٠٨:١٢ ٠٦/٠٩/١٤٠٣
پژوهشي
گردهمائي سراسري معاونان و مديران پژوهشي جهاددانشگاهي در قم برگزار شد
سي و يكمين گردهمايي معاون پژوهشي واحدها و پژوهشكده‌هاي جهاددانشگاهي سراسر كشور 10 و11 بهمن ماه به ميزباني جهاددانشگاهي واحد استان قم در دانشگاه قم برگزار شد.
به گزارش روابط عمومي جهاددانشگاهي، در مراسم افتتاحيه اين گردهمايي كه با حضور دكتر محمدصادق حاجي تاروردي معاون پژوهش و فناوري جهاددانشگاهي، مهندس عباس محتاج استاندار قم، آيت ا... قاضي رييس دانشگاه قم، حجت الاسلام والمسلمين سيد محمد آتش ذر رييس شوراي اسلامي شهرستان قم، سيد مهدي طباطبايي معاون برنامه ريزي استانداري قم و معاونان پژوهشي واحدها و پژوهشكده‌هاي جهاددانشگاهي برگزار شد، دكتر حاجي تاروردي در سخناني ضمن ابراز خرسندي از برگزاري اين گردهمايي در شهر پربركت و مقدس قم اظهار داشت: امروز محور اصلي اقتدار سياسي، اقتصادي و اجتماعي و توسعه كشورها ، مقوله علم و فناوري است و جوامعي مي‌توانند به رفاه، آرامش و توسعه دست يابند كه به اين حوزه توجه جدي داشته باشند.
وي افزود:به رغم اينكه در گذشته داشتن منابع طبيعي و اوليه امتيازي براي كشورها محسوب ‌مي‌شد اما امروزه مساله توليد علم و فناوري بومي و داخلي يك امر حياتي و اولويت نخست جوامع به شمار مي‌رود.
دكتر تاروردي ادامه داد: توسعه كشور ما نيز نيازمند توليد دانش و فناوري ايراني است زيرا در غير اين‌صورت تنها مصرف كننده محصولات فناوري غرب خواهيم بود،در حاليكه كارخانجات و صنايع ما بايستي با بهره‌گيري از فناوري داخلي به توليد بپردازند.
وي به تعابير بلند رهبر معظم انقلاب درباره جهاددانشگاهي اشاره كرد و يادآور شد: جهاددانشگاهي به عنوان مجموعه‌اي انقلابي از ابتداي تشكيل در حوزه علم و پژوهش، فعاليت‌ها و دستاوردهاي ارزنده‌اي را به ارمغان آورده و توجه مسوولان نظام به ويژه رهبر معظم انقلاب اسلامي مسؤوليت جهادگران دانشگاهي را در اين عرصه دوچندان مي‌كند.
دكتر تاروردي با اشاره به سخنان رييس جمهور در جمع اعضا و مديران جهاددانشگاهي ، دست يابي به دانش و فناوري بومي را مستلزم خودباوري و اعتماد به نفس دانست و تصريح كرد: موفقيت‌هاي دانشمندان جوان ايراني در عرصه فناوري هسته‌اي و سلول‌هاي بنيادي محصول همين خودباوري است.
معاون پژوهش و فناوري جهاددانشگاهي با گراميداشت ياد و خاطره زنده ياد دكتر سعيد كاظمي آشتياني خاطرنشان كرد: تدوين سند چشم انداز بيست ساله جهاددانشگاهي نقطه عطفي در فعاليت‌هاي اين نهاد است كه براساس اين سند، جهاددانشگاهي در افق 1404 نهادي انقلابي با هويت اسلامي، الهام بخش و موثر در كشور و پيشگام در توسعه علم و فناوري و فرهنگ خواهد بود.
وي در ادامه خواستار همكاري و تعامل واحدها و مراكز اين نهاد در جهت تحقق اهداف سند بيست ساله شد و افزود: جهاددانشگاهي با داشتن توانمندي‌هاي متنوع در حال حاضر به دنبال تشكيل قطب‌هاي علم و فناوري در سراسر كشور با توجه به مزيت ‌هاي بومي استان‌هاست .
وي در پايان به طرح‌هاي شاخص تحقيقاتي جهاددانشگاهي در حوزه‌هاي فني و مهندسي ، علوم پايه، پزشكي، علوم انساني و ... اشاره نمود و اظهار داشت: طرح‌هاي پژوهشي در جهاددانشگاهي همواره براساس رفع نيازهاي جامعه اجرا مي‌شود و اميدواريم اين نهاد در استان قم نيز بتواند منشأ خدمات تخصصي و علمي براي مردم باشد.

استاندار قم:
جهاددانشگاهي نقطه پيوند علم،دين و انديشه هاي انقلابي است

براساس اين گزارش، مهندس عباس محتاج استاندار قم نيز طي سخناني در جمع معاونان پژوهشي جهاددانشگاهي سراسر كشور گفت:جهاددانشگاهي يكي از نمادهاي خودباوري و خوداتكايي در جمهوري اسلامي است و دستاورد پرافتخار انقلاب اسلامي محسوب مي‌شود.
استاندار قم در اين مراسم با اشاره به تاكيدات رهبرمعظم انقلاب درخصوص نهضت توليد علم و جنبش نرم‌افزاري اظهار داشت: جهاددانشگاهي از جمله نهادهايي است كه دراين حركت علمي مي تواند نقش محوري و به‌سزايي را ايفا نمايد، زيرا در جهاد سه مقوله علم، دين و انديشه‌هاي انقلابي پيوند خورده است.
وي ادامه داد: دستاوردهاي بزرگ جهاددانشگاهي با تكيه براين سه عنصر مهم حاصل شده است و اميد است اين كارنامه درخشان جهاددانشگاهي و فعاليت هاي برجسته آن همچنان استمرار و ادامه داشته باشد.
مهندس محتاج با بيان اينكه دست يابي به موفقيت‌هاي كنوني جهاددانشگاهي روزگاري تنها يك آرزو تلقي مي‌شد، خاطرنشان كرد: مديريت آينده جوامع انساني ، مديريتي دانش بنيان خواهد بود و جامعه امروز ما نيز بايد به اين مساله اهتمام داشته باشد زيرا جايگاه كشورها در عرصه جهاني در حال حاضر براساس قدرت و توان علمي و فناوري آنها مشخص مي‌شود.
استاندار قم به ضرورت حضور جدي جهاددانشگاهي در عرصه علوم نظري وانساني اشاره كرد و يادآور شد: اگرچه موفقيت‌هاي جهاددانشگاهي در عرصه‌هاي مختلف علمي چشمگير و افتخارآميز است، اما به نظر مي‌رسد اين نهاد بايستي حضوري جدي تر در حوزه تحقيقات علوم انساني داشته باشد زيرا اين حوزه زمينه‌ساز رشد و پيشرفت در ساير عرصه هاست.
وي با اشاره به ظرفيت مناسب استان قم در حوزه علوم نظري و انساني، خواستار همكاري بيشتر جهاددانشگاهي با مراكز علمي پژوهشي اين استان شد و افزود: ارتباط مناسب جهاددانشگاهي و مراكز تحقيقاتي علوم انساني استان قم مي‌تواند حلقه اتصال آرماني بين حوزه و دانشگاه بوده و اهداف موردنظر را محقق سازد.
وي به جايگاه علم و دانش در فرهنگ ايرانيان اشاره نمود و تصريح كرد: فعاليت‌هاي علمي و تحقيقاتي ما بايستي مبتني بر آموزه‌هاي ديني و اسلامي باشد تا بتوانيم در جهت تحقق آرمانهاي اسلامي انقلابي خود حركت كنيم .

رييس شوراي اسلامي شهرستان قم:
جهاددانشگاهي مجموعه اي پيشگام در عرصه هاي علي و فرهنگي است


رييس شوراي اسلامي شهرستان قم اظهار داشت:جهاددانشگاهي همواره در عرصه‌هاي علمي، تحقيقاتي و فرهنگي پيشگام بوده و اين در حالي است كه بسياري از خدمات ارزشمند اين نهاد براي جامعه بازگو نشده است.
حجت الاسلام والمسلمين سيدمحمد آتش ذر در جمع جهادگران دانشگاهي با بيان اين مطلب افزود: شهرستان قم در حال حاضر از مشكلات متعددي رنج مي‌برد كه جهاددانشگاهي به عنوان مجموعه‌اي علمي مي‌تواند در حل اين معضلات نقش موثري ايفا كند.
رييس شوراي اسلامي شهر قم به زمينه‌هاي همكاري جهاددانشگاهي و مديريت اجرايي اين شهرستان اشاره كرد و ادامه داد: بررسي چگونگي قانونمندسازي جذب نيرو در شهرداري‌ها، بررسي سيستم كنترل و نظارت در شهرداري، چگونگي كارآمد كردن سيستم GIS در شهرستان قم، بازنگري كارشناسي قوانين شهرداري‌ها ، بررسي نحوه خصوصي سازي در شهرداري و بررسي سيستم حقوق و دستمزد در شهرداري قم از جمله زمينه‌هايي است كه جهاددانشگاهي مي‌تواند به مسؤولان اين شهرستان كمك كند.
وي در پايان به چالش‌ها و معضلات موجود در اداره شهرستان قم اشاره كرد.
براساس اين گزارش، در ادامه مراسم افتتاحيه گردهمايي معاونان پژوهشي جهاددانشگاهي، مهندس سيدمهدي طباطبايي معاون برنامه ريزي استانداري قم نيز در سخناني به ويژگيهاي استان قم اشاره كرد و گفت: در حال حاضر با توجه به ظرفيت‌ها و محدوديت‌هاي موجود برنامه ريزي‌هايي براي توسعه استان انجام شده است كه در اين مسير جهاددانشگاهي مي‌تواند مسؤولان استان را ياري نمايد.
وي به مزيت‌هاي موجود در استان قم اشاره كرد و ادامه داد: موقعيت جغرافيايي مناسب به عنوان محور مواصلاتي شمال و جنوب كشور، وجود حرم مطهر حضرت معصومه (س) و مسجد مقدس جمكران به عنوان مراكز مذهبي مورد توجه مردم ، ايجاد منطقه ويژه اقتصادي سلفچگان ، وجود زيرساخت‌هاي مناسب مخابراتي، وجود معادن غني منگنز و منيزيم و توسعه صنعت دامپروري در استان از جمله مزايايي هستند كه با برنامه ريزي مناسب مي‌توان از آنها در جهت توسعه استان قم بهره برد.
معاون برنامه ريزي استاندار قم در ادامه خاطرنشان كرد: علم و تقوا دوبال پيشرفت هر مجموعه‌اي محسوب مي‌شوند و موفقيت‌هاي نهادهايي نظير جهاددانشگاهي شاهدي براين مدعاست .
وي توجه به نخبگان را به عنوان بزرگترين سرمايه‌هاي ملي مورد تاكيد قرار داد و تصريح نمود: پرهيز از رسوخ و نفوذ نزاع‌ها و دعواهاي سياسي به درون مجموعه‌هاي علمي از جمله مسايلي است كه بايد به آن توجه شود زيرا در غيراينصورت فعاليت‌هاي علمي مراكز تحقيقاتي متغير خواهد شد.
مهندس طباطبايي در پايان خواستار تقويت انگيزه و تشويق و توجه بيش از بيش مسؤولان به پژوهشگران و محققان كشور شد.
 
 
 
آيت الله العظمي نوري همداني در ديدار با جهادگران دانشگاهي:
خدمت به مردم جهاد در راه خداست
دكتر كاظمي آشتياني منشأ خدمات ارزشمندي براي كشور بود

حضرت آيت الله العظمي نوري همداني در ديدار معاون پژوهش و فناوري جهاددانشگاهي و جمعي از جهادگران در سخناني به شكل‌هاي مختلف جهاد در راه خدا اشاره كردند و اظهار داشتند:در مكتب اسلام هر نوع خدمتي كه براي رضاي خدا و رفاه و آسايش مردم باشد جهاد ناميده مي‌شود. 
ايشان در ادامه با اشاره به تلاقي دو واژه جهاد و دانشگاه در اين نهاد مقدس، افزودند:اين عنوان بسيار پرمعناست، جهاددانشگاهي يعني بلند شدن و خيزش براي دست يابي به علم و دانش توأم با دين و تقوا و بايد مسؤولان اين نهاد به مساله فوق توجه داشته باشند.
اين مرجع تقليد جهاد با قلم را خدمتي بزرگ به جامعه دانست و خاطرنشان ساختند:اين نوع جهاد تلاش براي گسترش و ترويج اسلام در جهان محسوب مي‌شود.
ايشان جهاددانشگاهي را جامع دو مقوله علم ابدال و اديان ذكر كردند و با گراميداشت ياد و نام زنده ياد دكتر كاظمي آشتياني،تصريح كردند: وي فردي متدين ، انقلابي و متعهد بود كه منشأ خدمات ارزشمندي براي كشور شد.
گفتني است، در ابتداي اين ديدار دكتر محمدصادق حاجي تاروردي معاون پژوهش و فناوري جهاددانشگاهي  و محمد ابراهيم فقيه زاده گزارشي از فعاليت‌هاي اين نهاد ارايه داد.

آيت الله العظمي صافي گلپايگاني در ديدار با جهادگران دانشگاهي:
ايران بايد به جايگاه نخست علمي جهاني دست يابد
معاونان پژوهشي واحدها و پژوهشكده‌هاي جهاددانشگاهي سراسر كشور با آيت‌الله العظمي صافي گلپايگاني از مراجع عظام تقليد ديدار كردند.
در اين ديدار آيت الله العظمي صافي گلپايگاني با اظهار خرسندي از موفقيت‌هاي جهاددانشگاهي در حوزه‌هاي مختلف علمي و تحقيقاتي اظهار داشتند:توانايي ارايه دستاوردهاي علمي و معرفي پژوهشگران و دانشمندان جهان به عرصه هاي علمي بين المللي افتخار بزرگي براي كشور محسوب مي‌شود و بايد تلاش كنيم تا اين موفقيت‌ها استمرار يابد.
ايشان در ادامه با بيان اينكه درمكتب اسلام تحقيق و پژوهش امري مستمر و بدون توقف است، خاطرنشان كردند:عرصه علم و پژوهش بسيار وسيع است و هرچه در اين زمينه پيش برويم و معلومات بيشتري كسب كنيم، مجهولات جديدي نيز ايجاد مي‌شود كه همين مساله دليلي بر پايان ناپذيري و نامحدودي علم و دانش است.
آيت الله العظمي صافي گلپايگاني با اشاره به آيات و روايات متعدد درباره لزوم پرداختن به علم و پژوهش تصريح كردند:كشور ما بايد موقعيت نخست علمي و تحقيقاتي را در سطح جهان به خود اختصاص دهد زيرا در مكتب ديني اسلام بر مسأله تفكر، تأمل و نگاه عميق به كائنات و كشف اسرار عالم وجود تأكيد شده است . 
ايشان يادآور شدند: كشف اسرار كائنات و تحقيق و پژوهش بايد با هدف خدمت به مردم و جامعه صورت گيرد و در اين مسير بدون توقف پيش رفت .
ايشان گسترش علم و تحقيق و تمايل جوانان به اين عرصه را مايه افتخار و مباهات دانستند و افزودند:انسان هرچه معلومات بيشتري كسب كند متوجه مي‌شود كه مجهولات خيلي بيشتري پيش رو دارد و برهمين اساس نبايد در حد خاصي از فعاليت‌هاي علمي توقف كند و هرچه مي‌توانيد با گسترش برنامه‌هاي تحقيقاتي خود عقب ماندگي‌ها را جبران كنيد و در سطح دنيا بدرخشيد.
آيت الله العظمي صافي گلپايگاني در پايان بر سرمايه‌گذاري و صرف اعتبارات بيش از پيش در بخش تحقيقات تأكيد كردند و خواستار تشويق و ترغيب پژوهشگران و دانشمندان به فعاليت‌هاي علمي شدند.
گفتني است، در ابتداي اين ديدار دكتر حاجي تاروردي معاون پژوهش و فناوري جهاددانشگاهي، توضيحاتي درخصوص فعاليت هاي اين نهاد ارايه كرد، ضمن اينكه در حاشيه اين ديدار آيت ا... العظمي صافي گلپايگاني با اختصاص بخشي از وجوهات شرعي به فعاليت‌هاي پژوهشي موافقت كردند. 
                  
آيت الله موسوي اردبيلي:
دست يابي به فناوري شبيه سازي حيوانات افتخارآميز است

اين گزارش مي افزايد،جمعي از معاونان پژوهشي واحدها و پژوهشكده‌هاي جهاددانشگاهي با حضور در بيت آيت ا... موسوي اردبيلي با اين مرجع تقليد ديدار كردند.
در اين ديدار آيت ا... موسوي اردبيلي در سخناني هدف از تشكيل جهاددانشگاهي را پرداختن به مساله تحقيق و پژوهش ذكر كردند و اظهار داشتند:مسلمانان در دوره‌‌هاي گذشته پرچمدار علم و تحقيق در دنيا بودند و آثار علمي ثبت شده توسط دانشمندان مسلمان بسيار زياد است.
ايشان افزودند: پس از يك دوره ركود علمي در جوامع اسلامي با پيروزي انقلاب اسلامي و تشكيل مجموعه‌هايي نظير جهاددانشگاهي زمينه‌هاي مناسب براي حضور جوانان مسلمان ايراني در حوزه‌هاي علمي و پژوهشي ايجاد شد و مورد توجه مردم قرار گرفت .
آيت ا... العظمي موسوي اردبيلي دست يابي به فناوري شبيه‌سازي حيوانات را افتخارآميز دانستند و خاطرنشان ساختند: در سال‌هاي اخير پيشرفت‌هاي قابل توجهي در حوزه‌هاي علمي كشور به وجود آمده كه بسيار اميدواركننده است و بايد اين گام‌هاي موثر مورد تقدير قرار گيرد.
ايشان همچنين به پيشرفت‌هاي صورت گرفته در حوزه علوم اسلامي اشاره كردند و تصريح نمودند:اين‌گونه دستاوردهاي علمي و پژوهشي هرچه بيشتر گسترش يابد موجب افتخار است و در تاريخ  بشريت ماندگار خواهد بود به شرط اينكه اخلاص در كارها را فراموش نكنيم زيرا هرچه باخلوص بيشتري در راه خدا قدم برداريم، خداوند نيز توفيقات بيشتري را به ما عنايت خواهد كرد.
خاطرنشان مي‌كند،در ابتداي اين ديدار نيز محمد ابراهيم فقيه زاده رييس جهاددانشگاهي واحد استان قم، دكتر عبدالحسين شاهوردي معاون پژوهشي پژوهشكده رويان، مهندس محمد فرخ معاون پژوهشي جهاددانشگاهي واحد صنعتي شريف و مهندس كاووس حيدري معاون پژوهشي جهاددانشگاهي واحد تهران گزارشي از فعاليت‌ها و برنامه‌هاي علمي تحقيقاتي جهاددانشگاهي ارايه كردند.


آيت‌الله العظمي صانعي:
دستاوردهاي پژوهشكده رويان رنگ خدايي دارد
دكتر تاروردي معاون پژوهش و فناوري جهاددانشگاهي به همراه جمعي از معاونان پژوهشي واحد ها و پژوهشكده هاي اين نهاد با آيت‌الله العظمي صانعي ديدار و گفت‌وگو كردند.
 آيت‌الله العظمي صانعي در اين ديدار، دستاوردهاي پژوهشكده‌ي رويان را الهي و در سايه‌ي توجهات حضرت ولي عصر (عج) خواندند و افزودند:تمام فعاليت‌هاي اين پژوهشكده رنگ خدايي دارد؛ چون علم تنها متعلق به خداست و اوست كه آن را به بندگان لايق خود الهام مي‌كند.
استاد حوزه‌ي علميه با اشاره به شعار خواستن توانستن است، اظهار داشتند:هيچگاه فكر نكنيد كه نمي‌شود پس وجود هم ندارد. هميشه بايد مبنا را خدمت به خلق خدا و حركت در جهت رضاي او قرار دهيد.
ايشان بر ادامه‌ي پژوهش در امور مختلفي چون پزشكي و انساني تاكيد كردند و خاطرنشان ساختند:سعي كنيد با گسترش تحقيقات،از به دنيا آمدن افراد معلول جلوگيري كنيد. همچنين راه‌هاي پيشگيري از حوادث غيرمترقبه را شناسايي كرده تا از تلفات انساني زياد جلوگيري كنيد.
ايشان تصريح كردند:با توجه به اين‌كه بودجه‌هاي دولتي در معرض كاهش و افزايش است،بايد از خيرين براي كمك مادي به اين پژوهشكده استفاده كرد. 
لازم به ذكراست،در حاشيه اين گردهمايي، شركت كنندگان با حضور در كتابخانه آيت ا... العظمي مرعشي نجفي از نزديك با بخش‌هاي مختلف اين كتابخانه بزرگ آشنا شدند،در اين بازديد مدير روابط عمومي اين كتابخانه در خصوص بخش هاي مختلف آن توضيحاتي را ارايه داد.
اين گزارش مي افزايد،معاونان پژوهشي واحد هاي جهاددانشگاهي در پايان اين گردهمايي با توليت آستان مقدسه حضرت معصومه(س)ديدار كردند.در اين ديدار آيت الله مسعودي خميني با اشاره به اهميت تحقيق و پژوهش در زمينه هاي مختلف علمي،از فعاليت هاي جهاددانشگاهي تقدير نمود و در ادامه گزارشي از روند طرح هاي توسعه اي حرم مطهر ارايه شد.ضمن اينكه در ابتداي ديدار نيز دكتر تاروردي گزارش كوتاهي از فعاليت هاي جهاددانشگاهي ارايه داد.
شايان ذكر است، در اين گردهمايي محمدابراهيم فقيه‌زاده رييس جهاددانشگاهي واحداستان قم نيز گزارشي از فعاليت هاي اين واحد در حوزه هاي مختلف ارايه داد.
گفتني است،اين گردهمايي دوروزه با برگزاري كميسيون هاي تخصصي و بحث و بررسي برنامه هاي پژوهشي جهاددانشگاهي به كارخود پايان داد.ح/الف
 
 
١٦:٣١ ١٠/١١/١٣٨٦
عناوين اصلي
معرفي جهاد دانشگاهي
تشکيلات جهاد دانشگاهي
اخبار جهاد دانشگاهي
انتشارات
اعضاء
نام کاربر
رمز عبور
نظر خواهي
کدامیک از فعالیت های جهاددانشگاهی در پیشبرد توسعه همه جانبه کشور موثرتر می باشند؟
تمامي حقوق متعلق به جهاد دانشگاهي مي باشد