٠٧:٥٤ ٠٦/٠٩/١٤٠٣
پژوهشي
به همت جهاددانشگاهي واحد كردستان؛
سمينار تخصصي راهكار هاي مقابله با قاچاق فرآورده هاي نفتي در دانشگاه كردستان برگزار شد

به همت جهاددانشگاهي واحد كردستان سمينار تخصصي راهكار هاي مقابله با قاچاق فرآورده هاي نفتي در دانشگاه كردستان برگزار شد.
به گزارش روابط عمومي جهاددانشگاهي واحد استان كردستان،در اين سمينار سرهنگ كاظمي‌نژاد، معاون اجتماعي فرماندهي نيروي انتظامي‌ كردستان، گفت:به طور كلي هر جا عدم تعادل نسبي بين قيمت‌ها در دو سوي مرز وجود داشته باشد خود به خود زمينه قاچاق ايجاد مي‌شود. يعني به طور مثال وقتي قيمت بنزين در يك طرف مرز هر ليتر100 تومان باشد و در طرف ديگر يك‌هزار تومان، در اين صورت پديده قاچاق طبيعي است.
وي با بيان اين كه در بحث مقابله و كنترل قاچاق، به صفر رساندن قاچاق در تمام دنيا محال است، تصريح كرد: با وجود برخورد پليس با قاچاق و تمام كشفيات و دستگيري‌ها، متاسفانه در كاهش قاچاق سوخت توفيقي حاصل نشد، تا اين كه بحث سهميه‌بندي بنزين به وجود آمد و قاچاق بنزين به شدت كاهش پيدا كرد.
كاظمي‌نژاد اظهار كرد:‌ مقابله پليسي صرف با اين موضوع نتيجه‌اي ندارد و ما بايد زمينه‌هاي قاچاق را از بين ببريم.
معاون اجتماعي فرماندهي نيروي انتظامي ‌كردستان گفت: بايد بحث اشتغال‌زايي را جدي بگيريم، اگر مشكل بيكاري و شغل در مناطق مرزي به طور كامل حل شود، كسي قاچاق نمي‌كند.
وي با اشاره به اين كه بيشتر قاچاقچيان از افراد بيكار جامعه هستند،ادامه داد: اگر زمينه‌هاي اشتغال را در شهرهاي مرزي فراهم كنيم، جوانان كمتر به سوي قاچاق خواهند رفت.
در ادامه اين مراسم، مهندس جوهري، معاون برنامه‌ريزي شركت پخش فرآورده‌هاي نفتي استان كردستان نيز با تاكيد بر عدم تناسب قيمت در دو سوي مرز، گفت: تفاوت قيمت زيادي كه بين ما و كشور همسايه وجود دارد، يكي از علل وجود قاچاق مواد سوختي است.
وي افزود: نرخ فرآورده‌هاي نفتي در كشور ما ثابت است، يعني اگر در پايتخت ما بنزين هر ليتر 100 تومان باشد در منطقه صفر مرزي باشماق هم 100 تومان عرضه مي‌شود كه اين امر، اين فرآورده را با قيمت مناسبي در اختيار قاچاقچي قرار مي‌دهد.
معاون برنامه‌ريزي شركت پخش فرآورده‌هاي نفتي استان كردستان در ادامه افزود: تا دهه مبارك فجر جايگاه‌ مرزي باشماق راه‌اندازي و فرآورده‌هاي نفتي با قيمت تمام شده FOB عرضه خواهد شد.
جوهري اظهار كرد: سال گذشته با توجه به افزايش مساله قاچاق سوخت و با اجازه‌ از وزارت نفت، به همراه اكيپي از روساي شركت پخش فرآورده‌هاي نفتي شهرستان‌هاي استان، مذاكرات غيررسمي‌ با مسوولان كردستان عراق داشتيم و در اين مذاكرات و گفت‌وگو‌ها متوجه شديم كه مساله قاچاق به نفع آنهاست و آنها از ورود فرآورده‌هاي نفتي جلوگيري نمي‌كنند.
وي در ادامه بيان كرد:‌ما براي جلوگيري از اين مساله اقدام به راه‌اندازي جايگاه‌هاي عرضه فرآورده‌هاي نفتي در نقاط مرزي كرديم تا دست واسطه‌ها را از اين وسط كوتاه و فرآورده‌ها را به طور مستقيم و با قيمت تمام شده در اختيار كردستان عراق قرار دهيم.
معاون برنامه‌ريزي شركت پخش فرآورده‌هاي نفتي كردستان گفت: يكي از راه‌هاي جلوگيري از قاچاق سوخت نصب دستگاه CPS بر روي نفت‌كش‌ها است كه توسط اين دستگاه مي‌توان براحتي نفت‌كش را كنترل كرد.ح/الف

١٢:٢١ ١٧/١١/١٣٨٦
عناوين اصلي
معرفي جهاد دانشگاهي
تشکيلات جهاد دانشگاهي
اخبار جهاد دانشگاهي
انتشارات
اعضاء
نام کاربر
رمز عبور
نظر خواهي
کدامیک از فعالیت های جهاددانشگاهی در پیشبرد توسعه همه جانبه کشور موثرتر می باشند؟
تمامي حقوق متعلق به جهاد دانشگاهي مي باشد