٠٥:١٢ ٠٦/٠٩/١٤٠٣
پژوهشي

با حضور پژوهشگران داخلي و خارجي؛
چهارمين كنگره آسيايي "بهداشت خانواده"برگزار شد

چهارمين كنگره آسيايي "بهداشت خانواده" به همت جهاددانشگاهي واحد علوم پزشكي ايران 15 دي ماه طي مراسمي در سالن همايش‌هاي بين‌المللي رازي تهران آغاز به كار كرد.
به گزارش روابط عمومي جهاددانشگاهي، در اين مراسم كه با حضور دكتر حميدرضا طيبي رييس جهاددانشگاهي، دكتر عليرضا مرندي، دكتر حسين ملك افضلي و جمع كثيري از پژوهشگران، اساتيد و صاحب‌نظران حوزه بهداشت و سلامت برگزار شد، دكتر محمدصادق حاجي تاروردي معاون پژوهش و فناوري جهاددانشگاهي در سخناني با گراميداشت ياد و خاطره جهادگر فقيد زنده ياد دكتر سعيد كاظمي آشتياني اظهار داشت: وي مديري توانمند و خستگي ناپذير بود كه در راستاي تحقق اهداف انقلاب اسلامي در زمينه توليد علم و دانش و ايجاد خودباوري و تحقق شعار "اگر بخواهيم مي‌توانيم" با تمام وجود خود گام برداشت.
وي در ادامه افزود: جامعه ما بدون علم و دانش و فناوري مبتني بر فرهنگ اسلامي– ملي نمي‌تواند به اقتدار، توسعه و پيشرفت پايدار دست يابد و برهمين اساس مسؤولان نظام به ويژه رهبر معظم انقلاب براين مساله تاكيد دارند.
دكتر حاجي تاروردي با بيان اينكه اين كنگره و تكريم پژوهشگران عرصه سلامت و بهداشت خانواده براساس اهميت جايگاه خانواده شكل گرفته است، خاطرنشان كرد: تكريم خانواده به معناي تكريم مقام شامخ انسان و نگاه عميق به جامعه انساني است و آنچه امروز شاهد آن هستيم انتخاب اين موضوع به عنوان يك سرفصل در تحقيقات حوزه بهداشت و سلامت است تا محققان بتوانند به ابعاد مختلف آن پرداخته و سلامت خانواده را كه تضمين كننده سلامت اجتماع است، بيش از پيش مدنظر قرار دهند.
معاون پژوهش و فناوري جهاددانشگاهي در ادامه با اشاره به نقش زنده‌ياد دكتر كاظمي آشتياني در ايجاد ارتباط بين بخش خصوصي و تحقيقات مورد نياز جامعه در اين كنگره ، تصريح كرد: بهره‌گيري از بخش خصوصي براي حمايت از اين حركت علمي و استفاده از نتايج كنگره در جامعه و ترغيب و تشويق پژوهشگران عرصه بهداشت و سلامت براي مشاركت در اين رويداد علمي در نوع خود كم‌نظير است.
وي در پايان گفت: جهاددانشگاهي همواره تلاش نموده تا بتواند به چالش‌ها و معضلاتي كه در حوزه‌هاي سلامت، صنعت و علوم انساني جامعه وجود دارد با رويكردهاي پژوهشي و تخصصي به بهترين شكل پاسخ دهد و برگزاري همايش‌ها و جشنواره‌هاي علمي از جمله اقداماتي است كه مي‌تواند به اين مهم كمك كند.
براساس اين گزارش، در ادامه اين مراسم دكتر سيد ابوالحسن شاهزاده فاضلي رييس جشنواره آسيايي بهداشت خانواده در سخناني گفت: تشويق و ترغيب محققان در حوزه بهداشت خانواده و گرايش به پژوهش‌هاي كاربردي، ايجاد ارتباط ميان پژوهشگران داخلي و خارجي، ارتقاء سطح آگاهي‌هاي عمومي، ايجاد زمينه براي استفاده از تجربيات علمي و پژوهشي كشورهاي شركت‌كننده و ارايه الگويي نوين از مشاركت بخش خصوصي در فعاليت هاي علمي و تحقيقاتي از مهمترين اهداف اين كنگره است .
وي به حضور محققان 15 كشور آسيايي و دو كشور آفريقايي در اين كنگره اشاره و خاطرنشان كرد: از ميان 559 مقاله ارسالي به دبيرخانه كنگره، 402 اثر به پژوهشگران داخلي و 157 مقاله به محققان ساير كشورها اختصاص داشت كه پس از سه مرحله داوري نفرات برگزيده مشخص شدند.
رييس جهاددانشگاهي واحد علوم پزشكي ايران در پايان از پژوهشكده رويان جهاددانشگاهي ، انجمن سلامت و تنظيم خانواده، انجمن تغذيه با شير مادر، انجمن تغذيه و سلامت و دفتر جمعيت سازمان ملل در جمهوري اسلامي ايران كه در برگزاري اين كنگره با جهاددانشگاهي و شركت پاكنام همكاري نمودند، قدرداني كرد.
در ادامه اين مراسم ، دكتر حسين ملك افضلي رييس چهارمين كنگره آسيايي بهداشت خانواده اظهار داشت: در اين همايش 75 مقاله علمي در قالب 8 پانل تخصصي در محورهايي همچون حاملگي ناخواسته، تغذيه و سلامت خانواده ، رفتارهاي پرخطر جنسي، مسايل رواني و اجتماعي ناباروري ، مشكلات سلامت در زنان ميانسال ، بهداشت روان و خانواده ، اعتياد و ايدز در خانواده ارايه مي‌شود.
وي به برگزاري سه كارگاه تخصصي «شير مادر» ، «بهداشت بلوغ و مشاوره » و «تغذيه» در اين كنگره اشاره نمود و خاطرنشان ساخت: خوشبختانه پس از پيروزي انقلاب اسلامي اقدامات بزرگي در عرصه سلامت و بهداشت خانواده انجام شده و شاخص‌هاي موجود همواره ارتقا يافته است .
دكتر ملك افضلي، پرداختن به موضوعات متنوع و موردنياز جامعه، بهره‌گيري از بهترين اساتيد و متخصصان و مشاركت عمومي گسترده را سه ويژگي مهم اين كنگره عنوان كرد و افزود: در فرهنگ ديني و ملي ما تشكيل خانواده نقطه عطفي در تكامل انسان است كه منجر به آرامش ، رفاه و بهداشت روان مي‌شود و در كنار اين مساله، سلامت نيز از جايگاه رفيع و ارزشمندي برخوردار است و در آموزه‌هاي ديني ما توجه ويژه‌اي به آن شده است .
وي در خاتمه با گراميداشت شخصيت دانشمند جهادگر دكتر كاظمي آشتياني اظهار اميدواري كرد نتايج و دستاوردهاي اين كنگره علمي بتواند به ارتقاء سلامت خانواده و جامعه كمك كند.
گفتني است، در پايان اين مراسم چينگ چي چي از كشور تايوان ، محمدحسن افتخاري از جمهوري اسلامي ايران، محمد موليك از بنگلادش و نرگس ايزدي از ايران به عنوان نفرات برگزيده جشنواره مورد تقدير قرار گرفتند، ضمن اينكه تنديس ويژه جشنواره نيز به پدر دانشمند جهادگر زنده ياد دكتر كاظمي آشتياني اعطا شد.
خاطرنشان مي‌كند، اين كنگره بين المللي عصر فردا درتهران به كار خود پايان مي‌دهد.ح/الف

١٦:٤١ ١٦/١٠/١٣٨٦
عناوين اصلي
معرفي جهاد دانشگاهي
تشکيلات جهاد دانشگاهي
اخبار جهاد دانشگاهي
انتشارات
اعضاء
نام کاربر
رمز عبور
نظر خواهي
کدامیک از فعالیت های جهاددانشگاهی در پیشبرد توسعه همه جانبه کشور موثرتر می باشند؟
تمامي حقوق متعلق به جهاد دانشگاهي مي باشد