معاون پژوهش و فناوري جهاددانشگاهي:
ارائه خدمات پيشرفته درماني تنهاباپشتوانه تحقيقات ميسراست
مراكزتحقيقاتي جهادباتشكيل قطبهاي علمي، سرآمدمراكزپژوهشي كشور ميشوند
معاون پژوهش و فناوري جهاد دانشگاهي با تاكيد بر اين كه ارائه خدمات پيشرفته درماني تنها با پشتوانه تحقيقات ميسراست، ابراز اميدواري كرد با تشكيل قطبهاي علمي و فنآوري جهاد دانشگاهي، اين مراكز سرآمد مراكز پژوهشي كشور و منطقه بوده و اين جايگاه را حفظ كنند.
به گزارش خبرنگار پژوهشي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، دكتر محمد صادق حاجي تاروردي، معاون پژوهش و فنآوري جهاد دانشگاهي كه در نهمين سالروز افتتاح پژوهشكده فنآوريهاي نوين علوم پزشكي جهاددانشگاهي -ابن سينا و چهارمين سالروز مركز فوق تخصصي ناباروري و سقط مكرر ابن سينا سخن ميگفت، اظهار كرد: ارايه درمانهاي ناباروري از نيازهاي ويژهاي است كه ضمن درمان به قوام خانوادهها كمك شاياني ميكند اما ارايه خدمات موفق و رو به گسترش و برخوردار از روشهاي نوين درماني تنها با پشتوانه تحقيقات ميسر است كه خوشبختانه در جهاد دانشگاهي با وجود سي گروه پژوهشي و چهار پژوهشكده در زمينه پزشكي اين حمايت علمي از مراكز تخصصي و درماني به خوبي انجام ميشود و به دليل وجود مراكز درمان ناباروري اين امكان فراهم شده است تا جهاد دانشگاهي در زمينه تحقيقات سلولي و شبيه سازي نيز اقدام كند كه خوشبختانه به موفقيتهاي علمي قابل تقدير دست يافته است.
دكتر حاجي تاروردي اظهار كرد: يكي از وظايف جهاد دانشگاهي توسعه فنآوري است كه در حيطه پزشكي، دستيابي به روشهاي درماني جديد و باليني با پشتوانه علمي و تحقيقاتي از مصاديق آن است و با تشكيل قطبهاي علم و فنآوري در مسيري حركت ميكند كه پژوهشكدهها و گروههاي پژوهشي جهاد دانشگاهي سرآمد مراكز مشابه كشوري و حتي دنيا باشد و اين سرآمدي را به طور دايم حفظ كند و براي كشور و جامعه علمي ايران افتخارآفرين باشد كه پژوهشكده ابن سينا در رديف اين مراكز است كه با انجام تحقيقات در مرزهاي دانش در خدمت نظام جمهوري اسلامي ايران و مردم است.
وي تاكيد كرد: پديده خلقت انسان آنقدر اهميت دارد كه خداوند در چهار سوره قرآن بدان پرداخته و در سورههاي سجده، مومنون و حج نحوه تشكيل تا تولد انسان و به تعبير ديگر نحوه تكوين جنين در رحم مادر را با جزييات كامل بيان ميكند و اين مطالب در چهارده قرن قبل و در زماني بيان ميشود كه علم پزشكي و به خصوص جنين شناسي در اين حد رشد نكرده بود.
معاون پژوهشي جهاد دانشگاهي در پايان گفت: دانشمندان و به خصوص محققان جهاد دانشگاهي با انجام تحقيقات بنيادي معجزات علمي قرآن را با زبان علم امروز تبيين ميكنند و جاي انجام تحقيقات تكميلي و دستيابي به كشفيات بيشتر در طول سالهاي آتي هميشه باز است و به همين دليل در آموزههاي ديني اسلام گفته شده است جوهر قلم عالم از خون شهيد افضل است كه اين حديث جايگاه و مقام عالي محقق را در دين اسلام روشن ميكند.
رييس پژوهشكده ابن سينا خبرداد:
پيگيري ارتقاپژوهشكده به پژوهشگاه
تحت پوشش گرفتن بيماران سقط مكرركشورهاي همسايه باهمكاريWHO
دريافت مجوزقطعي مركزنانوبيوتكنولوژي
رييس پژوهشكده ابن سينا جهاد دانشگاهي پيگيري ارتقاي پژوهشكده به پژوهشگاه، كسب مجوز دانشجوي دكتري و تحت پوشش گرفتن بيماران مبتلا به سقط مكرر در كشورهاي همسايه با همكاري WHO طي دورهاي پنجساله را از جمله برنامههاي در حال پيگيري اين پژوهشكده عنوان كرد.
به گزارش خبرنگار «علمي» خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، دكتر آخوندي، رييس پژوهشكده ابن سينا جهاد دانشگاهي اظهار كرد: اين پژوهشكده بستر مناسب بيوتكنولوژي را براي توليد مثل فراهم ميكند و زمينه مناسب و قابل قبولي را در بحث بيوتكنولوژي و سرطان در كشور به صورت فعال در اختيار دارد. در حال حاضر آنتي باديهاي منوكلونال تشخيصي و درماني، فرآوردهاي نوتركيب، توليد واكسنهاي سرطاني و حيوانات ترنس ژن زمينه فعاليت كاري جاري اين پژوهشكده است و بر اساس روحيات جهادي در اوان انقلاب فعاليت ميكند. توانمندي و اعتماد به نفس، فعاليت تمام وقت، شكلدهي فعاليتها به صورت فوق تخصصي و بين بخشي، توام كردن فعاليت باليني با فعاليتهاي تحقيقاتي و درماني، فعاليت در مرزهاي دانش، برقراري و تداوم ارتباط علمي با دانشگاهها و مراكز علمي دنيا، استفاده از هر امكاني به عنوان يك بحث مهم فعاليت بين رشتهيي و بين بخشي چيزيهايي است كه ميتواند اين پژوهشكده را با بقيه متمايز كند.
وي با اشاره به اين كه 54 طرح پژوهشي خاتمه يافته، 75 در دست اجرا و 60 طرح پيشنهادي در اين پژوهشكده در حال انجام است، تصريح كرد: 160 طرح تحقيقاتي مصوب در شوراي علمي پژوهشكده، سه طرح ويژه، يك طرح ملي، چهار طرح با معاونت تحقيقات و فنآوري وزارت بهداشت، هفت طرح با سازمان مديريت ، 4 طرح با مركز ملي تحقيقات پزشكي، دو طرح با شبكه بيوتكنولوژي پزشكي، چهار طرح با شبكه پزشكي مولكولي، 29 طرح با معاونت پژوهش و فنآوري جهاد دانشگاهي و سه طرح با ستاد فنآوري نانو از جمله طرحهاي پژوهشي داخلي اين پژوهشكده است.
دكتر آخوندي انجام سه طرح با سازمان بهداشت جهاني، يك طرح با موسسه كارولينسكاي سوئد، سه طرح با دانشگاه شفيلد انگلستان و يك طرح با دانشگاه لوبك آلمان را از جمله طرحهاي پژوهشي بينالمللي اين مركز عنوان كرد و افزود: 244 خلاصه مقاله در كنگره داخلي 112 خلاصه مقاله در كنگره هاي بينالمللي خارجي و 71 مقاله در مجلات علمي و پژوهشي بينالمللي و 107 مقاله در مجلات علمي و پژوهشي داخلي از ديگر دستاوردهاي اين پژوهشكده است.
وي خاطر نشان كرد: اين پژوهشكده در مجامع مختلف علمي كشور نظير شبكه بيوتكنولوژي كشور، شبكه آزمايشگاههاي علوم و تحقيقات سلولهاي بنيادي و شبكه پزشكي مولكولي نيز نقش فعالي را ايفا ميكند.
به گزارش ايسنا، رييس پژوهشكده ابن سينا خاطر نشان كرد: مساله بودجه، مساله اساسي ما در شكلگيري اين پژوهشكده بوده كه رفع شده و ما تنها در سال 86 توانستيم نزديك به يك ميليارد سرمايهگذاري در تجهيزات داشته باشيم.
وي با اشاره به موفقيتهاي سال جاري اين پژوهشكده، افزود: اين پژوهشكده امسال رديف بودجه مشخصي داشت كه با توجه به وجود سه مركز تحقيقاتي باعث شد كه ميزان بودجه بالاتري به خود اختصاص دهد.
همچنين در رابطه با تجديد ساخت تمام آزمايشگاهها اقداماتي انجام شد كه در سال جاري به پايان رسيد. خريد تجهيزات، انتخاب اين مركز به عنوان مركز برتر كارآفريني از طرف وزارت كار و امور اجتماعي، دريافت مجوز چهار گروه پژوهشي ديگر از دفتر مركزي، افزايش قابل توجه اعضاي هيات علمي در سال جاري، برگزاري سمينار موفق رحم جايگزين، دريافت مجوز قطعي مركز نانوبيوتكنولوژي، انعقاد تفاهمنامه همكاري با دانشگاه آمستردام و شروع به فعاليت در زمينه آنتي باديهاي درماني نيز از فعاليتهاي اين پژوهشكده در سال جاري بوده است.
دكتر آخوندي در زمينه فعاليت اين پژوهشكده در سال آتي نيز عنوان كرد: اميدواريم بتوانيم مجوز پژوهشگاه ابن سينا را از جهاد دانشگاهي با 11 گروه پژوهشي در حال حاضر و دو گروه پژوهشي در دست تشكيل دريافت كنيم و در صدد دريافت مجوز دانشجوي دكتري به صورت مستقل هستيم. كه در حال حاضر آييننامههاي آن در وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكي نوشته شده و هفته گذشته نيز به دنبال آن بودهايم . و اميدواريم به زودي بتوانيم اين امكان را در مجموعه فراهم آوريم.
وي با اشاره به اين كه پيش از تاسيس اين پژوهشكده بسياري از بيماران سقط مكرر جنين سرگردان بودند. خاطر نشان كرد: در حال حاضر شاهديم كه بيش از دو هزار زوج مراجعه كننده در ارتباط با سقط مكرر را در كشور و حتي از كشورهاي اطراف داريم كه در برنامه مشترك با WHO و در برنامه پنج ساله اين تدارك ديده شده كه بتوان كشورهاي اطراف را در زمينه حمايت كنيم كه اين يكي از موارد جديد و موضوعي بود كه در پژوهشكده گسترش يافته و به موقعيت كنوني رسيده است.
رييس پژوهشكده ابن سينا با اشاره به بحث آندومتريوز به عنوان موضوع جديد در زمينه ناباروري زنان كه در حال حاضر در دست كار است، يادآور شد: اين امر يكي از موارد مبتلابه و ناآشناي بسيار مهم، قابل بحث و ناشناخته در كشور است و لازم است در اين زمينه فعاليت شود و همكاري همه مراكز را در اين زمينه ميطلبد تا بتوانيم در اين زمينه نيز حرفي براي گفتن داشته باشيم.ح/الف
١٥:٥٩ ٢٠/١١/١٣٨٦