دكتر طيبي رييس اين نهاد؛
ايفاي نقش موثر در تهيه نقشه جامع علمي كشور و مهندسي فرهنگي از مهمترين برنامه هاي جهاددانشگاهي است
گردهمايي رؤساي واحدها، پژوهشكدهها، مؤسسات ، سازمانها و مراكز جهاددانشگاهي سراسر كشور صبح امروز به ميزباني جهاددانشگاهي واحد استان خوزستان در شهرستان اهواز آغاز به كار كرد.
به گزارش روابط عمومي جهاددانشگاهي، در مراسم افتتاحيه اين گردهمايي كه با حضور آيت ا... موسوي جزايري نماينده ولي فقيه در استان و امام جمعه اهواز، دكتر سيدجعفر حجازي استاندار خوزستان، دكتر حميدرضا طيبي رييس جهاددانشگاهي و دكتر مرتضي زرگر شوشتري رييس دانشگاه شهيد چمران اهواز برگزار شد، دكتر طيبي رييس جهاددانشگاهي در سخناني با گراميداشت ياد و نام شهداي انقلاب اسلامي و جنگ تحميلي اظهار داشت: يكي از مهمترين اهداف انقلاب اسلامي تحقق جامعهاي توسعه يافته و پيشرفته براساس معيارهاي اسلامي بود كه امام راحل (ره) و رهبر معظم انقلاب نيز براين مساله تاكيد داشتهاند.
وي در ادامه با بيان اينكه در ادبيات معاصر توسعه سياسي و اقتصادي جايگاه ويژهاي دارد، افزود: از منظر امام راحل (ره) توسعه جامعه بايد فراگير و همه جانبه باشد تا تمامي عرصههاي حيات انساني را دربرگيرد و جامعه براساس مباني اسلامي شكل بگيرد.
رييس جهاددانشگاهي با اشاره به مؤلفههاي توسعه در كلام امام خميني (ره) خاطرنشان ساخت: يكي از مهمترين عناصر توسعه در نظرگاه امام (ره) معنويت و جنبههاي مختلف آن نظير اتكال خداوند و حفظ ارزشها، خودسازي و قيام براي خدا است و در كنار آن حضرت امام به استقلال و قطع وابستگي نيز توجه ويژهاي داشتند.
عضو شوراي عالي انقلاب فرهنگي مهمترين وجه استقلال در بيانات امام راحل (ره) را استقلال فكري دانست و تصريح نمود: خودباوري، قناعت، بهرهگيري و دستيابي به فناوري و دانش بومي و هوشياري و دقت در برنامهريزي و اجرا از جمله محورهايي هستند كه امام (ره) همواره آن را لازمه استقلال جامعه و قطع وابستگي ميدانستند.
رييس جهاددانشگاهي با اشاره به تاكيدات امام خميني (ره) بر اتحاد داخلي، عدالت و توجه به رفاه مردم در راستاي آباداني و پيشرفت كشور ، يادآور شد: رهبر معظم انقلاب اسلامي نيز در همين راستا شاخصهايي همچون فراصنعتي شدن، خودكفايي در نيازهاي اساسي، افزايش بهرهوري، ارتقاء سطح سواد و خدماترساني به شهروندان، افزايش اميد به زندگي در جامعه، رشد ارتباطات و تحول جامعه براساس اصول و مباني اسلامي را لازمه توسعه جامعه ميدانند.
دكتر طيبي خطرپذيري را نيز مولفهاي مهم در جهت توسعه كشور دانست و ادامه داد: تشكيل جهاددانشگاهي اثبات اين موضوع بود كه جامعه ايراني ميتواند با استفاده از استعداد و توانمنديهاي داخلي به پيشرفت و توسعه دست يابد و برهمين اساس اين نهاد در چهار حوزه پژوهش، آموزش ، فرهنگ و اشتغال و كارآفريني كه اركان پيشرفت كشور هستند، فعاليت ميكند.
وي به ترسيم سند چشم انداز بيست ساله جهاددانشگاهي اشاره نمود و گفت: حضور در عرصههاي تخصصي براساس مزيتهاي بومي استانها ، تجميع توانمنديها براي اجراي پروژههاي بزرگ و فعاليت در عرصههاي جديدي همچون صنعت نفت و ساخت تجهيزات موردنياز آن ، حمل و نقل ريلي، صنايع كاني غيرفلزي، برنامه ريزيهاي توسعه و ايفاي نقش موثر در تهيه نقشه جامع علمي كشور و مهندسي فرهنگي از مهمترين برنامههاي جهاددانشگاهي است.
رييس جهاددانشگاهي افزود: دانشگاه ها با توليد علم و جهاددانشگاهي نيز با تبديل آن به فناوري ميتوانند مكمل يكديگر باشند و با توجه به سابقه همكاريهاي گسترده اين دو نهاد اميدواريم نتايج اين امر به ارايه خدمات بهتر به جامعه بيانجامد.ح/ا
١٤:٢٨ ٢٤/١١/١٣٨٦