نشست بررسی همکاری های موسسه فرهنگی اکو و اتاق فکر سلامت جهاد دانشگاهی برگزار شد
جلسه بررسی همکاری های مشترک میان موسسه فرهنگی اکو و اتاق فکر سلامت جهاددانشگاهی واحد علوم پزشکی شهید بهشتی برگزار شد.
به گزارش روابط عمومي جهاددانشگاهي واحد علوم پزشكي شهيد بهشتي،در ابتدای این نشست علی اصغر هدایتی رییس اين واحد به شرح تاریخچه اتاق فکر در جهان و فعالیت های اتاق فکر سلامت جهاد دانشگاهی پرداخت و هدف از ایجاد این اتاق را ایجاد مرکزی جهت تفکر درباره سلامت دانست.
وی از تشکیل گروه پژوهشی سلامت وتوسعه پایدار، تنظیم نظام نامه اتاق فکر سلامت، برپایی همایش ملی سلامت و توسعه پایدار در نیمه دوم سال آینده، برگزاری قریب 15 نشست علمی –تخصصی در رابطه با مسائل مربوط به سلامت و چاپ دو کتابچه اتاق فکر سلامت در جهان امروز و گزارش اول اتاق فکر، به عنوان فعالیت های اتاق فکر سلامت نام برد.
در ادامه این جلسه، دکتر رجبی ضمن استقبال از فعالیت های مناسب اتاق فکرسلامت، به شرح مسائل مرتبط با سلامت از دیدگاه قرآن مجید پرداخت و گفت:«اگر بخواهیم سلامتی را از وجوه مختلف و به صورت بین رشته ای مورد بررسی قرار دهیم باید به نقطه مقابل و متضاد آن یعنی بیماری یا مرض توجه کنیم. در قرآن قلب سلیم در مقابل قلب مریض تعریف شده است؛ همان طور که ایمان در مقابل کفر و عدل در مقابل ظلم مطرح گردیده است.»
رییس موسسه فرهنگی اکو، سلامت را به دو وجه فردی و جمعی تقسیم کرد و در این باره افزود:«سلامت فردی دارای سه جنبه جسمانی، روانی و سلامت فکری است و سلامت جمعی سلامتی است که به مناسبات اجتماعی، حقوقی، سیاسی، اقتصادی و فرهنگی جامعه مربوط است. این سلامت حتی شامل مسئله محیط زیست هم می شود که بر اساس آیات قرآنی و تجربیات انسانی به نوع سلامت فردی و اجتماعی ما بستگی دارد. همان طور که در قرآن نیز آمده است؛ نابودی ها در دریا و زمین ظاهر گشت به خاطر دستاورد های بشر.»
وی در خصوص رابطه روایات اسلامی با سلامت،افزود:«آنچه می توان از میان روایات اسلامی در مورد سلامت یافت، فقط مجموعه ای داستان نیست بلکه مصادیق واقعی رفتار انسانی برای رسیدن به سلامت است که تمام این ها در فضای مجموعه معنا می دهد و این روایات و داستان ها تنها جنبه اخلاقی ندارد. دیدگاه ما به این روایات هیچگاه این گونه نبوده است وبه همین علت نه تنها شاهد سلامتی در جامعه نیستیم بلکه می بینیم بیماری های قدیمی دوباره در حال ظهور هستند.»
دکتر رجبی همچنین درباره کشور های حوزه اکو تصريح كرد:«کشور های شوروی سابق هم نظام کمونیستی و هم سرمایه داری غربی را آزموده اند و از هردوی این ها روی گردان شده و به سمت اسلام گرایش پیدا کرده اند و اکنون خود به خود به سمت ما می آیند؛ به همین دلیل ما می توانیم به راحتی با این کشور ها در خصوص موارد گوناگون همکاری داشته باشیم. شایسته است از تجارب اتاق های فکر در کشورهای مختلف جهت پربارتر کردن این تجربه در ایران و پیمودن مسیرهای میان بر بهره گرفت.»
شايان ذكر است،در پایان دکتر رجبی، رییس موسسه فرهنگی اکو، ضمن تاکید بر ضرورت اتاق فکر سلامت، در خصوص منطقه ای نمودن تجارب اتاق فکر سلامت، اعلام آمادگی کرد.ح/الف
١٣:٣٥ ١٢/١٢/١٣٨٦