٠١:٥٨ ٠٦/٠٩/١٤٠٣
پژوهشي
همايش « نفت، قدرت و امنيت» در دانشگاه شهيدبهشتي برگزار شد

به مناسبت هفته بسيج همايش نفت ، قدرت و امنيت با همكاري پژوهشكده علوم انساني و اجتماعي جهاد دانشگاهي ، مؤسسه بين المللي مطالعات انرژي و قطب علمي خاورميانه و جهاني شدن دانشگاه شهيد بهشتي برگزار شد.
به گزارش گروه دريافت خبرخبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا) در اين همايش كه به بررسي موردي نفت و جنگ ايران و عراق با رويكرد تجربه گذشته ، راهبرد آينده پرداخته شد ، مهندس ضيغمي مديرعامل شركت نفت مناطق مركزي ايران با اشاره به اهميت جزيره خارك بعنوان مهمترين مركز صادرات نفت ايران و ورود فرآورده هاي نفتي به كشور ،اظهار داشت:در زمان جنگ دشمن با بسيج تمامي امكانات از جمله تهيه ماكت جزيره با استفاده از نقشه‌هاي ماهواره‌اي و نيز بكارگيري تجهيزات پيشرفته نظامي در صدد بود با حمله به اين جزيره و انهدام تأسيسات نفتي صادرات نفت ايران را متوقف كند.
وي افزود: بيشترين حملات دشمن در سال 64 صورت گرفت و در يكي از اين حملات با كاهش 2ميليوني توليد نفت در روز مواجه شديم.
وي خاطرنشان كرد: عليرغم حملات مكرر دشمن، نيروهاي صنعت نفت در كنار نظاميان و نيروهاي مردمي به محض بروز آتش سوزي با ايثارگري تمام و مواجهه با خطرات جاني اقدام به مهار آتش و بازسازي مجدد تأسيسات مي‌كردند.
مهندس ضيغمي انسجام ميان نيروهاي مختلف را در سرپا نگه داشتن جزيره و استمرار صدور نفت انكار ناپذير دانست و اظهار داشت: ما در تمام مدتي كه دشمن عمده توان خود را روي قطع شريان نفتي متمركز كرده بود ، با تكيه بر نيروي ايمان و با استفاده از امكانات موجود و با حداكثر تلاش پس از هر حمله به بازسازي مجدد تأسيسات اقدام و بلافاصله به بارگيري نفتكش‌هاي خارجي اقدام مي‌كرديم، كاري كه از عهده كشورهاي غربي هم بر نمي‌آمد.
سخنران بعدي اين همايش مهندس آقايي، رييس موسسه بين المللي مطالعات انرژي بود كه با اشاره به توليد 6 ميليون بشكه نفت در سال 1352 كه به وسيله شركت‌هاي چند مليتي استخراج مي‌شد،اظهار داشت: پس از پيروزي انقلاب، سياست نظام بر اين شد كه در صدد صيانت از مخازن نفتي برآيد و بر اين اساس ميزان توليد به 800/ 4 بشكه در روز رسيد.
وي هدف دشمن از حمله به تأسيسات نفتي را علاوه بر قطع صادرات ايجاد نارضايتي در مردم دانست و افزود: حملات دشمن به مخازن نفتي محدود نمي‌شد و پالايشگاه‌هاي كشور را نيز در برمي گرفت.
آقايي در ادامه گفت: دوران جنگ برهه بسيار اساسي بود كه تجربيات ارزشمندي براي ما در پي داشت.
وي با تأكيد بر اهميت مديريت در زمان بحران، خاطر نشان كرد: ما در زمان جنگ يك روز صادرات را از دست نداديم، از توليد كاسته شد و بازسازي‌ها ركورد به يادماندني بر جاي گذاشت و ما تهديدها را تبديل به فرصت كرديم.
در پايان همايش مدير گروه علوم سياسي و روابط بين الملل پژوهشكده علوم انساني و اجتماعي جهاد دانشگاهي گزارشي از فعاليت‌هاي اين پژوهشكده در زمينه موضوع همايش و به ويژه مستندسازي تجربيات مديريتي زمان جنگ در صنعت نفت ارائه نمود.
گفتني است،
در حاشيه اين همايش نمايشگاهي از دستاوردهاي علمي ـ پژوهشي و انتشاراتي مشاركت كنندگان برگزار شد.ح/الف
 
 

١٥:٤٥ ٢٦/٠٩/١٣٨٦
عناوين اصلي
معرفي جهاد دانشگاهي
تشکيلات جهاد دانشگاهي
اخبار جهاد دانشگاهي
انتشارات
اعضاء
نام کاربر
رمز عبور
نظر خواهي
کدامیک از فعالیت های جهاددانشگاهی در پیشبرد توسعه همه جانبه کشور موثرتر می باشند؟
تمامي حقوق متعلق به جهاد دانشگاهي مي باشد