به قلم يكي از 10 دانشگر برتر جهان صورت گرفت:
گزارش بزرگترين مجله علمي دنيا درباره تحقيقات سلولهاي بنيادي و كنگره بينالمللي رويان
دكتر يانيش، استاد برجسته آمريكايي و يكي از 10 دانشمند برتر جهان، طي مقالهاي در مجله علمي «نيچر» با تمجيد از موفقيتهاي پژوهشگران ايراني در حوزه سلولهاي بنيادي از عدم امكان ويزا به دانشمندان ايراني براي شركت در مجامع علمي آمريكا و اندك بودن همكاريهاي علمي آمريكا با ايران در مقايسه با اروپا انتقاد و جامعه علمي را به مبارزه با روند كنوني و تلاش در جهت تغيير آن فراخواند.
به گزارش سرويس علمي خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا)، مجله «نيچر» با ضريب تاثير 6/26 يكي از مجلات معتبر علمي دنيا و از قديميترين آنهاست كه مقالاتي كه در آن چاپ ميشود داراي نوآوري بالا بوده و بعدها منشا اثري در علم به صورت فراگير دارند و چاپ مقاله در اين مجله براي دانشمندان يك افتخار و اعتبار بزرگ است.
رادلف يانيش، عضو موسسه تحقيقاتي Whitehead است و زمينه مطالعاتي وي دستكاري و كنترل تجلي ژنهاست.
وي داراي صدها مقاله است كه تنها در سال 2007 تاكنون 8 مقاله در مجلات بسيار معتبري همچون نيچر و سل به چاپ رسانده و به تازگي موفق به تمايز سلولهاي فيبروبلاست پوستي موش به سلولهاي بنيادي جنيني شد.
مجله نيوزويك در آخرين ارزيابي از دانشمندان جهان او را يكي از 10 دانشمند برتر جهان معرفي كرده است
استاد يانيش، شهريور گذشته ميهمان و سخنران مدعو هشتمين كنگره و جشنواره بينالمللي رويان بود كه از سوي پژوهشكده رويان جهاد دانشگاهي برگزار شد.
او در هنگام اقامت در ايران به شدت تحت تاثير قرار گرفته و پس از بازگشت به كشور آمريكا در مقالهاي در مجله نيچر جنبههاي مختلف سفر به ايران و شركت در كنگره و بازديد از پژوهشكده رويان را بيان كرده است.
او در اين مقاله مي نويسد: «روزي كه مي خواستم به ايران بيايم همه همكاران من را از اين كار منع كرده و ايران را مكاني نا امن توصيف كرده بودند كه حاصل تبليغات مسموم بوده است.»
يانيش ميگويد: «وقتي به ايران آمدم از سفر توريستي يكي از شهرهاي بزرگ آمريكا بيشتر احساس امنيت ميكردم. در ايران چيزي نديدم مگر اشتياق به علم و مهماننوازي.»
وي در ادامه مقالهاش به وضعيت پژوهشهاي سلولهاي بنيادي در ايران پرداخته و ضمن اظهار خوشحالي از حمايت مسئولان عالي نظام از پژوهش، موانع پژوهش در ايران كه ناشي از تحريمهاي آمريكا و بعضا جامعه اروپاست را تحليل كرده است.
اين دانشگر برجسته با اظهار تاسف از وضعيت پيش آمده در اثر تحريمها و تبليغات نادرست، عدم اعطاي ويزا به دانشمندان ايراني براي شركت در محافل علمي آمريكايي و نيز اندك بودن همكاريهاي علمي آمريكا با ايران در مقايسه با اروپا را به ضرر همه مردم دانسته و جامعه علمي را دعوت به تغيير و مبارزه با روند كنوني كرده است.
در اين مقاله كه مزين به عكس او به همراه دكتر بهاروند و محققان زن رويان با حجاب اسلامي و نيز عكسي از مسجد شيخ لطف الله اصفهان است، گزارشي كامل از كنگره و تحقيقات پژوهشكده رويان جهاد دانشگاهي آورده شده است.ح/الف
١٤:٤٥ ٠١/١١/١٣٨٦