ارائه مقاله پژوهشگران جهاددانشگاهي در همايش انجمن علمي ريخته گري و انجمن مهندسين مواد و متالورژي
مقاله پژوهشگران گروه پژوهشي متالورژي پژوهشكده توسعه تكنولوژي جهاددانشگاهي در همايش مشترك نوزدهمين سمينار انجمن علمي ريخته گري ايران و يازدهمين كنگره سالانة انجمن مهندسين مواد و متالورژي ايران ارائه شد.
به گزارش روابط عمومي پژوهشكده توسعه تكنولوژي جهاددانشگاهي،اين مقاله با عنوان «مروري بر فناوري انجماد سريع» حاصل تلاش رضا بختياري و دكتر علي جزايري قره باغ از اعضاي پژوهشكده توسعه تكنولوژي است كه اوايل آبانماه سالجاري در انجمن علمي ريخته گري و انجمن مهندسين مواد و متالورژي به صورت پوستر ارائه شده است.
گفتني است،فناوري انجماد سريع روشي نسبتاً جديد براي فرآوري مواد فلزي و توليد محصولاتي با مشخصات ويژه و منحصر به فرد از جمله آلياژهاي آمورف و نانو بلوري و سوپر آلياژهاي پايه نيكل مي باشد.
گسترش روز افزون دامنه كاربردهاي صنعتي محصولات فرآوري شده با اين فناوري، علي الخصوص در صنايع با تكنولوژي بالا، ضرورت كسب دانش فني و توجه ويژه به بومي سازي اين فناوري را ايجاب مي كند.
در اين راستا گردآوري اطلاعات جامعي در رابطه با انواع فناوريها، آلياژها و كاربردهاي صنعتي آنها مي تواند مفيد باشد كه در مقاله حاضر، به طور خلاصه بيان شده است. در فرآيند ذوب ريسي با ديسك مبرد كه از متداولترين و كارآمد ترين روش هاي فن آوري انجماد سريع ميباشد، سرعت سرد شدن مذاب در محدوده ۱۰۶Ï(۵-۱) Ks -1 قرار دارد و از آنجائيكه اين فرايند براي توليد حسگرهاي مغناطيسي آمورف در گروه پژوهشي متالورژي پژوهشكده توسعه تكنولوژي جهاددانشگاهي بكار گرفته شده و دانش فني آن كسب شده است، در اين مقاله بطور كامل تري ارائه شده است.ح/الف
١٦:٠٠ ٠١/١١/١٣٨٦