رئیس جهاددانشگاهی:
كاربردي كردن علوم و تجاري سازي آن سخت ترين مرحله چرخه تولید علم است
رئیس جهاددانشگاهی در اولین نشست از سلسله نشست هاي تخصصی توسعه فناوري گفت: در چرخه ي توليد علم تا تجاري سازي، بحث «توليد علم و فناوري» آسان ترين كار و «كاربردي كردن علوم و تجاري سازي آن» سخت ترين كار است.
به گزارش روابط عمومي جهاددانشگاهي واحد صنعتي شريف،دكتر طيبي در این نشست که با حضور مدیران و صاحبنظرانی در حوزه توسعه فناوری سخن می گفت،با اشاره به اينكه تاكنون بيشترين توليد تكنولوژي بومي،در جهاددانشگاهي انجام شده است،گفت:تلاش بي وقفه ي جهاددانشگاهي براي كاربردي كردن علم و فناوري يكي از وجوه تمايز جهاددانشگاهی با سایر نهادهاست و با توجه به اين كه وابستگي جهاددانشگاهی به بودجه دولتي كمتر از 20 درصد است، این موضوع باعث شده به طور طبيعي تمام كارهايي كه در حوزه هاي مختلف انجام مي شود جنبه كاملا كاربردي داشته باشد و در قالب قرارداد انجام شود كه اين نوع فعالیت اکنون به یک فرهنگ تبديل شده كه فرهنگ بسيار ارزشمندي است.
وی عدم وجود ساختارها و قوانين مناسب براي حمايت از كاربردي كردن علم و فناوري، عدم خودباوري مديران داخلي و شيطنت خارجي ها در راه دستيابي به فناوري هاي پيشرفته را از مشكلات اساسي اين حوزه عنوان كرد.
رئيس جهاددانشگاهي با ضروري دانستن وجود ساختارهاي مناسب براي بحث توليد علم تا تجاري سازي، تهيه نقشه جامع علمي كشور را كه با هدف دستيابي به يك ساختار مناسب، در نظام ملي فناوري براي توليد علم تا تجاري سازي آن مطرح شده است، گامي موثر براي رفع اين نياز ذكر كرد.
وي فلسفه ي تشكيل جهاددانشگاهي را اثبات توانايي متخصصين كشور در زمينه توليد فكر،علم و فناوري پيشرفته و بكارگيري آن در خدمت پيشرفت كشور عنوان كرد.
دكتر طيبي، توجه به فعاليت هاي فرهنگي را براي ايجاد يك بستر فرهنگي مناسب براي توليد فكر، علم و فناوري، لازم و ضروري دانست و افزود: نتايج عدم وجود فرهنگ مناسب، توليد علم و فناوري را به تيغ دو لبه اي تبديل كرده و مشكلاتي را كه امروز دنيا با آن مواجه است به وجود مي آورد.
رئیس جهاددانشگاهی، علم بدون اخلاق و تقوا و معنويت را مشکل دنیای امروز برشمرد و گفت: مشکل امروز فلسطين و جنایت هایی که توسط رژیم صهیونیستی در این کشور انجام می شود، حاصل پرداختن به علم و سياست بدون اخلاق و باور و معنويت است كه لازم است ما حتما در كارهاي خودمان اين را مد نظر قرار دهيم.
وی در ادامه افزود:جهاددانشگاهي از ابتداي شروع فعاليت هاي خود، توجه به كار فرهنگي را هم پاي كار علمي و آموزش هاي تخصصي، به عنوان يكي از كارهاي اصلي در دستور کار قرار داده است.
وي در ادامه به چند نمونه از فعالیت های جهاددانشگاهي اشاره کرد و گفت:هم اکنون توسعه فعاليتهاي واحدهای جهاددانشگاهی در راستاي سند چشم انداز این نهاد در افق 1404 كه با هدف تحقق اهداف چشم انداز 20 ساله ي نظام جمهوري اسلامي تدوين يافته، آغاز شده است و در اولین برنامه کمی شده ی توسعه جهاددانشگاهي كه برنامه چهارم توسعه است و در حال تهيه است اجرایی می شود که از نكات بسيار شاخص اين سند افزايش تعداد فعاليت هاي علمي و پژوهشي شاخص در جهاددانشگاهي است که امیدوارم با اجرای آن موفقیت واحدهای دیگر جهاددانشگاهی نیز مثل واحد رویان و جهاددانشگاهی صنعتی شریف افزایش یابد.
وی تاسیس پژوهشكده ي توسعه تكنولوژي در جهاد دانشگاهي صنعتي شريف را از دیگر فعالیت های خوب جهاددانشگاهی عنوان کرد که در سالهای اخیر در حوزه ي تكنولوژي كارهاي بسيار ارزنده اي را انجام داده اند.
وی برگزاری بيش از يك صد نشست علمي در زمينه توسعه تكنولوژي، انتشار چندين جلد كتاب و اجراي پروژه هاي پژوهشي، انتشار یازده شماره از فصلنامه توسعه تكنولوژي را بخشی از فعالیت های این پژوهشکده در سالهای گذشته ذکر کرد و راه اندازي گروه پژوهشي توسعه تكنولوژي و تدوين دوره هاي كارشناسي ارشد در زمينه توسعه تكنوژي را از برنامه هاي آينده پژوهشكده توسعه تكنولوژي جهاددانشگاهي برشمرد.
گفتنی است،نشست هاي بعدی توسعه فناوري، یازدهم و هجدهم بهمن ماه سالجاری در پژوهشکده توسعه تکنولوژی برگزار خواهد شد.ح/الف
١٥:٣٣ ١٤/١١/١٣٨٦