مديرعامل بانک خون بندناف پژوهشکده «رويان»:
دفاتر بانک خون بندناف پژوهشکده در مراكز10 استان راهاندازي مي شود
بانک خون بندناف پژوهشکده «رويان» جهاد دانشگاهي به منظور فراهم آوري امکانات بهرهگيري از سلولهاي بنيادي خون بندناف در شهرستانها، 10 دفتر را در مراکز استانها راهاندازي ميکند.
دکتر مرتضي ضرابي، مديرعامل بانک خون بند ناف پژوهشکده رويان جهاد دانشگاهي در گفتوگو با خبرنگار «بهداشت و درمان» خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا) واحد علوم پزشکي ايران ضمن اعلام اين خبر گفت: وظيفه دفاتر استاني بانک خون بندناف، ثبت نام از خانوادههاي متقاضي، خونگيري و جمعآوري نمونه خون و ارسال آن به مرکز بانک خون بندناف در تهران است.
وي با اشاره به اينکه در نظر است تا اين مراكز در 10 استان شامل خراسان رضوي، خوزستان، فارس، کرمان، يزد، کردستان، کرمانشاه، قزوين، همدان و زنجان راه اندازي شود، افزود: پيش از اين لازم بود تا خانوادههاي داوطلب شهرستاني با مراجعه به تهران در بانک خون بندناف پژوهشکده رويان ثبت نام كرده و پس از جمعآوري نمونه، خون را به اين مرکز انتقال دهند اما با تمهيدات اتخاذ شده خانوادههاي شهرستاني نيز مي توانند با مراجعه به مراکز استاني نسبت به ثبت نام و انجام پروسه جمع آوري خون بندناف نوزادان خود اقدام كنند.
دکتر ضرابي مدت حمل خون را از زمان نمونه گيري تا انتقال به تانکهاي فريز خون بندناف، 20 ساعت عنوان کرد و ادامه داد: در حال حاضر در ترمينالها و فرودگاهها نيز دفاتري به منظور تحويل نمونه خون جمعآوري شده از شهرستانها موجود است.
وي در خصوص ضرورت حضور پزشکان يا کارشناسان آموزش ديده جهت جمع آوري خون بندناف در هنگام تولد گفت: جمع آوري نمونه خون بندناف توسط پزشک زايمان امکان پذير است و در صورت توافق خانواده ها انجام ميشود همچنين در صورت نياز کارشناسان آموزش ديده اين مراکز در زمان زايمان، پس از حضور در هنگام تولد نوزاد ، خون بندناف را جمع آوري کرده و به بانک خون بندناف انتقال مي دهند.
دکتر ضرابي به حضور کارشناسان آموزش ديده در مراکز استاني اشاره کرده و ادامه داد: در حال حاضر در تمام بيمارستانها پروسه جمعآوري خون بندناف در هنگام تولد به راحتي انجام مي شود و در نظر است تا جهت تسهيل هر چه بيشتر اين امر، تفاهم نامهاي نيز با برخي از بيمارستانها تنظيم شود.ح/الف
١٧:٢٥ ٠٤/١٠/١٣٨٦