي و خدمات درماني رحم جايگزين و آگاهي بخشي جامعه است .
دكتر آخوندي از تشكيل گروه حقوق زيستي در پژوهشكده ابن سينا خبر داد و گفت: با تشكيل اين گروه مسائل بين رشته‌اي مربوط به حوزه پزشكي بحث و بررسي مي‌شود.
وي از اجتماع انديشمندان حوزه‌هاي مختلف پزشكي و علوم انساني در اين سمينار خبر داد و گفت: در اين سمينار سعي مي‌شود مسائل مربوط به رحم جايگزين از زواياي گوناگون مورد چالش و بررسي قرار گيرد.
در اين مراسم همچنين دكترحبيب الله رحيمي معاون پژوهشي دانشگاه علامه طباطبايي در سخناني رحم جايگزين را از مباحث اخلاق زيستي عنوان كرد و گفت: رحم جايگزين مساله مهم زندگي امروز بشر است و تدوين يك ماده واحده ساده به تنهايي نمي‌تواند جوابگوي مسائل و معضلات آن باشد.
دكتر رحيمي افزود: قانون مربوط به رحم جايگزين بايد با توجه به جزئيات تدوين شود تا دادگاه ها به راحتي بتوانند راي قانوني صادر كنند.
در اين مراسم همچنين دكتر ميلاني فر در سخناني به ارائه گزارشي از روند برگزاري اين سمينار ميان رشته‌اي پرداخت و گفت: تشريح جنبه‌هاي روانشناختي ، جامعه شناختي، حقوقي، فلسفي، اخلاقي و پزشكي درماني رحم جايگزين و آگاهي جامعه هدف نهايي اين سمينار است .
دكتر ميلاني فر افزود: كاهش  مشكلات درمان و ايجاد بستر مناسب تنظيم رژيم حقوقي متناسب و آگاهي افرادي كه به نوعي درگير اين قضيه هستند از ديگر اهداف اين سمينار مي‌باشد.
لازم به ذكر است ، سمينار ميان رشته اي رحم جايگزين ، و با همكاري دانشكده حقوق و علوم سياسي دانشگاه علامه طباطبايي و دانشكده الهيات و فلسفه دانشگاه آزاد اسلامي واحد علوم و تحقيقات در محورهاي تشريح جنبه هاي مختلف مساله رحم جايگزين در حوزه‌هاي پزشكي، فقهي ، حقوقي، فلسفي – اخلاقي، جامعه شناختي و روان شناختي ،بررسي مشكلات طرف ‌هاي توافق، اصلاح باورها و نگرش‌ها ، ارائه راهكار مناسب جهت رفع مشكلات درمان و ايجاد بستر مناسب جهت تصويب قوانين و مقررات برگزار گرديد.
اين سمينار علمي در قالب پانل هاي  تخصصي فقهي ، پزشكي، فلسفي، روانشناسي ، جامعه شناسي ، حقوقي و مشترك برگزار گرديد و طي آن مقالات متعددي از جمله «جايگزيني رحم در حقوق ايران» ، «صحت قرارداد استفاده از رحم جايگزين »، «مادران ميانجي و حمايت اجتماعي» ،«بازانديشي خويشاوندي» ،« جايگزيني زهدان از منظره فلسفه حقوق» ،« چالشهاي اخلاقي و مذهبي پيرامون رحم جايگزين » ، «بررسي رحم جايگزين از منظر فقه » و «مشاوره و ارزيابي در جايگزيني رحمي » ارائه شد.
گفتني است ، اين سمينار دو روزه سوم آبان ماه به كار خود پايان داد.#

١٦:٥٠ ٠٢/٠٨/١٣٨٦
عناوين اصلي
معرفي جهاد دانشگاهي
تشکيلات جهاد دانشگاهي
اخبار جهاد دانشگاهي
انتشارات
اعضاء
نام کاربر
رمز عبور
نظر خواهي
کدامیک از فعالیت های جهاددانشگاهی در پیشبرد توسعه همه جانبه کشور موثرتر می باشند؟
تمامي حقوق متعلق به جهاد دانشگاهي مي باشد