١٠:٢١ ٠٦/٠٩/١٤٠٣
پژوهشي
1و 2 اسفند ماه؛
نخستين كنفرانس بين المللي شهر الكترونيك در تهران برگزار مي شود

نشست خبري نخستين كنفرانس بين‌المللي شهرالكترونيك صبح امروز با حضور دكتر حميدرضا طيبي رييس جهاددانشگاهي و رييس اين كنفرانس در دفتر مركزي جهاددانشگاهي برگزار شد.
به گزارش روابط عمومي جهاددانشگاهي،دكتر طيبي در اين نشست با اشاره به اهميت ICT در جهان امروز و جايگاه آن در توسعه بخش‌هاي اقتصاد، فرهنگ و سياست، گفت: ICT منشأ تحولات اساسي در نحوه و استانداردهاي زندگي انسان شده است و بديهي است كه بخش اعظمي از توسعه، مرهون بكارگيري مناسب فناوري اطلاعات و ارتباطات است.
وي افزود: انقلاب ديجيتالي و وب از مهمترين وقايع تاريخ بشر به شمار مي‌آيد و اين انقلاب نه تنها شيوه كار و فعاليت، تحصيل، سرگرمي، فرآيندهاي اقتصاد و رفتارهاي اجتماعي را به شدت تحت تاثير قرار داده بلكه سريعتر ار هر تغيير و تحول ديگر در سطح جهان گسترش يافته است و  بستر اصلي اين انقلاب فناوري اطلاعات مي‌باشد.
رييس جهاددانشگاهي ادامه داد:از حوزه‌هاي اصلي تاثيرگذاري فناوري اطلاعات مي توان به حوزه سيستم‌هاي اطلاعاتي (شيوه‌هاي اطلاع رساني، جمع آوري و نگهداري اطلاعات) ، شيوه توليد كالا و خدمات (قلمرو صنايع و تكنولوژي) ، شيوه زندگي افراد (قلمرو زندگي خصوصي مانند تغيير در نحوه كسب دانش و آموزش، تغيير در نحوه تامين نيازها و تغيير نحوه ارتباطات) ، تغيير در مديريت و اقتصاد ( ايجاد روشها و شاخه هاي جديد مديريت، ايجاد بازار تجارت جهاني ، گسترش دامنه رقابت‌‌ها) و قلمرو آموزش و فرهنگ (ايجاد روش‌هاي آموزش مشترك، نزديك‌سازي فرهنگ‌ها ) اشاره نمود.
رييس جهاددانشگاهي در ادامه خاطرنشان كرد: شهر الكترونيك به معني استفاده از فناوري اطلاعات و ارتباطات در ارائه خدمات به شهروندان به صورت الكترونيكي به عنوان بهترين بستر براي توسعه فناوري اطلاعات با تمامي ابعاد وجودي و ملزومات تحقق آن يك موضوع فرابخشي و فراسازماني است كه در گروه مشاركت و همگرايي تمامي دستگاههاي سياستگذاري، علمي و پژوهشي ، اجرائي و ... مي‌باشد .
عضو شوراي عالي انقلاب فرهنگي تحقق شهر الكترونيك رادر راستاي توسعه منافع ملي و نيز حفظ اقتدار ملي دانست و افزود: وجود شهرهاي الكترونيكي و اينترنتي در هر كشوري مي‌تواند زمينه حضور تدريجي، منطقي، علمي و اقتصادي اين پديده ارزشمند را فراهم نمايد كه در حال حاضر معيار سنجش توان علمي و قدرت كشورها براي توليد، توزيع و استفاده از دانش است .
دكتر طيبي درادامه به ضرورت ايجاد شهر الكترونيك اشاره نمود و تصريح كرد: برگزاري كنفرانس، همايش و نشست‌هاي علمي و تخصصي در زمينه شهر الكترونيك به صورت يك فعاليت برنامه ريزي شده و مستمر، و با حضور و مشاركت بخش‌ها و دستگاه‌هاي مسئول دولتي و غيردولتي از عوامل موثر در ايجاد يك عزم و حركت ملي و ايجاد هم‌افزايي ميان بخش‌ها و دستگاههاي اثرگذار و بسترسازي مناسب فرهنگي مي‌باشد.
وي يادآور شد: جهاددانشگاهي تلاش مي‌نمايد در عرصه توليد علم و فناوري كشور با رويكرد رفع نيازهاي استراتژيك كشور و بومي سازي فناوري و نظريه پردازي به انجام وظيفه خود در قبال انقلاب و كشور بپردازد. انتخاب ICT به عنوان يكي از زمينه هاي اصلي فعاليتهاي علمي در برنامه توسعه اين نهاد و جايگاه جهاددانشگاهي به عنوان پل ارتباطي ميان دانشگاه و جامعه مي‌تواند بستر علمي مناسب براي نزديكي ، همفكري و همياري بخش‌هاي علمي ، اجرايي ، سرمايه‌گذاري و فناوري را در تحقق شهر الكترونيك فراهم سازد.
دكتر طيبي اظهار داشت: جهاددانشگاهي تصميم دارد با ايجاد دبيرخانه دائمي كنفرانس شهر الكترونيك و برگزاري برنامه‌ها و نشست‌هاي علمي و تخصصي با حضور صاحبنظران داخلي و خارجي و شهرداران كشورهاي ديگر در طول سال با مشاركت شهرداري تهران اين اقدام موثر را تداوم بخشد.
عضو شوراي عالي انقلاب فرهنگي در پايان گفت: جهاددانشگاهي مشاركت و حضور بيشتر و گسترده‌تر وزارتخانه‌ها و دستگاههاي دولتي، موسسات و نهادهاي عمومي، بخش تعاوني و خصوصي در برنامه ريزي و اجراي اين برنامه‌ها را از الزامات اصلي اين اقدام مي‌داند.
در ادامه اين نشست، دكتر بهروز زارعي دبير كنفرانس در سخناني گفت:مطالعات بيانگر اين است كه در شهرهاي بزرگ ايجاد شهر الكترونيكي شكاف ديجيتالي بين زنان و مردان، جوانان و سال‌خوردگان و داخل و خارج را به طور معناداري تغيير مي‌دهد. 
وي
 استفاده از تكنولوژي اطلاعات را در دو ديدگاه به عنوان ابزاري براي بهبود عملكرد سازمان‌ها و نيز تغيير نگاه آنان مفيد دانست و گفت: كنفرانس بين‌المللي شهر الكترونيكي به چگونگي استفاده از فن‌آوري اطلاعات در تسريع كار مردم به عنوان ذي نفعان اصلي مي‌پردازد.
او افزود: شهر الكترونيكي يعني بهبود قابل توجه عملكرد خدمات دهي به مردم كه مصاديقي از آن كاهش زمان خدمات، بهبود تصميم‌گيري‌هاي مردم و آنلاين كردن خدمات است و اگر استفاده از اين تكنولوژي در سازمان‌هاي غيركارآمد باشد، اوضاع بهتر نخواهد شد.
زارعي اهدافي را براي شهرهاي الكترونيكي متصور شد و اظهار كرد: خدمات‌دهي يكپارچه, كاهش هزينه ارائه خدمات، انعطاف پذيري در ارائه‌ي خدمات و فراهم كردن زمينه براي مشاركت مردم در فعاليت‌هاي مربوط به شهر از جمله اهداف شهر الكترونيك است.
دبير كنفرانس بين‌المللي شهر الكترونيكي در ادامه به ديگر اهداف اين كنفرانس اشاره كرد و افزود: ارائه‌ي آخرين دستاوردهاي پژوهشگران داخلي و خارجي، ايجاد بستر براي فعاليت‌هاي شركت‌هاي داخلي و به نمايش گذاشتن توانمندي آنان و نيز زمينه‌سازي براي ايجاد دبيرخانه دائمي كنفرانس شهر الكترونيكي از اهداف اولين كنفرانس شهر الكترونيكي است كه در تاريخ اول و دوم اسفند ماه در مركز همايش هاي برج ميلاد برگزار مي‌شود.
زارعي ضمن بيان سايت كنفرانس با آدرس www.ecityconf.ir ,تعداد بازديد كنندگان از اين سايت را در كل 75 هزار نفر عنوان كرد و گفت: از اين تعداد 12هزار بازديد كننده از كشورهاي خارجي به ويژه صنعتي است.
وي با اعلام اين كه تعداد كنفرانس‌هايي كه با موضوع شهر الكترونيك در سطح بين‌المللي برگزار مي‌شود كم است، به اهميت اين موضوع با توجه به تمركز جمعيت بالا در شهر تهران اشاره كرد و اذعان داشت: ‌تهران در بين كشورهاي منطقه در زمينه‌ي شهر الكترونيكي پيشرو است و قصد دارد مشاركت كشورهاي ديگر را نيز در اين خصوص جلب كرده و به آنان نيز كمك كند.
زارعي با بيان اين كه در خصوص شهر الكترونيك شاخص بين‌المللي نداريم، از آمريكا در راس كشورهاي پيشرو در زمينه‌ي دولت الكترونيكي نام برد و تصريح كرد: ايجاد شهر الكترونيكي در هيچ جاي دنيا به حد پايان نرسيده و همچنان حركت در مسير آن ادامه دارد و رقابت بر سر اين است كه كدام كشور بيش‌تر از اين تكنولوژي بهره بگيرد و براي اين منظور ايجاد زير ساخت فرهنگي ضروري به نظر مي‌رسد.
در بخش ديگري از اين نشست دكتر سيدمهدي هاشمي تشكري - دبير علمي اولين كنفرانس شهر الكترونيكي - با بيان اينكه تركيب اجرايي كنفرانس از جهاد دانشگاهي و شهرداري تهران براي داشتن نگاهي جهادي به شهر الكترونيكي است، به تعداد 350 مقاله رسيده به دبيرخانه كنفرانس اشاره كرد و افزود: از اين تعداد 60 مقاله براي ارائه در كنفرانس و تعدادي نيز براي چاپ انتخاب شده‌اند كه محتواي اين مقالات موفقيت كنفرانس و توجه به ضرورت نگاه استراتژيك به اين مقوله را جدي‌تر مي‌كند.
او افزود:‌حدود 20 نفر از بانك توسعه اسلامي، كشورهاي انگليس، كانادا و آمريكا نيز در اين كنفرانس حضور خواهند داشت و از تعداد 60 مقاله پذيرفته شده براي ارائه تنها دو مقاله از استراليا و كانادا است.
وي همچنين اظهار كرد: ‌در اين كنفرانس محققان جديدي شناسايي مي‌شوند تا از اطلاعات آنان براي ايجاد سند چشم انداز راهبردي استفاده شود.
مشاور شهردار تهران در بخش IT با اشاره به شهرهاي چابك همچنين از تلاش شهرداري تهران براي برگزار كنفرانسي با حضور شهرداران كشورهاي اسلامي در آينده در تهران خبر داد.
وي در پايان گفت: در اين كنفرانس نشست تخصصي با حضور شهردار تهران و نمايندگان فن‌آوري اطلاعات شهرداري‌ها برگزار مي‌شود. خواندن پيام رياست جمهوري و سخنراني شهردار تهران و اعلام نظرات وزير ICT از ديگر بخش‌هاي اين كنفرانس خواهد بود.
علي اصغر قائمي رييس سازمان فناوري اطلاعات و ارتباطات شهرداري تهران - نيز در اين نشست گفت: در شهر الكترونيك كار در چهار بخش مشتري، كسب و كار، دولت و كاركنان دستگاه‌ها خواهد بود كه شهرداري‌ها در اين زمينه نقش مهمي دارند و دستاوردهاي شهرداري در اين حوزه در اولين كنفرانس دو روزه شهر الكترونيكي ارائه خواهد شد.
او اصلي‌ترين فعاليت شهرداري در اين كنفرانس را ايجاد سند راهبردي شهر الكترونيك با همكاري شوراي شهر تهران عنوان و اظهار كرد: فعاليت مشابهي به طور مشترك با كلان شهرهاي شيراز، اصفهان، تبريز، مشهد و قم در حوزه‌ي ICT آغاز شده است كه اين سند جامع در اين كنفرانس ارائه مي‌شود و بعد از تكميل در تهران و بعد ديگر كلان شهرها به اجرا درخواهد آمد.
وي از مهم‌ترين كار شهرداري به ايجاد دفاتر خدمات الكترونيكي شهرداري تهران اشاره كرد و گفت: در تمام مناطق 22 گانه شهرداري اين دفاتر تشكيل شده كه به منظور دسترسي بيشتر مردم قصد توسعه اين دفاتر را داريم كه اين نيازمند توجه به گسترش خدمات فن‌آوري الكترونيك است.
ولدخاني - دبير اجرايي كنفرانس- نيز در بخش پاياني نشست به مقالات خارجي اشاره كرد و گفت:به منظور اطلاع‌رساني خوب براي كنفرانس بين‌المللي شهر الكترونيك نزديك به دو هزار صاحب نظر، استاد و نخبگان حوزه IT در دنيا را شناسايي كرديم و 22 مقاله از سراسر دنيا به دبيرخانه كنفرانس واصل شد كه 2 مقاله از انگليس، 2 مقاله از استراليا، 2 مقاله از اساتيد ايراني حاضر در دانشگاه‌هاي بزرگ آمريكا و يك مقاله از استاد ايراني دانشگاه منچستر است كه در صورت امكان به ايران خواهند آمد.ح/الف

٢٤:٠١ ٢٨/١١/١٣٨٦
عناوين اصلي
معرفي جهاد دانشگاهي
تشکيلات جهاد دانشگاهي
اخبار جهاد دانشگاهي
انتشارات
اعضاء
نام کاربر
رمز عبور
نظر خواهي
کدامیک از فعالیت های جهاددانشگاهی در پیشبرد توسعه همه جانبه کشور موثرتر می باشند؟
تمامي حقوق متعلق به جهاد دانشگاهي مي باشد