٠٠:١٨ ٠٦/٠٩/١٤٠٣
پژوهشي
سمینار"درآمدی بر تحلیل گفتمان"در جهاددانشگاهی واحد آذربایجان شرقی برگزار شد

سمینار"در آمدی بر تحلیل گفتمان"با سخنراني سعید غریب خواجه ، مدیر گروه علوم اجتماعی جهاددانشگاهی واحد آذربایجان شرقی در این واحد برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی جهاددانشگاهی واحد آذربایجان شرقی،غریب خواجه در این سمینار که با حضور مدیران و اعضای هیئت علمی این واحد برگزار شد، گفت : مسأله اساسی در علوم پیدا کردن face ها (واقعیت ها ) است و در علوم انسانی پیدا کردن واقعیت ها سخت تر از علوم دقیقه است .
وي ادامه داد:بنا براین تحولات رخ داده در فلسفه قرن بیستم باعث شد تا علوم دقیقه زیر دست علوم انسانی قرار گیرد و این از طریق جایگزینی معنا به جای face اتفاق می افتد . از زمانی که زبان جایگاه فلسفی پیدا کرد ، در علم و علوم انسانی انقلابی شکل می گیرد .بنا براین فلسفه ای که بدنبال روبرو کردن ذهن با جهان بود ، به دنبال رو به رو کردن ذهن با زبان است .لذا ما در تحلیل گفتمان و تحقیقات کیفی بدنبال تولید بصیرت در معناها هستیم .
وي در تعریف تحلیل گفتمان اظهار داشت:در تحلیل گفتمان ( Discourse Analysis) ما متن ، زبان، سخن و .... را به منزله یک رویداد ارتباطی تلقی می کنبم که علاوه بر صورت زبان که یک کلام و اطلاعاتی را منتقل می کند این نکته نیز مد نظر است که چه کسی ، چرا و چه زمانی از آن استفاده می کند .
وي يادآور شد:لذا هدف از تحلیل گفتمان عبارت از جستجوی نظام باورها ، مطالعه خلاقیت معطوف به انعکاس باورها در ساختار زبان ،توجه به ساختارمندی متن با ملاحظه مخاطب، مطالعه گفتمان به مثابه یک فرآیند تعاملی و تحلیل گفتمان از نقطه نظر کاربست ها است.ح/الف

١٧:١٥ ١٠/٠٩/١٣٨٦
عناوين اصلي
معرفي جهاد دانشگاهي
تشکيلات جهاد دانشگاهي
اخبار جهاد دانشگاهي
انتشارات
اعضاء
نام کاربر
رمز عبور
نظر خواهي
کدامیک از فعالیت های جهاددانشگاهی در پیشبرد توسعه همه جانبه کشور موثرتر می باشند؟
تمامي حقوق متعلق به جهاد دانشگاهي مي باشد