رييس پژوهشكده«رويان»خبر داد:
مراجعه بيش ازهزاربيمار خارجي به پژوهشكده رويان براي درمان ناباروري
ارائه خدمات درماني - مشاورهيي در دفتر رويان در كشور آذربايجان
رييس پژوهشكده «رويان» جهاد دانشگاهي با اشاره به مراجعه بيش از هزار بيمار خارجي به پژوهشكده براي درمان ناباروري از درمان 190 بيمار خارجي در سال جاري در كنار صدها بيمار ايراني در مركز درماني پژوهشكده خبر داد.
به گزارش خبرنگار «علمي» خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، دكتر حميد گورابي كه روز شنبه در جمع خبرنگاران سخن ميگفت، خاطرنشان كرد: در زمينه درمان ناباروري در حوزه گرفتن تخمك و انجام IVF و انتقال جنين به بيمار حدود سه هزار مورد پانچر داشتهايم كه ميزان موفقيت آن بين 35 تا 40 درصد بوده و نسبت به مراكز مشابه داخلي و خارجي كه رقم 45 درصدي از موفقيت خود را با حذف بيماران بالاي 37 سال و يا حذف بيماريهاي با درصد موفقيت پايين از آمار خود را اعلام ميكنند، قابل توجه است.
وي افزود: در ميان بيماراني كه امسال تحت معالجه ناباروري قرار گرفتند، 190 بيمار خارجي بود كه نشاندهنده اقبال كشورهاي منطقه يا كشورهاي دوردست از خدمات درماني پژوهشكده ميباشد و بيش از يكهزار مورد به پذيرش درمان بيماران خارجي اختصاص يافته است كه 121 نفر آنها از ابتداي سال 86 تاكنون از كشورهاي عربي منطقه بودهاند.
رييس پژوهشكده رويان با اشاره به ايجاد دفتر ارائه مشاوره پژوهشكده رويان در كشور آذربايجان، تصريح كرد: با توجه به نياز به ارائه خدمات ناباروري، دفتر ارائه مشاوره به بيماران و انتقال آنها به كشور ايجاد شده بود كه اين دفتر گسترش يافته و خدمات پايين تري از آنچه در پژوهشكده ارائه ميشود چون خدمات IUI طي دو ماه اخير به حدود 10 بيمار ارائه داده است.
وي يادآور شد: در سال گذشته تصور ميكرديم كه با انتقال به ساختمان جديد ظرفيت پذيرش بيماران را افزايش دهيم اما به دليل تنگناهاي فيزيكي موجود، زمان پذيرش بيماران حدود يك سال به طول ميانجامد و ظرفيت پذيرش مشابه سالهاي گذشته است و اين بيش از همه ما را از عدم توانمندي براي ارائه خدمات به موقع به بيماران متاثر ميكند.
دكتر گورابي در خصوص فعاليتهاي پژوهشي رويان از ابتداي سال جاري نيز گفت: با برقراري ارتباط همكاري با مراكز باليني كشور در جهت رساندن سريع يافتههاي علوم پايه و سلولهاي بنيادي به بالين بيمار تلاش داريم كه همگام با دنيا، خدمات درماني پيشرفته اي را به بيماران صعب العلاج ارائه دهيم.
همچنين در زمينه ارتباطات بينالمللي به دليل حضور محققان برجسته خارجي در جشنواره بينالمللي رويان 86 و درج مقالهاي از سوي يكي از آنها (پروفسور يانيش، يكي از 10 دانشمند برجسته دنيا) در نيچر در خصوص امنيت بالاي موجود در ايران و علاقمندي جوانان و دانشجويان به دانش، تاثيرشگرفي بر دانشمندان دنيا گذاشته است.
وي عنوان كرد: پژوهشكده رويان با بهره مندي از وجود 25 نفر عضو هيات علمي در سال جاري موفق به انتشار 71 مقاله به زبان انگلسي و 7 مقاله به زبان فارسي شده و داراي 107 طرح در دست اجرا و 39 طرح خاتمه يافته است.
به گزارش ايسنا، دكتر گورابي در خصوص بودجه پژوهشي 87 پژوهشكده نيز گفت: شنيدهها حاكي از افزايش 27 درصدي بودجه پژوهشي پيشنهادي 87 است كه با توجه به افزايش ساليانه هزينهها، كفاف همين افزايش را ميدهد و ما توقع داريم كه بودجههاي خاص به طرحهاي ويژه پژوهشكده اختصاص يابد و ما پاسخگوي آنها باشيم زيرا صرف ارائه مقاله اهميت نداشته و ارائه محصول يا توليد سلول خاص مد نظر پژوهشكده است.
وي خاطر نشان كرد: سرعت رشد تحقيقات سلولهاي بنيادي در دنيا به صورتي است كه حركت همگام با محققان جهان نيازمند تحقيقات برجسته تر و بودجه بيشتر است تا بتوان در آيندهاي نزديك از اين سلولها به صورت كاربردي براي درمان بيماران استفاده كرد.ح/الف
١٦:٥٥ ٢٠/١١/١٣٨٦