مقاله پژوهشگران جهاددانشگاهي در نشريه شیمی و مهندسی شیمی ایران به چاپ رسيد
مقاله اي با عنوان «بررسي اثر روش ساخت بر عملکرد کاتالیست گوگردزدایی از نفتا»در دومین شماره دوره 26 نشریه علمی – پژوهشی شیمی و مهندسی شیمی ایران به چاپ رسيد.
به گزارش روابط عمومي جهاددانشگاهي واحد صنعتي شريف،اين مقاله توسط محمد عابدی، غلامرضا وحدانی و خورشید مقدم از کارشناسان گروه پژوهشی شیمی معدنی جهاددانشگاهی صنعتی شریف تاليف شده است.
در چكيده اين مقاله آمده است:
ترکیب های گوگرد دار موجود در مشتقات نفتی باعث تولید آلاینده های هوا، ایجاد خوردگی در تجهیزات فلزی و مسموم شدن کاتالیست های پالایشگاهی مانند کاتالیست ریفرمینگ می شود، لذا ضرورت استفاده از کاتالیست های گوگردزدایی (HDS) برای کاهش میزان گوگرد موجود در برش های نفتی آشکار است. این کاتالیستها به طور عمومی شامل پوشش تک لایه و توزیع یکنواختی از اکسید یکی از فلزهای گروه VIB مانند مولیبدن و اکسید یکی از فلزهای گروه VIII مانند کبالت روی پایه کاتالیستی گاما- آلومینا هستند. در تحقیق حاضر، پس از بررسی روش های ساخت کاتالیست، روش تلقیح خشک و متوالی نمک های آمونیم هپتامولیبدات و کبالت نیترات روی گاما- آلومینای کروی با سطح ویژه m2 /g 216 برای ساخت کاتالیست مورد نظر انتخاب و اثر pH محلول تلقیح، غلظت مولیبدن و کبالت، سرعت خشک کردن و دبی خوراک مورد بررسی قرار گرفته است. همچنین به منظور شناسایی و ارزیابی کاتالیست ها، برخی نمونه های ساخته شده مورد تجزیه میکروسکوپ الکترونی روبشی و آزمون های پروزیمتری و راکتوری قرار گرفت. سپس کاتالیست JDS-C5 (یکی از کاتالیست های ساخته شده در این تحقیق) در راکتور پایلوتی در دمای 290 درجه سانتی گراد و فشار bar 15 (مشابه شرایط عملیاتی واحد HDS پالایشگاهها) مورد ارزیابی قرار گرفت که توانایی کاهش گوگرد نفتا را از ppm 1200 به کم تر از ppm 1 نشان می دهد. عملکرد این کاتالیست در مقایسه با کاتالیست تجاری قابل قبول است.ح/الف
١٦:٥٥ ١٢/١٢/١٣٨٦